Kuru Et Nasıl Yapılır?

Kuru Et Nasıl Yapılır?

Bu nedenle en eski besin kaynaklarından olan et, zaman içinde gıda pişirme ve saklama yöntemlerinin gelişmesi ile farklı biçimlerde tüketilmeye ve saklanmaya başlamıştır. Ancak bu yöntemlerden en ilkel yöntem olan ve eti en iyi biçimde muhafaza edebilecek, uzun süre dayanabilmesi için etin kurutulması yöntemi keşfedilmiştir.

 

Günümüzde gıda sanayi ve teknoloji gelişmiştir. Ancak kurutulmuş et ya da kuru et kaliteli ya da lüks lezzet arayanların ilk tercihi olmaktadır. Kuru et nasıl yapılır sorusuna gelince önce etin en yumuşak ve de en yağsız tarafı alınır, daha sonra etin temizlik aşaması yapılır. Kan ve mikroplardan arınan et, tuz ile ovalanır. Tuz eti hem temizler hem de pişmesini hızlandırır. kuru et yalnızca tuz ile yapılmaz. Çeşitli baharatlar da eklenir. Bu hali ile buzdolabı poşetine konulur, baharatlar da poşete eklenir ve et birkaç yerinden delinir. Baharatların etin içine nüfuz etmesi sağlanır. Belirli sürelerle etin konulduğu torba ovalanır ve ters yüz edilir. Et içinde barındırdığı suyu da bu sayede bırakır, etin kuruma serüveni devam etmiş olur. Kuru et buzdolabında nasıl saklanır konusu için bu şekilde poşetlenmesi uygundur.

 

Kuru Et Nasıl Yapılır?

 

Buzdolabında bekletilen ve suyu alınan et, kurutma aşaması için hazırlanır. Nemli ve soğuk ortam olan buzdolabından et alınır ve hafif esintili bir konuma asılır. Fazla suyu ve neminden arınması ile et ağırlığının bir kısmını kaybeder. Etin asıldığı yer ve iklim koşullarının durumuna göre et ortalama üç hafta gibi bir süre içinde kurur. Bu durumda kuru et nasıl yapılır sorusu da yanıtlanmış olur. Bazı kurutma tekniklerinde tütsülenmiş kuru et elde etmek de mümkündür.

 

İstenildiği durumda evde de kuru et yapmak mümkündür. Ancak günlük yemek kültürümüz kuru et nasıl yenir ya da kuru et nasıl tüketilir gibi soruları sormaya mecbur bırakmaktadır. Bu nedenle de kuru et çok sık tercih edilen bir gıda ürünü değildir. Eski dönemlerde yukarıda anlatıldığı gibi kurutulan etler bugün gıda sektöründe teknoloji imkanları sayesinde entegre tesislerde insan eli değmeden rahatlıkla kısa bir süre içerisinde üretilebilmektedir. Kuru et nasıl yapılır sorusunun cevabı bir de Avşar Çiftliğinin kaliteli ürünlerinde hayat bulmaktadır.

 

Kuru Et Fiyat

 

Oldukça üstün bir rafine bir damak zevki sunan kuru et, kaliteli bir tüketim tecrübesi sunmaktadır. Bu bağlamda kuru et fiyat açısından diğer et ürünlerine göre farklılık göstermektedir. Füme et ya da işlenmiş etlerden çok farklı olan kuru et, bu işi bilen ve kaliteli standartlarda üreyim yapan firmalardan alınmalıdır. Avşar Çiftliği bu konuda nesilden nesle geçen geleneksel tekniklerin steril bir şekilde uygulanması ile ülkenin en kıymetli ve lezzetli kuru et ürünleri üretmektedir.

 

Kuru et nasıl yapılır teknik olarak modern üretim yöntemine dönüşerek müşteriler ile buluşmayı beklemektedir. Bu açıdan kuru et nerede bulunur ya da kuru et satış gibi seçenekler için Avşar Çiftliği doğru adrestir.

 

Kuru Et Nasıl Saklanır?

 

Bu tin saklanması konusunda gelince kuru et nasıl saklanır en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Bu halde kuru etin yapılışı bir cevap olabilir. Kuru ve serin yerde saklanması kuru etin uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Kuru et faydaları açısından önemli bir gıda olduğu için bu saklama koşullarının dikkate alınması gereklidir.

 

Kuru Et Ne Kadar Dayanır?

 

Kuru et ne kadar dayanır sorusunun çok net bir cevabı yoktur. Bu konu tamamen saklama koşullarına bağlıdır. Kuru etin uygun koşullarda saklanması etin ömrünü de uzatmaktadır. Uygun koşullarda saklanırsa 3 ay taze kalır, 6 ila 1 sene arasında dondurucuda saklanır ise bu süre zarfında da tüketilebilmektedir.

Kuru et nasıl yapılır açıklamasında yer alan direktiflere göre saklama tekniği de en az yapma tekniği kadar önemlidir.

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kavurma-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: kavurma, salam, sosis, kırmızı et
Mayıs 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı