İftar Yemekleriniz İçin Birbirinden Lezzetli Fikirler

İftar Yemekleriniz İçin Birbirinden Lezzetli Fikirler

Ramazanın gelmesiyle birlikte sofralar kalabalıklaşır. İftar yemekleri birlik ve beraberliğin simgesi haline gelir. Hem aile ile birlikte vakit geçirmek hem misafir ağırlamak için ideal zaman dilimleri olan yemek saatleri de daha keyifli bir hal alır. Bu sebeple ramazan sofraları daha bereketli ve çeşitli olur.

 

Ramazan sofralarını renklendirmek ve kalabalık grupları ağırlayabilmek için dengeli menüler hazırlamaya özen göstermelisiniz. Uzun saatler devam eden açlık hali sonrasında sindirme zorluğu yaşanmaması adına sofralarda et ve sebze dengesi oluşturmalısınız.

 

Porsiyonları dengeli ayarlamalı ve imkan dahilindeyse sofrada uzun vakit geçirerek hızlı yemenin önüne geçmelisiniz. İftar yemeklerinin içeriklerine önem göstermelisiniz. Malzeme seçiminde titiz davranarak sağlıklı öğünler oluşturabilirsiniz. Profesyonel ekibiyle müşterilerine katkısız yiyecekler sunan Avşar Çiftliği’nden et ürünleri temin edebilirsiniz.

 

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

İftar yemeklerinde ana yemek seçimi oldukça önemlidir. Doyurucu ve lezzetli bir alternatif olan sucuklu kuru fasulyeyi sofranın ana yemeği olarak hazırlayabilirsiniz. Sucuklu kuru fasulye yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • İki su bardağı kuru fasulye,
  • 500 gram sucuk,
  • Bir adet sivri biber,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir çorba kaşığı domates salçası,
  • Bir tatlı kaşığı acı biber salçası,
  • Dört buçuk bardak sıcak su,
  • Bir adet küp şeker,
  • Ayçiçek yağı,
  • Tuz.

 

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

 

İmkanınız varsa fasulyeleri bir gece önceden ıslatmalısınız, imkan dahilinde değilse sabah ıslatıp yemek yapana kadar suda bekletmelisiniz. Kuru fasulyenin kıvamında ve daha kısa sürede pişmesi için düdüklü tencere kullanmalısınız. Tencerenin içerisine ayçiçek yağı ekledikten sonra soğanı doğramalı ve soğan renk değiştirene kadar kavurmalısınız.

 

Soğan pembeleştikten sonra salçaları ekleyerek salçalar kokusunu verene kadar kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Bu aşamada daha acı bir tat istiyorsanız acı biber salçasını artırabilir, tercih etmiyorsanız acı biber salçası yerine de domates salçası kullanabilirsiniz. Suda beklettiğiniz fasulyeleri süzdükten sonra tencereye ilave etmelisiniz.

 

Avşar Çiftliği’nden %100 doğal ve katkısız olarak temin ettiğiniz sucuğu orta kalınlıkta dilimlemelisiniz. Sucukları da tencereye ekledikten sonra üzerine iki yemek kaşığı ayçiçek yağı, küp şeker ve damak zevkinize göre tuz ilave etmelisiniz. Tencereye sıcak suyu döktükten sonra karıştırmalı ve kapağını kapatmalısınız.

 

Düdüklü tencerenin düdüğü öttükten sonra ya da başka bir tencere tercih ettiyseniz yemek kaynamaya başladıktan sonra yarım saat daha kısık ateşte pişirmelisiniz. Tencerenin türüne bağlı olarak pişirme süresi artabilir. Sucuklu kuru fasulyeyi pirinç pilavı, çoban salata ve yoğurtla birlikte menü haline getirebilirsiniz.

 

Güveçte Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi

 

İftar yemeklerinin vazgeçilmez gereçlerinden olan güveç, yemeklere ayrı bir lezzet katar. Sofraya hem tat hem de estetik olarak yakışacak olan güveçte sucuklu kaşarlı patates ile misafirlerinizden tam not alabilirsiniz. 3 adet güveçte sucuklu kaşarlı patates yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • 4 tane orta boy patates,
  • Bir çorba kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
  • Üzeri için:
  • 500 gram sucuk,
  • 500 gram kaşar peyniri,
  • Toz kırmızı biber.

 

Güveçte Sucuklu Kaşarlı Patates Nasıl Yapılır?

 

İftar yemeklerinde lezzet kadar sunum da önemlidir. Bir porsiyonluk güveç kapları kullanarak hem yemeğinizi pişirebilir hem de servis edebilirsiniz. Yemeği hazırlarken ilk olarak patatesleri soymalısınız.

 

Küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye koymalısınız. Patateslerin üzerini kapatacak ölçüde su koyduktan sonra tencereyi ocağa almalısınız. Patatesleri 20 dakika pişirdikten sonra suyunu süzmelisiniz. Üzerine tereyağı, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra patatesleri çatalla ezmelisiniz. Büyük parça kalmayacak ölçüde ezdikten sonra süt eklemeli ve iyice karıştırmalısınız. Hazırladığınız karışımı güveçlere bölüştürmelisiniz.

 

Sucuk ve kaşar peynirini ince ince dilimlemelisiniz. Katkısız ürün içeriğiyle öne çıkan Avşar Çiftliği’nden sucuk temin edebilirsiniz. Güveçlere ilk olarak kaşar peynirini, sonrasında sucukları, en üste tekrar kaşar peynirini dizmelisiniz. Üzerine kırmızı toz biber serpiştirmelisiniz. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirmelisiniz. Peynirlerin erimesi ve üzerinin kızarması yeterli bir pişirme ölçütüdür.

 

Kontrollü olarak pişirmeye özen gösterebilirsiniz. Mercimek çorbası, spagetti ve meşrubatla birlikte güveçte sucuklu kaşarlı patatesi menü haline getirebilirsiniz.

 

Pastırmalı Kaşarlı Tavuk Tarifi

 

Düzenli olarak spor yapan ve kalorili düzende beslenmeyi tercih eden kişilerin iftar yemekleri de protein dengesini koruyacak şekilde olmalıdır. Protein yönünden zengin bir kaynak olan et ve et ürünleri ramazan sofralarında da sıklıkla yerini alır. Pastırmalı kaşarlı tavuk hem sağlıklı hem lezzetli hem de protein yönünden zengin iftar yemeklerindendir. Pastırmalı kaşarlı tavuk yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • Bir kilogram tavuk göğsü,
  • Dört adet yumurta,
  • On dilim pastırma,
  • On dilim kaşar peyniri,
  • Sekiz çorba kaşığı un,
  • Sekiz çorba kaşığı galeta unu,
  • 500 ml sıvıyağ,
  • Karabiber,
  • Tuz.

 

Pastırmalı Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

 

Tavuk göğsünü ortadan keserek kelebek şeklini oluşturmalısınız. Bu şekle ulaşabilmek için tamamen kesmemeniz gerekir. Tavuk göğsünü streç filmle kaplamalısınız. Et dövme gereci yardımıyla tavuğu inceltmelisiniz. İncelen tavuğu streç filmden çıkarıp üzerine karabiber ve tuz serpmelisiniz. Ardından tavuğu ikiye bölmelisiniz.

 

Tavuğun bir parçasına beş dilim kaşar peyniri ve beş dilim pastırma yerleştirmelisiniz. Aynı dilimi ortadan üzerine doğru katlamalısınız. Yumurtaları derin bir kaseye kırıp çırpmalısınız. Oluşturduğunuz sandviç görünümlü tavuğu önce una devamında yumurtaya ardından galeta ununa bulamalısınız. Tavaya sıvıyağı alıp kızdırmalısınız.

 

İftar Yemekleriniz İçin Birbirinden Lezzetli Öneriler

 

Çemeni Sıyrılmış Pastırma ( 250 GR ) ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Kızgın yağda tavuğu pişirmelisiniz. Her iki yüzeyin de eşit ölçüde pişmesi için belirli aralıklarla çevirmelisiniz. Kalan tavuk parçasına da aynı işlemi tekrarlayarak yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Sıcakken servis etmeniz tavsiye edilir. Dilerseniz yanına ek olarak patates kızartması ve soğan halkası ekleyebilirsiniz. Daha dengeli ve sağlıklı bir menü oluşturmak isterseniz yoğurtlu marul salatası ile servis edebilirsiniz.

 

Sosisli Milföy Tarifi

 

Hem hazırlayan hem de katılan için bereket timsali olan iftar yemekleri bazen beklenmedik şekilde gerçekleşebilir. Hazırlık için yeterli vakit olmayabilir ya da beklenenden fazla kişi ile karşılaşılabilir. Kısıtlı bir vakte sahip olduğunuzda ya da kalabalık sofralar için yeterli ölçüde ikrama sahip olmadığınızda hızlı yapılan iftar yemekleri gerekebilir. Sosisli milföy hem hızlı yapılan hem doyurucu hem de lezzetli iftar yemeklerindendir. Sosisli milföy yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • Bir paket milföy hamuru,
  • Sosis,
  • Cheddar peyniri.

 

İftar Yemekleriniz İçin Birbirinden Lezzetli Öneriler

 

Dana Sosis Cheddarlı 290 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sosisli Milföy Nasıl Yapılır?

 

Milföy hamurlarını yapacağınız an temin ettiyseniz hemen kullanabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkartacaksanız on dakika çözülmesini beklemelisiniz. Milföy hamurunu tezgaha dizmelisiniz. Üzerlerine cheddar peyniri eklemelisiniz. Ardından sosisleri koyarak rulo biçiminde sarmalısınız. Sağlıklı et ürünleri sunan Avşar Çiftliği’nden sosis alabilirsiniz.

 

Paketin tamamı bitene kadar rulo yapma işlemini sürdürmelisiniz. Sararak oluşturduğunuz ruloları ikiye bölmelisiniz. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikten sonra parçalara ayırdığınız sosisli milföyleri dizmelisiniz. Fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlamalısınız.

 

Sosisli milföyü 15 dakika pişirmelisiniz. Kurtarıcı iftar yemeklerinden olan sosisli milföyü soslarla ve mevsim salatasıyla servis edebilirsiniz. Sosisli milföy kadar kolay hazırlanacak kızartma tabağı ile sofrayı renklendirebilirsiniz. Kişi sayısına bağlı olarak malzemeleri artırabilirsiniz. Çorba ekleyerek menüyü daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuk-turleri-ve-ozellikleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: İftar Yemekleriniz İçin Birbirinden Lezzetli Fikirler
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı