Sosisli Yumurta Tarifi

Sosisli Yumurta Tarifi

Sosisli Yumurta Tarifi için gerekli malzemeler şunlardır;

 

-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Sosis
-Tuz
-Karabiber
-Nane

 

Sosisli Yumurta Nasıl Yapılır?

 

Sosisli Yumurta tarifi oldukça pratik bir tariftir ve herkesin elinin altında olan malzemeler ile kolay bir şekilde yapabileceği malzemelere sahiptir. Yapılışına geçtiğimiz zaman; öncelikle derin bir tava ile yapılması daha uygundur. Derin bir tavaya tereyağı alınır ve ocakta eritilir. Tereyağı eridikten sonra üzerine küçük küçük doğranmış olan sosisler ilave edilir ve kavrulmaya başlanır. Sosisler biraz kavrulduktan sonra isteğe bağlı olarak ister göz göz ister çırpılmış olan yumurtalar sosislerin üzerine eklenir. Ardından tuz ve karabiber de eklenir. İsteğe bağlı olarak nane, toz biber, pul biber gibi farklı baharatlar da eklenebilir. Yumurtalar pişince ocaktan alınır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.  

 

Sosisli Yumurta Püf Noktaları

 

Sosisli Yumurta tarifi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalara vardır. Öncelikle sosisleri minik parçalar halinde doğramanız gerekmektedir. Çünkü sosisler büyük parçalar halinde olduğu zaman pişmez ve güzel bir tat vermez. Bunun yanında tavada erittiğiniz tereyağının üzerine  sosisleri ekledikten sonra arkalı önlü olacak şekilde her iki tarafın da pişmesine özen gösterin. Tavaya kıracağınız yumurtaların sarışının dağılmaması önemlidir. Sarılarını dağıtmadan kırmaya özen gösterin. Bir kapak yardımı ile tavanın üzerini kapatarak hazırladığınız tarifin pişmesini kolaylastirabilirsiniz. Yumurtaları karıştırıp karıştırmamak size kalmış bir tercih ancak karıştırmamak daha güzel bir tat veriyor. Bir de sosislerin pişme seviyesini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

 

Patatesli Sosisli Yumurta

 

Sosisli Yumurta tarifi ile aynı malzemelere sahip bir tariftir. Yalnızca ek olarak patates eklenir.

 

Patatesli sosisli yumurta malzemeleri şunlardır;

 

-2 adet patates
-4 adet parmak sosis
-3 adet yumurta
-Tuz
-Zeytinyağı
-Kaşar

 

Patatesli sosisli yumurta yapılırken patatesler küçük bir şekilde küp küp olacak gibi doğranır. Daha sonra doğranmış olan bu patatesler biraz zeytinyağında ve tuz eklenerek kızartılır.  Ardından doğranmış olan sosisler eklenir ve 2 dakika daha kızartılır. Yumurtayı bir kasede çırparak ya da göz göz olacak şekilde tamamen isteğe bağlı olarak sosislerin üzerine eklenir. Üzerine de isteğe bağlı olarak kaşar rendelenebilir. İsterseniz kendi sevdiğiniz baharatları da üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Salçalı Sosisli Yumurta

 

Sosisli yumurta tarifi ile benzer malzemelere sahip bir tariftir.

 

Salçalı sosisli yumurta malzemeleri şunlardır;

 

-3-4 adet uzun sosis
-2 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı salça
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz ve baharatlar kekik, kimyon, karabiber, pul biber

 

Yapılışı için, sosisleri istediğiniz gibi kesebilirsiniz.  Kendi isteğinize uygun dilimlediğiniz sosisleri bir kaseye koyun. Tavaya sıvı yağ sürün ve sosisleri tavaya koyun. Sosislerin pişmesini de yine kendi isteğinize uygun olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Sosisler pişerken bir kasede salça ve baharatları bir de suyu ilave ederek karıştırmaya başlayın.

 

Üstlerinize uygun pişirdiğiniz sosislerin üzerine salça sosunu dökün ve kapağı kapalı olacak şekilde sosunu çekmesini bekleyin. Sosu çektikten sonra üzerine yine isteğinize uygun olacak şekilde yumurtaları göz göz ya da çırpılmış halde dökün ve yine kapağını kapatın. Pişene kadar bekleyin. Afiyet olsun.

 

Sosisli Yumurta Kalori

 

Sosisli yumurta tarifi ile yapacağınız kahvaltılık tarifin bir orta boyu yani bir kişilik porsiyonu yaklaşık olarak 181 kaloridir.

 

Sosisli Domatesli Yumurta

 

Sosisli yumurta tarifi içindeki malzemeler haricinde ayrıca domates içeren bir tariftir.

 

Sosisli domatesli yumurta malzemeleri şunlardır;

 

-2 adet domates
-1 adet küçük boy soğan
-1 adet yeşil biber
-3 adet sosis
-2 adet yumurta

 

Sosisli domatesli yumurta tarifinin yapılışı şöyledir; ilk olarak tavaya biraz yağ ekliyoruz ve soğanı, biberi kavuruyoruz. Soğan ve biber biraz kavrulduktan sonra domatesleri ve sosisleri iyice pişmesi için tavaya alıyoruz. İsteğinize uygun şekilde pişirdiğiniz sosislerin ve domateslerin üzerine yine isteğinize uygun olacak şekilde göz göz ya da çırpılmış halde yumurtayı ekliyoruz. Afiyet olsun. 

 

Bu yazımızı beğendiyseniz diğer tarifimiz; http://avsarciftligi.com/blog/icerik/sosisli-pogaca-tarifi

Etiketler: Sosisli Yumurta Tarifi
Kasım 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı