Farklı Lezzeti ile Bir Hamburger Tarifi: Sucuk Burger

Farklı Lezzeti ile Bir Hamburger Tarifi: Sucuk Burger

Ev yemekleri dengeli öğünler oluşturmak için tercih edilebilir. Ancak kişi bazen farklı tarzdaki yiyecekleri de tüketmek isteyebilir. Dışardaki mekanlarda ev koşullarında bir hijyen sağlanması mümkün olmayabilir.

 

Oluşturmak istediğiniz menü için gerekli olan malzemeleri temin ederek restoran ve kafelerde servis edilen yiyecekleri ev hijyeninde kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği bir lezzet olan sucuk burger ile nefis bir ara öğün oluşturabilirsiniz. Doğal ve katkısız şarküteri ürünlerini müşterilerle buluşturan Avşar Çiftliği ile damak zevkinize uygun lezzetler oluşturabilirsiniz.

 

Sucuk Burger Tarifi

 

İştah açan kokusuyla farklı damak zevklerine hitap edebilen sucuk burgeri ara öğün olarak değerlendirebilirsiniz. Piknik gibi toplu gerçekleştirilen aktiviteler için kişi bazında paketler yaparak pratik bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz. Burgerin lezzetini belirleyecek olan püf nokta, sucuğun tadıdır. Doğal içeriği ve lezzetiyle öne çıkan Avşar Çiftliği’nin sucuklarıyla sucuk burger yapabilirsiniz. Sucuk burger yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • İki tane hamburger ekmeği,
  • Yarım kangal dana sucuk,
  • Dört dilim kaşar peyniri,
  • Dört dilim domates,
  • Dört tane kıl biber,
  • Dört tane kornişon turşu,
  • İki yaprak kıvırcık,
  • Mayonez.

 

Sucuklu Burger Nasıl Yapılır?

 

İlk olarak orta büyüklükte bir tavayı ısıtmalısınız. Ardından hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesmelisiniz. Kestiğiniz ekmeklerin iç yüzeyi tavaya gelecek şekilde ısıttığınız tavada kızartmalısınız. Ekmeklerin kızaran yüzeyine mayonez sürmelisiniz.

 

Ocağın altını kapamadan tavaya çok az miktarda yağ dökerek kıl biberleri tavada kızartmalısınız. Biberler kızarmaya başlayınca domatesleri dilimleyerek tavaya yerleştirmelisiniz. Ardından uzunlamasına kestiğiniz sucukları da tavaya ilave etmelisiniz. Tavadaki malzemeler kızarırken mayonez sürdüğünüz ekmeklerin tabanına kıvırcıkları koymalısınız. Sucuklar kızarınca üzerlerine kaşarları eklemelisiniz.

 

Bu noktada kaşarları ince dilimlemeniz tavsiye edilir. Kalın dilimler daha uzun sürede eriyeceğinden sucuklar fazla kızarabilir. Sırasıyla pişirdiğiniz kıl biberleri, domatesi hamburger ekmeğine yerleştirmelisiniz.

 

Sonra kornişon turşuları dizmelisiniz. Son olarak erimiş olan kaşarlı sucukları da ekleyip diğer parçayı ekmeğin üzerine kapatmalısınız. Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir. Sunum için hamburger ekmeğini ortalayacak şekilde kısa çöp şiş geçirebilir, ekmeği ortadan bölebilirsiniz. Barbekü, ranch, ketçap gibi soslarla sunum tabağını renklendirebilirsiniz. Patates kızartması ve soğuk içecekle birlikte bir menü oluşturabilirsiniz.

 

Sucuk Burger ile Tercih Edebileceğiniz Enfes Bir Sos: Barbekü

 

Yiyecekleri tatlandırmak ve lezzetlerini artırmak amacıyla bazı soslar kullanılır. Et ve et ürünlerini daha leziz hale getirmek için sıklıkla barbekü sos tercih edilir. Geniş bir damak zevkine hitap eden barbekü sos, sucuk burger ile birlikte nefis bir ikili olabilir. Paketli ürünler pek çok katkı maddesi içerebilir. Tüm ev halkının güvenle tüketeceği sosları ev rahatlığında hazırlayabilirsiniz. Barbekü sosu yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • 400 gram ketçap (Katkısız ürün temin edebilir ya da domatesten kendiniz oluşturabilirsiniz.),
  • İki adet kuru soğan,
  • Dört diş sarımsak,
  • Bir adet portakalın suyu,
  • On dal taze kekik ya da bir çay kaşığı kekik kurusu,
  • İki yemek kaşığı kimyon tohumu,
  • İki yemek kaşığı kişniş tohumu,
  • Dört yemek kaşığı pekmez,
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı,
  • İki yemek kaşığı sirke,
  • İki buz küpü tavuk suyu,
  • Bir çay kaşığı karabiber,
  • Bir çay kaşığı acı toz biber,
  • 150 ml su,
  • Tuz.

 

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

 

Orta büyüklükte bir tavaya tohumları ekleyerek yüksek ateşte kavurmalısınız. Kavurma işlemini 3 dakika kadar sürdürmelisiniz. Sarımsak ve soğanı soyduktan sonra rondoya koymalı ve tohumlarla birlikte çekmelisiniz. Tavaya zeytinyağı ekledikten sonra oluşturduğunuz soğan püresini 6 dakika kadar pişirmelisiniz.

 

Tavaya ketçap, karabiber, kekik ve kırmızı biberi eklemelisiniz. Yeni malzemeler eklediğiniz müddet boyunca karıştırmayı sürdürmelisiniz. Portakal suyu, sirke, tavuk suyu ve pekmezi ilave etmelisiniz. Tüm malzemeleri kısık ateşte karıştırarak kaynatmayı sürdürmelisiniz. Tuz ilavesini damak zevkinize göre yapabilirsiniz. Karışımın suyu azaldıkça azar azar ilave edebilirsiniz.

 

Yaklaşık olarak 15 dakika içerisinde barbekü sosunuz kullanıma hazır hale gelecektir. Avşar Çiftliği’nden temin edeceğiniz et ürünleriyle ev yapımı barbekü sosunuzu tüketebilirsiniz. Ekşi tatları daha çok beğeniyorsanız ekstra bir kaşık sirke ekleyebilirsiniz. Tatlı tadın daha yoğun olmasından hoşnutsanız ekstra bir kaşık pekmez ekleyebilirsiniz. Sosun acılık düzeyine pişirme işlemi sırasında tadına bakarak karar verebilirsiniz.

 

Yoğun kıvamlı bir sos istiyorsanız su miktarını azaltabilirsiniz. Fazla su eklediğinizi düşünüyorsanız kaynatma süresini uzatabilirsiniz. Kaynattığınız sosu tel süzgeç yardımıyla bir kavanoza boşaltabilirsiniz. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Maksimum iki hafta içerisinde tüm sosu tüketmeye özen göstermelisiniz. Sucuk burger, kızarmış patates, kızarmış et gibi yiyeceklerle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Hellim Peynirli Sucuk Burger Tarifi

 

Sucuk ve peynirin eşsiz uyumuyla oluşan hellim peynirli sucuk burger ile keyifli bir kahvaltı oluşturabilirsiniz. Hellim peynirli burger yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • 150 gram sucuk,
  • 100 gram hellim peyniri,
  • İki tane hamburger ekmeği,
  • Bir tane domates,
  • İki tane salatalık,
  • Dört tane marul yaprağı,
  • Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı,
  • Bir çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • Bir çay kaşığı karabiber.

 

Sucuklu ve Hellim Peynirli Burger Tarifi Nasıl Yapılır?

 

Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz sucukları orta kalınlıkta dilimlemelisiniz. Hellim peynirini de ekmeğin boyutuna göre kalın olmayacak şekilde dilimlemelisiniz. Geniş bir tavanın içerisine yarım çorba kaşığı tereyağını ilave etmelisiniz. Tereyağı kızartmaya başladıktan sonra tavaya hellim peynirlerini eklemelisiniz. Hellim peynirlerini her yüzeyi kızaracak şekilde çevirerek pişirmelisiniz.

 

Farklı Lezzeti ile Bir Hamburger Tarifi: Sucuk Burger

 

Kasap Kangal Sucuk 500 gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Hellim peynirlerini bir tabağa ayırdıktan sonra kalan tereyağını tavaya eklemelisiniz. Sucukları tavaya dizdikten sonra tüm yüzeylerini kızartmalısınız. Dilerseniz sucukların üzerine baharat ilavesi yapabilirsiniz. Sucukları kızarttıktan sonra ocağın altını kapatmalısınız. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye böldükten sonra iç yüzeyini tavada kalan yağa batırarak tatlandırabilirsiniz.

 

Ekmeklerin içerisine marul, domates, salatalık, hellim peyniri ve sucuğu dizerek burgerinizi servis edebilirsiniz. Domatesin ekmeği ıslatmasını istemiyorsanız domatesleri bir tabağa dilimledikten ve suyunu bıraktıktan sonra ekmeğe yerleştirebilirsiniz. Malzemeleri kişi sayısına bağlı olarak artırarak daha kalabalık gruplar için öğün oluşturabilirsiniz.

 

Sucuk Burger ile Birlikte Servis Edebileceğiniz Atıştırmalıklar

 

Lezzetli burgerler yapmak için Avşar Çiftliği’nden sucuk temin edebilirsiniz. Burgerleri menüye dönüştürmek içinse yeni tarifler deneyerek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Galeta unu, cheddar peyniri ve haşlanmış patatesin buluştuğu sebzeli cheddarlı patates toplarıyla burgerinizi servis edebilirsiniz. Lokmalık olacak şekilde doğradığınız tavukları mısır gevreğine bulayıp yağda kızartarak tavuk lokmaları hazırlayabilirsiniz.

 

Baharatlı elma dilim patates kızartmasıyla burgerinizi doyurucu bir menüye dönüştürebilirsiniz. Soslarla birlikte servis ederek hem kendi midenizi hem de sevdiklerinizi memnun edebilirsiniz. Kısıtlı bir zamana sahipseniz ve misafirleriniz beklenmedik bir kalabalık oluşturduysa sosladığınız kanatları fırınlayarak hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık oluşturabilirsiniz. Sandviç ve burgerlerin yanına hızlı atıştırmalık oluşturmak keyifli bir öğün oluşturmak için önemlidir.

 

Farklı Lezzeti ile Bir Hamburger Tarifi: Sucuk Burger

 

Dana Fermente Kangal Sucuk 500 gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Kısa zamanda harika bir kıvam alan kaşarlı mantarla dengeli bir menü elde edebilirsiniz. Burgerin vazgeçilmez ikilisi soğan halkasını birkaç basit tüyo ile restoran tadında hazırlayabilirsiniz. Zahmetsiz ve kolayca hazırlanan kaşar kroket tarifi ile öğününüzü renklendirebilirsiniz. Öğününüze sebze katmak isterseniz havuç ya da kabak kızartabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/ette-tutsuleme-yontemleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Farklı Lezzeti ile Bir Hamburger Tarifi: Sucuk Burger
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı