Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide

Gerekli malzemeler şunlardır;

 

-250 gr pastırma
-2 yumurta

 

Hamur için:

 

-500 gr un
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-Tuz

 

Pastırmalı Pide Nasıl Yapılır

 

Pastırmalı Pide Tarifi hamurunu hazırladıktan sonra kolay bir şekilde yapılıp tüketilebilecek yemekler arasındadır. Yapılışı da oldukça kolaydır. Öncelikle mayayı su ile açmak gerekiyor. Bunun için de ılık su ile mayayı bir kasede karıştırmaya başlayın. Unu hamur yoğuracağınız kaba alın ve ortasına mayayı ekleyin.

 

Daha sonra su ve tuz ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene karar hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekleyin. Bu esnada pastırmaları ince ince doğrayın ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 10 cm çapına gelecek kadar elinizle açın.

 

Ardından üzerine pastırmalı malzemeden yayın ve iki kenarını katlayın bu sayede pide şeklini vermiş olacaksınız. Daha sonra pideleri yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 dereceye ayarlı fırınınızda 30 dakika pişmesini bekleyin.  Sıcak olarak servis yapmanız daha güzel olacaktır.  Afiyet olsun.

 

Pastırmalı Pide Püf Noktaları

 

Pastırmalı Pide Tarifi oldukça lezzetli bir tariftir ve pratiktir. Ancak yapılışı esnasında dikkat edilmiş gereken püf noktaları vardır. Bu püf noktaları sayesinde pidenizin daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz. Pastırmalar kurumasın diye  isterseniz kaşar peynirlerini en üste koyabilirsiniz bu bir püf noktasıdır. Ayrıca böylece pastırmaların kurumayı önleyebilirsiniz.

Pastırmalı Pide

Sırt(Kontrfile) Pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Bir de yaş maya ve kuru mayayı kullanmadan önce ılık sütte bekletirseniz daha iyi olacaktır.  İnstant maya kullanacaksanız bu işlemi yapmanıza gerek yok. Bunun yanında fırın tepsisinin altına hamurlar yapışmasın diye yağlı kağıt serebilirsiniz. Ya da altına un serperek lezzetini artırabilirsiniz.

 

Pastırmalı Kaşarlı Yumurtalı Pide

 

Pastırmalı Pide Tarifi için eklenebilecek başla malzemelerde vardır. Bu malzemeleri tamamen kendi isteğinize göre ve damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

 

Bu tarif için gerekli malzemeler;

 

Hamuru için;

 

-1 su bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4/1 yaş maya
-Aldığı kadar un

 

Içi için;

 

-3 yumurta
-6-7 dilim pastırma
-1 tutam tuz
-Kaşar

 

Üzeri için;

 

-1 Yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı yağ
-Susam ve Çörek otu

 

Yoğurma kabına süt ,sıvı yağ ve mayayı alalım ve  iyice karıştıralım. Ardından tuz ve şekeri de ekleyelim ve daha sonra az az un eklemeye başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Daha sonra mayalanması için bırakalım. Mayalanınca uzun bir şekilde açalım ve aha sonra da iki kenarlarını birleştirelim.

Pastırmalı Pide

Afyon Gurme Antrikot Pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Içine iç harcını çırpalım ve ekleyelim. Ardından üst kısmını isterseniz birleştirebilirsiniz isterseniz de açık olarak pişirebilirsiniz. Üstüne yumurta sürün ve çörek otu ya da susam da ekleyelim. 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Pastırmalı Kapalı Pide

 

Pastırmalı Pide tarifi için farklı versiyonlardan biri de pastırmalı kapalı pidedir.  Malzemeler diğer tarifler ile aynı olup yalnızca hamurun kenarları kıvrıldıktan sonra üzerinin kapatılması sonucu pastırmalı kapalı pide elde edilir. Tercihe bağlı olarak yapılabilecek bir tür pidedir.

 

Bafra Pastırmalı Pide Tarifi

 

Pastırmalı Pide Tarifi için bazı yörelerde farklı şekillerde yapılan türler vardır.

 

Gerekli malzemeler şunlardır;

 

Hamuru için:

 

-3 su bardağı un
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı instant maya
-1 çay kaşığı tuz

 

İç harcı için:

 

-300 gram kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

 

Üzeri için:

 

-4 yemek kaşığı tereyağı

 

Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekleyin ve ünü da ekleyin. Daha sonra tuz ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Ardından hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve en az 1 saat mayalanmasını bekleyin. Bu sırada iç harcını hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. İçine pastırmayı ekleyin ve biraz kavurun.

 

Kavurduğunuz pastırmaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.  Mayalamış olduğunuz hamuru parçalara ayırın ve merdaneyle açın. Uzun bir pide şekli vermeye çalışın. Ortasına hazırlamış olduğunuz harcı koyun ve bastırarak birleştirin. Pideleri pişirme kağıdı serili tepsiye geçirin. Fırını 230 dereceye ayarlayın ve ısıtın daha sonra da pideleri ısınmış fırına verin.12 dakika kadar pişirin. Ardından fırından alır almaz üzerine tereyağı sürerseniz daha güzel bir lezzete sahip olacak.

 

Pastırmalı Yumurtalı Pide Tarifi

 

Pastırmalı Pide Tarifi için farklı türde malzemeler eklenerek yeni tarifler orataya çıkarılabilir.

 

Malzemeler şöyledir;

 

Hamuru için;

 

-1 su bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4/1 yaş maya
-Aldığı kadar un

 

Içi için;

 

-3 yumurta
-6-7 dilim pastırma
-1 tutam tuz

 

Üzeri için;

 

-1 Yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı yağ
-Susam ve Çörek otu

 

Yapılışı için hamur yoğurulur ve kabarması beklenir. Ardından dinlenen hamur pide şeklinde uzun uzun açılır. Içine harcı eklenir ve isterseniz tercihen kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Fırına vermeden önce üzerine üzeri için gerekli olan malzemeler sürülür. Susam ve çörek otu da eklenir. 180 derece fırında pişirilir.

Önceki yazımıza www.avsarciftligi.com/blog/icerik/pastirmali-humus-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Pastırmalı Pide
Kasım 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı