Afyon Kaymak Şekeri

Afyon Kaymak Şekeri

Temelde bu karışımın bir tezgah üzerinde yaklaşık bir saat kadar dövülmesi ile elde edilmektedir. Dövülme esnasında da yoğurma işleminden geçen kaymak şekeri, bu işlemlerin devam etmesi ile katılaşmaya başlar ve bundan sonra hava almayacak şekilde korumaya alınır. Bir gün kadar bekletildikten sonra dinlendirilir. Dinlenen kaymak şekeri, kendini salarak yumuşak bir hale gelir. Bu hali ile tüketicilerin damak zevkine uygun olarak satışa ve tüketilmeye hazır hale gelmektedir.

 

Afyon Kaymağı Şekeri

 

Afyon ilinden çıkan nadide lezzetler arasında olan Afyon kaymağı şekeri kaymak, limon tuzu ve pancar şekeri kullanılarak üretilmektedir. Makine kullanılmadan üretilen kaymak şekeri, uzun ve emek isteyen bir süreç sonucunda üretilmekte ve bu hali ile satışa sunulmaktadır. İçerisinde kimyasal katkı maddesi olmayan bu kaymak şekeri, beyazlatıcı dahil herhangi bir katkı maddesi içermemektedir.

 

Afyon kaymak şekeri olarak da bilinen bu ikram türü, genellikle buzdolabında ve ağzı açılmayacak şekilde muhafaza edilmelidir. Kurumaması adına ağzının kapalı kalması önemlidir. Bu sayede alındığındaki gibi yumuşak lezzetini tüketim ömrü süresince koruyacaktır.

 

Afyon Kaymak Şekeri Fiyat

 

Kaymak şekeri özellikle Afyon iline özel olarak kaymak ile yapılmakta olan bir şeker türüdür. Misafirliklerde, özel günlerde, kutlamalarda ya da sadece kaliteli bir tatlı tüketmek amacı ile tüketilen Afyon kaymak şekeri fiyat açısından oldukça makul seviyelerdedir. Tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyen bu tatlı çocuklardan gençlere ve yaşlılara kadar hemen her yaş grubu insanın tüketimi için sağlıklı ve doğal bir ikram niteliğindedir.

 

Afyon kaymak şekeri ülkemizin hemen her yöresinde ve bölgesinde bilinen ve zincir marketlerde dahi satılabilen bir bilinirliğe sahiptir. Afyon kaymağının eşsiz lezzeti ile yapılan, el emeği oldukça fazla olan bu tatlı, uzun süre tüketim ömrüne sahiptir. Bu hali ile de kişilerin tüketiminde damak zevki ve bütçe dengesi açısından vazgeçilmez tatlılar arasındadır.  

 

Afyon Kaymağı

 

Afyon ilinin eşsiz lezzetlerinden olan Afyon kaymağı oldukça lezzetli ve neredeyse hemen her alanda kullanılabilen bir süt ürünüdür. Manda sütünden elde edilen Afyon kaymağı, sütün bir saat kadar kısık ateşte pişirilmesi ile üretime başlanır. Kaynayan sütlerin bulunduğu tencereler, özel olarak tasarlanmış terleme odalarına alınır. Üzerlerine özel dokuma bez örtülür. Bu aşamada kaymak oluşumu için ortalama yedi saatlik bir zaman dilimi beklenir. Yavaş yavaş terleme işlemine giren süt, kaymak bağlamaya başlar. Bundan sonra yeniden bir kaynatma adımı başlatılır. Bu adımın amacı manda sütünün barındırdığı yağın iyice homojen sütün üst kısmında toplanmasıdır. Yağ moleküllerinin sütün üzerine çıkmasını sağlamak aslında Afyon kaymağının en lezzetli kısmının ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kaynama işleminden sonra ise kaymaklar bir gün boyunca soğuk odalara alınır ve burada bekletilir. Kaymak oluşumunu tamamlayan süt ürünü, farklı gramajlardaki kaplara alınır, hava geçirmemesi için uygun şekilde paketlenir ve ilgili tedarik zincirlerine gönderilir.

 

Afyon kaymak şekeri yapımında da özenle kullanılan kaymak, gerek kahvaltılık olarak ya da tatlılarda, gerekse tek başına ya da işlenerek şeker ya da lokum haline getirilerek kullanılabilmektedir. Kaymağın saklanması için ise ne yazık ki uzun süreler boyunca bu lezzet muhafaza edilememektedir. Kaymağın ömrü oldukça kısa olduğu için alındığı günden itibaren ortalama beş gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Ancak buzlukta bir iki hafta kadar saklanabilmektedir.

 

Afyon Kaymak Şekeri Fiyat

 

Bazı lezzetlere paha biçilemediği doğrudur. Ancak bazı lezzetler vardır ki hem bütçe dostu hem de tadına doyum olmayacak şekilde biz deneyim sunar. Afyon kaymak şekeri fiyat açısından tam olarak böyle bir tecrübe sunmaktadır.

 

Afyon kaymak şekeri için Avşar Çiftliği ürünlerine göz atabilir ve bütçe dostu kaliteli şekerlerden istediğiniz zaman sipariş verebilirsiniz.

 

Önceki yazımıza  https://www.avsarciftligi.com/lokum linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: kaymak şekeri, lokum,
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı