Peynir Tabağı Hazırlamak için Tüyolar

Peynir Tabağı Hazırlamak için Tüyolar

Özel davet ve etkinliklerde hem şık hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık olan peynir tabağını misafirlerinize sunabilirsiniz. Peynir tabağı farklı tarz ve içeriklerde hazırlanarak kahvaltı, brunch ve akşam yemeğinde kullanılabilir. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan faydalanarak hızlı ve kolay bir şekilde peynir tabağı hazırlayabilirsiniz. Peynir tabağında peynir çeşitliliğinin yanı sıra şarküteri ürünlerinin de çeşitli olması gerekir. Böylece yoğun tatlar arasında dengeli bir geçiş sağlanabilir. İsteğe bağlı olarak pek çok ek malzemeyle peynir tabağı çeşitlendirilebilir. Peynir tabağı hazırlarken ihtiyacınız olan tüm şarküteri ürünlerini Avşar Çiftliği’nden güvenle temin edebilirsiniz.

 

Peynir Tabağına Ne Konur?

 

Peynir tabağı oluştururken peynir seçimi titizlikle yapılmalıdır. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan biri çeşitlilik sağlanmasıdır. Yumuşak, sert, eski, mavi peynirlerden birer tane bulundurabilirsiniz. Böylece daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Çeşitlilik önemlidir ancak bu amaç doğrultusunda tatmadığınız peynirleri ikram etmekten kaçınmalısınız. Koyun peyniri, keçi peyniri ve inek peyniri gibi bilindik tatlardan ilerleyebilirsiniz. Bir tabak içerisinde 5- 6 çeşit peynir bulundurabilirsiniz. Kişi bazlı hazırlık yapıyorsanız kişi başına 150 gram peynir temin etmeniz yeterli olabilir. Birlikte güzel bir tat ve uyum sağlayan peynirleri bir araya getirmeye çalışmalısınız.

 

Peki, peynir tabağına ne konur? Tulum peyniri, keçi peyniri, dil peyniri, örgü peyniri, parmesan peyniri, mozzarella peyniri, rokfor peyniri, biberli sepet peyniri, Bergama tulum peyniri, cheddar peyniri, gouda peyniri, isli peynir, mimolette peyniri, Kars gravyeri, Ezine beyaz peynir, isli Çerkez peyniri, çörek otlu sepet peyniri, ısırgan otlu gouda peyniri konabilir. Peynirlerle donatılan tabağa hem tat hem de sunum dengesi sağlamak için çeşitli yan ürünler de eklenmelidir. Ayrıca, peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan biri de bu ürünlerin çeşitliliğidir. Zeytin çeşitleri, şarküteri ürünleri, kurumuş et, biberli Rozbif, susamlı kraker, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, tuzlu fıstık, biberiye, taze nane, ayva ezmesi ve salkım üzüm tabağa eklenebilir. Doğal ve katkısız ürünleriyle hem sağlığınızı hem damak zevkinizi düşünen Avşar Çiftliği’nden et ürünleri temin ederek peynir tabağınızı renklendirebilirsiniz.

 

5 Adımda Şık Bir Peynir Tabağı Nasıl Hazırlanır?

 

Peynir tabağı hem akşam yemeği için hem de uzun sohbetler için iyi bir aperatif olabilir. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolar arasından 5 adıma uyarak kolayca bir peynir tabağı oluşturabilirsiniz. İlk adımda tabağın temelini oluşturmalısınız. Bunun için 4- 5 adet peynir seçebilirsiniz. Bu peynirlerin birbirinden farklı özelliklerde olmasına özen göstermelisiniz. Bir sert peynir, bir yarı sert peynir, bir yarı yumuşak ve bir yumuşak peynir kullanabilirsiniz. Başlangıç için yıllanmış Asiago peyniri, tütsülenmiş Gouda peyniri, Gorgonzola ve cheddar küpleri iyi bir seçim olabilir. Temel peynir seçimini tamamladıktan sonra işinizin büyük bir bölümünü tamamlamış sayılırsınız. İkinci adım olarak peynirleri eşleştirecek birkaç çeşit et seçmelisiniz.

 

 

Peynir Tabağı Hazırlamak İçin Tüyolar

İspanyol Dana Salam 200 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Kurutulmuş ve tuzlu et alternatifleri peynir tabağı ile uyumlu olabilir. Kuru et, jambon, sosis ve salam gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Peynirlerle birleşerek ağzınızın içinde şölen havası yaratacak et ürünlerini Avşar Çiftliği’nden temin edebilirsiniz. Üçüncü adımda peynirleri birlikte servis edeceğiniz lezzetli tamamlayıcılar bulmaktır. Örneğin; aromalı krakerler, ekmek çubukları ya da kızartılmış baget ekmeği tercih edebilirsiniz. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan bir tanesi de renk çeşitliliği sağlamaktır. Bu çeşitliliği meyvelerle sağlayabilirsiniz. Kuruyemiş ve meyveler peynir tabağının mükemmel tamamlayıcılarındandır. Antep fıstığı, çiğ badem, çiğ kaju, yaban mersini, incir, çilek, üzüm ekleyerek tabağınızı güzelleştirebilirsiniz. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolarda beşinci ve son adım sos ve ekstra olarak eklemek istediğiniz yiyeceklerin eklenmesidir. Bal, çilek reçeli, pesto sos, güneşte kurutulmuş domates, kırmızı biber turşusu, enginar gibi yiyecekleri ekleyerek şık ve lezzetli peynir tabağınızı servis edebilirsiniz.

 

Peynir Tabağı ile Mükemmel Uyum: Şarküteri Tabağı

 

Peynir tabağını sadece peynir ve meyvelere ayırıp ekstra şarküteri tabağı hazırlayabilirsiniz. Hem görsel olarak şık bir görüntü oluşturabilir hem de daha doyurucu bir aperatif sunabilirsiniz. Şarküteri tabağında ilk olarak şarküteri ürünleri bulunmalıdır. Bu ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken püf nokta soğuk halde tüketilebilen ürünlerin tercih edilmesidir. Dana jambon, pastırma, rozbif, salam, sosis, füme et gibi seçeneklere yönelmelisiniz. Sucuk gibi pişirilerek yenen ürünlerden kaçınmalısınız. Lezzetli et ürünleriyle öne çıkan Avşar Çiftliği’nden şarküteri ürünlerini temin ederek renkli bir şarküteri tabağı oluşturabilirsiniz. Şarküteri ve peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan en önemlisi et ve peynirin her sunumda bir arada olmasıdır. Malzemelerin oranına damak ve göz zevkinize göre karar verebilirsiniz ancak bir sunum hazırlarken her iki türü de bir araya koymalısınız.

 

Parmesan peyniri, Bergama tulumu, kaşar peyniri gibi birkaç tür peynir ekleyerek tabağı renklendirebilirsiniz. Şarküteri tabağında çeşitlilik olması için hamur işlerini tercih edebilirsiniz. Grissini, kraker, sarımsaklı ekmekler gibi çeşitli atıştırmalıklar tercih edilebilir. Tüm bu yiyeceklerden arta kalan alanda hem taze hem de kuru meyve tercih edebilirsiniz. Tat konusunda denge sağlamanızı kolaylaştıran meyveler aynı zamanda çeşitlilik de oluşturur. Portakal, üzüm, erik, elma, çilek, nar, kuru incir, kuru üzüm gibi meyvelerle tabağı süsleyebilirsiniz.

 

 

Sırt (Kontrfile) Pastırma (250 Gr)

 

Sırt (Kontrfile) Pastırma 250 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Peynir Tabağının Kullanım Türleri

 

Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan faydalanmadan önce tabağı hangi zaman dilimi ve hangi ortamda tüketilmek adına hazırlayacağınızı seçmelisiniz. İçerisinde füme et, salam, dana jambon, pepperoni, havuç, kereviz sapı, pancar, kuru domates, kuru erik, kuru elma, badem, turşu, siyah havuç, zeytinli kraker, kaju ve dip sosun bulunduğu et tabağı ile peynir tabağı akşam yemeğinde servis edilebilir. Avşar Çiftliği’nden şarküteri ürünleri temin ederek lezzetli ve şık bir et tabağı oluşturabilirsiniz.

 

Gravyer peyniri, rokfor peyniri, brie peyniri, reçel çeşitleri, bal, salam, kruvasan, yaban mersini, erik, çilek, avokado sos içeren kahvaltı tabağı ile peynir tabağını kahvaltıda tüketebilirsiniz. Çeşitli peynir türlerinin bir tabakta toplandığı peynir tabaklarını brunchlarda ve kalabalık gruplarla yapılan davetlerde tercih edebilirsiniz. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan bir tanesi de kalabalık gruplardaki damak zevki farklılığına uygun türleri tabakta barındırmaktır. Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan bir diğeri birlikte tüketileceği içecekler gözetilerek oluşturulmasıdır. Somon füme, enginar kalbi, kuru domates, zeytin, kavun, közlenmiş kırmızı biber, salatalık, turşu, helva, beyaz leblebi, humus, haydari gibi mezelerin birleştiği bir tabakta beyaz peynir ve eski kaşar peyniri tercih edebilirsiniz.

 

Peynir Tabağı Hazırlamanın Püf Noktaları

 

Peynir tabağı hazırlamak için tüyolardan bir tanesi de sunum şeklidir. Peynirleri görselliğine dikkat ederek dilimlemelisiniz. Merdiven şeklinde dizebilirsiniz. Peynirler tuzlu yiyecekler olduğundan yanına eklediğiniz zeytin gibi yan ürünlerin çok tuzlu olmamasına özen göstermelisiniz. Kırmızı biber, havuç ve salatalıkları çeşitli şekillerde keserek dekoratif bir sunum elde edebilirsiniz. Reçel ve marmelat çeşitleri için küçük renkli kaplar tercih edebilirsiniz. Kuruyemişlerle peynir tabağındaki yiyecekleri birbirinden ayırabilirsiniz. Baharatlar yardımıyla tabağı süsleyebilirsiniz. Peynir tabağında bulunan her peynir için ayrı bıçak koymayı ihmal etmemelisiniz. Tabağı hazırlarken kullanılacağı öğüne ve birlikte tüketileceği yiyeceklere göre yiyecekleri çeşitlendirmelisiniz.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/farkli-lezzeti-ile-bir-hamburger-tarifi-sucuk-burger linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Peynir Tabağı Hazırlamak için Tüyolar
Haziran 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı