Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermente Sucuk Arasındaki Farklar

Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermente Sucuk Arasındaki Farklar

Yemekler içerisindeki malzemelerin verdiği aroma ve tat doğrultusunda lezzet kazanır. Geçmişten bugüne Türk damak zevkine hitap eden ve tercih edilme sıklığı günden güne artan şarküteri ürünler, yemekleri daha lezzetli hale getirir. Sucuk hem kahvaltı hem de akşam yemeklerine dahil edilebilen şarküteri ürünlerindendir. Sucuğun lezzetli olması da pek çok faktöre bağlıdır. Isıl işlem görmüş sucuk ve fermente sucuk olarak iki ayrı üretim modeline sahip olan sucuk, üretim aşamalarından kaynaklı olarak farklı lezzete sahip olur. Bir sucuğun ısıl işlem görmesi ya da fermente işleminden geçmesi için gerekli koşullar oluşturulmalıdır. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farklar temelinde üretim şekli ile birbirinden ayrılır. Üretim şekli ve içerisindeki malzemeler sucuğun kalitesini belirler. Avşar Çiftliği doğal ve katkısız şarküteri ürünleriyle hem kahvaltı sofralarına hem de akşam yemeklerine katkıda bulunur.

 

Fermente Sucuk Ne Demek?

 

Kelime anlamı olarak olgunlaştırılmış demek olan fermente, sucuk üretirken başvurulan yöntemlerden biridir. Geleneksel üretim yöntemi olan fermente yöntemi ile iyi ve olgun sucuk elde edilir. Dana eti kıyma haline getirildikten sonra yöreye bağlı olarak çeşitli baharatlar ve aroma vericiler eklenir. İşlem sırasında sucuk içerisindeki malzemelerin yardımıyla mayalanır. Kendine has bir lezzete sahip olan fermente sucuğun olgunlaşıp tüketilmesi için gerekli olan süre en az 30 gündür. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farklardan biri de fermente sucuğun üretim süresidir. Fermente sucuğun üretim süreci daha fazla emek gerektirdiğinden daha maliyetli bir seçenek olabilir. En iyi fermente sucuk, olgunlaşma işleminin tamamında gerekli hassasiyetin gösterilmesiyle oluşturulur. Profesyonel ekibi ile birlikte doğal ürünler hazırlayan Avşar Çiftliği fermente sucuklarını tüketicilerin beğenisine sunar. Fermente sucuğu sucuklu yumurta, sucuklu tost, sucuklu börek gibi çeşitli kahvaltılık yiyeceklerle kullanabilir, fasulye ve nohut gibi bakliyat ürünleriyle yemeklerinize katabilirsiniz.

 

 

Dana Fermente Kangal Sucuk 500 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Ne Demek?

 

Isıl işlem görmüş sucuğun hazırlanma süreci fermente sucuk ile aynıdır. Önce dana eti kıyma haline getirilir ve içerisine aroma vericiler, baharatlar eklenir. Isıl işlem görmüş sucuk hayvanın bağırsak zarında ya da sucuk yapımı için özel tasarlanmış kılıflar içerisinde doldurularak bekletilir. Sucuğun oluşması için uygun koşullar sağlanır. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farklardan bir tanesi ısıl işlem görmüş sucuğu hazırlarken oluşum sürecini hızlandırmak için gıdanın fazladan ısıya ve neme tabii tutulmasıdır. Isıl işlem gören sucuğun olgunlaşması için gerekli süre en az 48 saattir. Seçtiğiniz sucuğu olgunlaşma sürecinden sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Her bir besin öğesinden yeterli ve dengeli ölçülerle tüketilmesi insan beslenmesini sağlıklı kılar. Uzun ve üretken bir yaşam için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek, büyük bir yanıyla besin içeriklerinin doğallığıyla ilgilidir. Güvendiğiniz ve kalitesinden emin olduğunuz üreticileri tercih etmek sağlıklı beslenmenizi kolaylaştırabilir. Doğal içeriği ve titiz üretim anlayışıyla öne çıkan Avşar Çiftliği’nden güvenle gıda temini yapabilirsiniz.

 

Isıl İşlem Zararlı Mı?

 

Isıl işlem görmüş sucuk zararlı değildir. İhtiyaç doğrultusunda tüketici beklentileri dikkate alınarak ortaya konan ürünlerdendir. Gelişen teknolojik yöntemler ve artan bilinçli tüketici ile birlikte tüketilecek gıdalar ile ilgili pek çok talep oluşturulur. Hem sağlıklı hem de hızlı gıdaya ulaşmak isteyen tüketicinin beklentilerinin karşılanması için gıda üretiminde yeni yöntemlere başvurulur. Artan hazır gıda talebine bağlı olarak gıda üreticileri besin değeri yüksek, raf ömrü daha uzun ve güvenli ürünler üretmeye başlar. Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve farklı yaşam biçimlerinin artmasıyla birlikte tüketiciler raf ömrü uzun ürünlere rağbet göstermeye başlar. Tüketicilerin isteklerine bağlı olarak üretilen uzun raf ömrüne sahip ürünlerin ambalajlama yöntemleri de oldukça büyük önem kazanır. Gıdaların ambalajlama işlemi kolayca bozulmasının önüne geçerken ürünün kolayca taşınmasına da olanak sağlar. Böylece tüketiciye kolay hazırlanabilir ve hızlı kullanılabilir ürün sunulabilir. Ambalajlama aşamasından bir önceki nokta ürünün geçtiği işlemlerdir. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farklar bu aşamada devreye girer.

 

 

Kasap Kangal Sucuk 500 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermente Sucuk Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farkları araştırdığınızda sucuğun kılıflara doldurulma aşamasına kadar belirgin bir fark olmadığını görebilirsiniz. Tat ve aroma anlamında bir farklılık olarak fermente sucuk daha fazla baharat barındırır. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farkların arasında belirgin olarak sayılabilecek bir nokta ürünü fiyatıdır. Tat, koku ve lezzet açısından benzerlik gösteren bu iki sucuk türü fiyatlandırılma açısından değişiklik gösterebilir. Isıl işlem görmüş sucuk, hızlı üretime daha uygun bir tür olduğundan ekonomik açıdan daha ulaşılabilir bir üründür.

 

Bazı insanların damak zevkine göre fermente sucuğun belirgin bir tat farkı vardır. Beğeniler değişken olduğundan deneyerek kendi damak zevkinize en uygun sucuk çeşidini bulabilirsiniz. Fermente yöntemi en klasik sucuk üretme yöntemidir. Uzun süren bekleme aşamasında sucuk lezzetini kazanır. Yoğun aroma ve baharat seviyorsanız fermente sucuğa, yoğun tatlardan haz etmiyorsanız ısıl işlem görmüş sucuğa yönelebilirsiniz. Herhangi bir mide rahatsızlığı yaşıyorsanız ya da midenizin hassasiyet gösterdiği bir dönemden geçiyorsanız baharat ve baharatlı ürünler tüketiminde ölçülü davranmaya özen gösterebilirsiniz. Farklı sucuk türlerini bünyesinde barındıran Avşar Çiftliği’nden kendi damak zevkinize uygun şarküteri ürünlerini temin edebilirsiniz.

 

Maddelerle Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermente Sucuk Arasındaki Farklar

 

Her iki sucuk türü de temel prensipte aynı reçeteye bağlı olarak üretilir. Isıl işlem görmüş sucuk ile fermente sucuk arasındaki farklardan biri sucuk içlerinin olgunlaşma şeklidir.

  • Fermente sucuğa ısıl işlem uygulanmaz. Kendi halinde olgunlaşması beklenmelidir. Isıl işlem görmüş sucukta bir pişirme işlemi söz konusudur.
  • Fermente sucukta nicelik olarak daha fazla baharat bulunur. Bu durumun sebebi baharat yoğunluğunun eti pişirmesidir. Isıl işlem görmüş sucukta daha az sayıda baharat bulunur.
  • Isıl işlem görmüş sucuk kısa zamanda elde edilir. Pişirme işlemi olgunlaşma sürecini kısaltır. Fermente sucuk ısıl işlem görmüş sucuğa nazaran daha uzun sürelerde elde edilir.
  • Isıl işlem görmüş sucukta olgunlaşma işlemi için ısıdan faydalanılır. Fermente sucukta mikroorganizma ve bakterilerden faydalanılır.
  • Isıl işlem görmüş sucuk daha az zahmetle üretildiğinden fermente sucuğa oranla daha ekonomiktir. Fermente sucuğun fiyatı belirgin farklılık gösterebilir.
  • Isıl işlem görmüş sucuk daha az materyal yardımıyla üretilebildiğinden küçük işletmeler tarafından da imal edilebilir. Fermente sucuk üretmek için daha fazla materyale ihtiyaç duyulur. Olgunlaşma aşamalarının tamamlanması için özel alanların tahsis edilmesi gerekir.
  • Fermente sucuğun aroması, ısıl işlem görmüş sucuğa nazaran daha yoğundur. Isıl işlem görmüş sucuk hafif bir aromaya sahiptir.
  • Fermente sucuğun özen ve dikkatle pişirilmesi gerekir. Isıl işlem görmüş sucuk ısıtılır.

 

Tüketicilerinin istek ve beklentilerini önemseyen Avşar Çiftliği bünyesinde hem fermente sucuk hem de ısıl işlem görmüş sucuk barındırır. Damak zevkiniz, beslenme alışkanlıklarınız ve bütçeniz doğrultusunda size uygun olan sucuğu kolayca bulabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/damak-zevkinize-gore-pastirma-secimi-icin-ipuclari linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermente Sucuk Arasındaki Farklar
Haziran 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı