Akşam Yemeğinize Renk Katacak Meze Çeşitleri

Akşam Yemeğinize Renk Katacak Meze Çeşitleri

Akşam yemekleri herkesin iştahla beklediği, koyu sohbetlerin büyük bir keyif içerisinde gerçekleştirildiği en özel alandır. Bu yemek sofrasının her daim kusursuz olması beklenir. Onu bu denli mükemmel hale getiren ise tamamen doğal ürünlerle hazırlanan meze çeşitleri olur. Özellikle de et ürünleri ile hazırlanan meze türleri sayesinde sofralar bir anda şenlenir. Tadına doyum olmayan şekilde bir ziyafet çekilmiş olur. Bu mükemmel meze türlerine hep beraber bir göz atalım!

 

Çiftlik Ürünleri ile Mezeler Artık Çok Daha Lezzetli

 

Avşar Çiftliği senelerdir süregelen kusursuz hizmeti sayesinde herkesin damak tadına uygun ürünler sunmaya devam ediyor. Tabii konu meze çeşitleri olunca da akan sular duruyor. Burada yer alan her bir ürün, mezelerin vazgeçilmez malzemelerini oluşturuyor. Burada işlenmiş etler ve gıdalar büyük bir özen dahilinde seçiliyor. Bu sayede de etli mezelerinizi en güzel şekilde hazırlayabilmiş oluyorsunuz.

 

Avşar Çiftliği her zaman kendi çiftliğinde yetiştirdiği hayvanların etlerini kullanıyor. Bu da aslında ürünlerin ne kadar doğal olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor. Peki sofralara farklı bir tat katan mezeler tam olarak nasıl hazırlanıyor? Avşar Çiftliği ürünleri ile bol etli mezeler hazırlamaya ne dersiniz? İşte o leziz tarifler ve herkesin beğeneceği eşsiz ipuçları!

 

Pastırmalı Meze Tarifi

 

Avşar Çiftliği ürünleri arasından en çok beğenilen et çeşitlerinden bir tanesi olan pastırmayla muhteşem bir meze hazırlayarak meze çeşitleri konusunda ustalığınızı konuşturabilirsiniz. Aslında bu tarifi yapmak son derece basit ve keyiflidir. Bir gece öncesinden ıslattığınız nohutları yumuşayıncaya dek pişirmelisiniz. Yumuşak bir kıvam alan nohutları mikserden geçirerek işlemlere devam edin. Mikserden geçirmek yerine sarımsak eziciyle ezme uygulaması da yapabilirsiniz.

 

Derin bir kap içerisine özenle eklediğiniz nohut ezmesinin içerisine limon suyu, tuz, zeytinyağı ve sarımsak ilave ederek bir güzel harmanlayın. Humusu tabağa tamamen düzgün bir formda yaymaya çalışın, ardından kızgın tereyağını da meze üzerinde gezdirin. Pastırmalarla bu iştah açıcı mezeyi süsleyin. Pastırmanın her daim çok yakıştığı bu harika tarifi dilediğiniz zaman kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

 

Akşam Yemeğinize Renk Katacak Meze Çeşitleri

 

Yemeklik Pastırma ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Füme Etli Meze Tarifi

 

Avşar Çiftliği’nin özenle üretimini gerçekleştirdiği füme etler, meze çeşitleri ile ilgili tariflerde de bol bol boy göstermeye devam ediyor. İlk olarak acı biber salçasını birkaç dakika boyunca tereyağı ile kavurun. Ardından salçalı sosu genişçe bir tabağa aktarın.

 

Sos içerisine nane, pul biber, kimyon gibi dilediğiniz türde baharatlardan ekleyin. Sonrasında da bezelyeli ve patatesli garnitür karışımını bu acı biber salçalı karışımla birleştirin. İncecik dilimler halinde hazırladığınız füme etlerle de mezenizi süsleyebilirsiniz.

 

Özellikle akşam yemeklerinde bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Füme et sayesinde tarif kendini buluyor ve sınırsız bir lezzet sunuyor. Dilerseniz etleri ufak parçalar halinde mezeye tamamen karıştırabilirsiniz de, seçim tamamen size kalıyor. Meze çeşitleri konusunda herkesçe sevilen bir başka tarif ile devam ediyoruz.

 

Parça Sucuklu Meze Tarifi

 

Sucuğun kaliteli olanı her zaman yemekleri şenlendirir. Sucuklu kuru fasulye, sucuklu yumurta, sucuklu omlet ve daha birçok farklı yemek türü herkes tarafından çok seviliyor. Peki meze çeşitleri arasında parça sucuklu meze tarifinin de olduğunu söylesek?

 

Evet, bu tarif nadiren biliniyor olsa da bir kez deneyen bir daha bu mezeden vazgeçemiyor. O halde detaylara geçelim. Sucukları ufak parçalara ayırarak başlayın. Ardından buzdolabında bir süre dinlenmelerini bekleyin.

 

Bekleme sırasında ise patates haşlamaya başlayın. Patatesler haşlandıktan sonra göz kararı biraz süt ile soyup ezdiğiniz patatesleri harmanlayın. Patatesler püre kıvamını alana dek işlemi sürdürün. En son ise sucukları buzdolabından çıkarıp yağsız bir tavada pişirin.

 

Patates püresini bir tabağa yaydıktan sonra sucukları üzerine ekleyin. Dilerseniz biraz zeytinyağı gezdirerek bu pratik mezeyi daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bu konuda seçim size kalıyor, sevdiklerinizin fikirlerine göre de mezeyi değiştirip çeşitlendirebilirsiniz.

 

Akşam Yemeğinize Renk Katacak Meze Çeşitleri

 

Acılı Parmak Sucuk ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Salamlı Meze Tarifi

 

Salamlı meze, meze çeşitleri arasında en ergonomik olanıdır hiç şüphesiz. Birkaç dakikada hazır hale getirebileceğiniz bu tarifi çok seveceğinizden eminiz. Öncelikle bir su bardağı kadar yaş mısırı haşlamaya başlayın. Sonrasında ise havuç, mor lahana, domates ve salatalıkları ufacık halde dilimleyin.

 

Mısırla beraber hepsini karıştırın. Ardından üzerine birkaç dilim kaşar peyniri eritin. Minik salam parçalarıyla da mezenizi süsleyebilirsiniz. Bu pratik mezeyi günün her saatinde kısa bir zaman içerisinde hazırlayabilirsiniz. İsterseniz birçok baharat takviyesi de yapabilirsiniz.

 

Sosisli Meze Tarifi

 

Sosisli bir meze her daim salça içermelidir. Meze çeşitleri arasında en çok sevilenlerden bir tanesi de sosisli mezedir, bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Sosisleri yağsız tavada birkaç kez çevirip rendeleyin. Evet, rendeleme işlemi sayesinde sosislerin mezeye daha güzel şekilde dahil olmasını sağlayacaksınız.

 

Daha sonra ise makarna haşlayın. Makarnanın hangi çeşit olduğu fark etmez. Bol sarımsaklı yoğurt ile süslediğiniz makarnanın içerisine biraz bezelye biraz da rendelenmiş sosis ekleyip harmanlayın. Nane, pul biber ve kekikle süsleme işlemlerini yapın. Vazgeçemeyeceğiniz bir meze lezzeti sizi bekliyor!

 

Kavurmalı Meze Tarifi

 

En özel tarifi sona sakladık, evet kavurmalı meze tarifi! Meze çeşitleri denildiği an akla gelen ilk tariflerden biri olan kavurmalı meze, tüm zamanların en dikkat çeken yemeklerinden biri olmayı sonuna kadar hakkediyor. Kavurma eti herkes çok sever öyle değil mi? Peki kavurma etli bir meze tarifiyle ne denli mutlu olabileceğinizi hayal edebiliyor musunuz?

 

Bu özel yiyecek, her sofranın baş tacı haline gelmeyi başarıyor. İlk olarak bir ufak kuru soğanı rendeleyin. Ardından pembeleşinceye dek tereyağında birkaç dakika boyunca kavurmayı sürdürün. Bir meze tabağına kavrulmuş soğanları yaydıktan sonra kavurduğunuz eti üzerine tamamen dümdüz olacak şekilde eklemeyi unutmamanız gerekiyor. 

 

Son tabakaya yani en üst kısma ise acı biber sosu eklemesi yapın. Dilerseniz kavrulmuş kültür mantarıyla da bir katman daha oluşturabilirsiniz. Böylece meze çeşitleri arasından en çok sevilen tarifi daha da güzel hale getirebilir, sevdiklerinize kusursuz bir ziyafet çekebilirsiniz. Bu tarifin en önemli püf noktası etin pişme süresidir, eti yaklaşık olarak 40 ila 50 dakika süresince pişirmeyi sürdürmelisiniz.

 

Meze Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

 

Herkes meze çeşitleri hazırlamanın püf noktalarını merak ediyor ve sık sık da araştırıyor. Aslında işin sırrı kaliteli malzemeler kullanmakla yakından alakalıdır. Avşar Çiftliği’nin her bir ürününü dahil edeceğiniz meze tarifleri her daim lezzetli ve güvenilir olacaktır. 

 

Bu da aslında hazırlamış olduğunuz meze çeşidi ne olursa olsun yüksek derecede lezzete sahip olacağı manasına gelir. Sucuktan sosise, salamdan kavurma türündeki ete, pastırmadan füme ete kadar birçok ürün burada kaliteli formda yer alır. Bu kalite düzeyi haliyle hazırladığınız yiyeceklerin her birine yansır.

 

Yani aslında bir mezeyi hazırlamanın temel püf noktası güvenilir malzemeleri doğru yerde kullanmaktır. Böylece hazırlanan her meze, sunulduğu sofrada başrol haline gelir. Herkesçe de büyük bir iştahla tüketilir. Birbirinden doğal formlarda üretilen bu leziz et ürünlerini sofralarınıza dahil edebilirsiniz!

 

Bu yazımızda akşam yemeğinize renk katacak meze çeşitlerinden bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/pastirmali-pide linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Akşam Yemeğinize Renk Katacak Meze Çeşitleri
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı