Et Kavurma Nasıl Yapılır? Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları

Et Kavurma Nasıl Yapılır? Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları

Sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmek için tüm besinleri dengeli olarak tüketmelisiniz. Yiyeceğiniz besinleri vücudunuzun gerekliliklerine ve yeme alışkanlıklarınıza göre belirleyebilirsiniz. Dinç ve sağlıklı bir bünye için düzenli aralıklarla et tüketimi gereklidir. Vücuda enerji veren bir besin kaynağı olmasının yanı sıra et, protein deposudur. Ancak tüketeceğiniz etin özenle seçilmesi gerekir. Uzun yıllara yayılan tecrübesiyle yiyecek sektöründe belirgin bir yere sahip olan Avşar Çiftliği’nden güvenle et temin edebilirsiniz. %100 doğal ve katkısız etlerle sağlıklı yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

 

Yiyecekleri tüketmenin birçok farklı alternatifi bulunur. Yapısı gereği kırmızı et, pek çok yiyecekle kolayca uyum sağlayabilir. Farklı gıdaları et ile birleştirerek deneysel yemekler yapabileceğiniz gibi gelenekselleşmiş tatlara da yönelebilirsiniz. Geleneksel tatlardan et kavurma, iyi bir ana yemek seçimi olabilir. Yanına çorba, pilav ve çoban salata ekleyerek kolayca bir menü oluşturabilirsiniz. Peki, et kavurma nasıl yapılır?

 

Et Kavurma Tarifi

 

Yemek yapmanın birçok yolu vardır. İsterseniz tariflere sadık kalarak hazırlayabilir ya da tarif ve yöntemleri beğenileriniz doğrultusunda esnetebilirsiniz. Damak zevkine göre yiyecekleri pişirme süresi ve yöntemi değişiklik gösterebilir. Bu değişiklikler özellikle et yemeklerinde kendini gösterir. Klasik et kavurma nasıl yapılır? İlk olarak malzeme temini yapmalısınız. Sağlığınızı önemseyen Avşar Çiftliği’nden hızlı bir şekilde et temin edebilirsiniz. Et kavurma yapmak için gerekli malzemeler:

 

  • Bir kilogram az yağlı dana kuşbaşı,
  • Dört yemek kaşığı tereyağı,
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Kekik,
  • Pul biber,
  • Karabiber.

 

Et Kavurma Nasıl Yapılır? Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları

 

Özel Üretim Dana Kavurma ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

İlk olarak genişçe bir tava ya da tencere alarak iyice ısıtmalısınız. Seçtiğiniz gereç iyice ısındıktan sonra içine dört yemek kaşığı tereyağını ve iki yemek kaşığı sıvı yağı eklemelisiniz. Yağların iyice erimesi gereklidir. Ardından bir kilogram az yağlı dana kuşbaşını ilave etmelisiniz. Tüm et parçalarının yağlandığından emin olmalısınız. Kullandığınız gerecin kapağını kapatmadan, etin suyunu salmasını ve tekrar çekmesini takip etmelisiniz. Yüksek ateşte mühürlenmesi için karıştırmadan pişirmeniz tavsiye edilir. Et kendi suyunu bıraktığı esnada tuz ve karabiber eklemelisiniz. Bu aşamadan sonra karıştırmalı ve ardından kapağını kapatmalısınız. Kısık ateşte pişmeye devam eden eti belirli aralıklarla karıştırmalısınız.

 

Etleri damak zevkinize göre yumuşayana kadar pişirebilirsiniz. Pişirme işlemini bir buçuk saatlik bir zamana yaymalısınız. Et kavurma yağın içerisinde koyu kahve renk aldıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Üzerine pul biber ve kekik ekleyip kapağı tekrar kapatmalı ve etin baharatlarla özleşmesi için on dakika bekletmelisiniz. Et kavurmayı isteğe bağlı olarak pilav, makarna, salata, elma dilim patates ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz. Klasik tariflerden farklı tariflere ulaşmak için et kavurma nasıl yapılır diye araştırabilir, yeni tatlar deneyebilirsiniz.

 

Evde Et Kavurma Nasıl Yapılır?

 

Evde et kavurma yaparken etlerin üzerinde oluşan köpüklere dikkat etmek gerekir. Pişme esnasında oluşan bu köpükleri tahta kaşık yardımıyla almalısınız. Et kavurmanın içine iç yağı eklemeniz yemeğin lezzetini artırabilir. Ayrıca, uzun süreli kullanım için eti saklamak istiyorsanız iç yağı etin kolayca donmasını sağlar. Bu da muhafaza etmenizi kolaylaştırır.

 

Evde et kavurma pişirdikten sonra en geç bir ay içerisinde tüketmelisiniz. Saklamak istiyorsanız kavurma tamamen soğuduktan sonra dondurmalı ve parçalara ayırarak buzdolabında saklamalısınız. Kavurmayı bir aydan uzun sürede tüketecekseniz derin dondurucu kullanarak muhafaza etmelisiniz. Bu şekilde sakladığınız etleri birçok yemekte kullanabilirsiniz. Popüler bir yiyecek olan nohut ve et kavurmayı birleştirerek bir ana öğün oluşturabilirsiniz.

 

Farklı internet kullanıcılarının tariflerine ulaşmak ve ölçülerle yemek hazırlayabilmek için ‘Nohutlu et kavurma nasıl yapılır?’ diye aratarak çeşitli tarifler bulabilirsiniz. Nohut, pişmesi zaman alan bir yiyecek olduğu için nohut düdüklüde piştikten sonra eti hazırlamaya başlayabilirsiniz. Hazırladığınız et ve nohutu son olarak düdüklüde pişirerek servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı, mevsim yeşillikli salata ve meşrubatlarla menü oluşturabilirsiniz.

 

Et Nasıl Kavrulur?

 

Mutfak araç gereçleri kişinin beslenme alışkanlıklarına göre çeşitlendirilmelidir. Et ürünlerini tercih eden kişiler için yanmaz ve yapışmaz özelliğe sahip olan gereçler edinmek gerekir. Et kavurmak için yanmaz yapışmaz özelliğe sahip, kalın tabanlı tava ya da tencere tercih edebilirsiniz. Üründe çizik olmaması oldukça önemlidir. Et kavurma nasıl yapılır? Eti kavurmaya başlamadan önce yağ seçimi yapmalısınız. Sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı kullanmak et kavurma için iyi bir seçim olmayabilir. Eti yemek istediğiniz boyutlara ayırdıktan sonra tava ya da tencerenin içine yerleştirmelisiniz. Kavurma işlemi boyunca tahta kaşık kullanmalısınız. Orta ateşte ocağa koyduğunuz eti tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirmelisiniz.

 

Pişirme işlemi boyunca et kendi suyunu salmaya başlayacak ardından o suyu tekrar çekecektir. Bu süre zarfında karıştırmayı bırakmamalısınız. Et piştikçe farklı renk alan bir yiyecektir. Renk koyuya doğru gittikçe etin pişme düzeyinin arttığını anlayabilirsiniz. Et yemek istediğiniz kıvama geldiğinde tuz ve damak zevkinize uygun baharatlar ekleyerek on dakika daha kavurmalısınız. Ocaktan aldığınız et kavurmayı servis edebilirsiniz. Sıcak tüketmeniz tavsiye edilir.

 

Et Kavurma Nasıl Yapılır? Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları

 

Avşar Dana Kavurma Teneke ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Yumuşak Et Kavurma Nasıl Yapılır?

 

Yiyeceklerin pişirme süreleri ve yöntemlerini değiştirerek elde edilen sonucu değiştirmek mümkündür. Klasik et kavurmanın yanı sıra eti daha yumuşak bir hale getirmek için birkaç püf noktaya ihtiyacınız olabilir. Aldığınız etin sağlıklı ortamlarda üretilmesi iyi bir yemek için gereklidir. Titiz üretim anlayışına sahip Avşar Çiftliği’nden et temin edebilirsiniz.

 

Etin daha yumuşak olması için mühürlemeniz gerekir. Tuz ve baharatını en son ilave etmelisiniz. Damak tadına bağlı olarak yağ seçimi değişkenlik gösterse de et kavurmayı daha yumuşak bir hale getirmek için iç yağı ve kuyruk yağı ekleyebilirsiniz. Et yemeğinizi hemen tüketmek istiyorsanız eti bir süre dinlendirdikten sonra pişirmeye başlamalısınız. İlk olarak etleri sotelemelisiniz. Eklediğiniz yağlarla birlikte kavurmalı ve etler yumuşayana kadar karıştırmaya devam etmelisiniz. Yağ ve etin özdeşleşmesi gereklidir. Tuz ve baharatları ekledikten sonra biraz daha kavurmalısınız ve tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra eti ocaktan almalısınız.

 

Et Kavurma Tüketmenin Faydaları

 

Tarif ve ölçülerle birlikte et kavurma nasıl yapılır öğrendikten sonra evde düzenli olarak et kavurma yapabilirsiniz. Kavurma tüketmenin pek çok faydası bulunur. Kavurma kalsiyum, demir, magnezyum, sodyum, fosfor, çinko, potasyum ve B vitamini yönünden zengin bir yiyecektir. Ayrıca, protein kaynağıdır. Özellikle sağlıklı beslenmeye, spora ve düzenli yaşamaya önem gösteren kişilerin günlük protein alması gereklidir. Lezzetli ve doyurucu bir öğün olan kavurma ile protein alabilirsiniz.

 

Peki, et kavurma nasıl yapılır? Et kavurmayı dinlendirilmiş etle yapmak gereklidir. Avşar Çiftliği’nden edindiğiniz etleri dinlendirdikten sonra parçalara bölerek pişirebilirsiniz. Dinlendirilmiş et ile yapılan kavurma sindirim sistemine faydalıdır. Ek olarak kas ve kemik sağlığını korur. Et, bebekler hariç her yaştan insan için besleyicidir. Kontrollü tüketim sağlandığında kalbinde rahatsızlık olan kişilere fayda sağlar. Et kavurma, kan değerlerini dengeler ve hafızayı güçlendirir. Protein yoğunluğu olan bir yemek olduğundan porsiyon bazlı ve kontrollü tüketildiğinde kilo verilmesine yardımcı olabilir. Enerji kaynağı olan et kavurma, damar hastalıklarına yakalanmamak için yenebilir.

 

Bu yazımızda et kavurma nasıl yapılır ve et kavurma yapmanın püf noktalarından bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/aksam-yemeginize-renk-katacak-meze-cesitleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Et Kavurma Nasıl Yapılır? Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları
Aralık 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı