Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ?

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ?

Sucuk yapılırken fermente işlemi uygulandığında fermente sucuktan söz edilmiş olur. Sucuk yapımında kullanılacak etler makinelerde baharatlarla karılarak özel kılıflara doldurulur. Bu işlem sırasında etin içinde hava kalmaması gerekir. Fermentasyon koşulları kendiliğinden oluştuğunda bu sucuk fermente sucuk olarak adlandırılır. Ortamın uygun olması fermente sucuk açısından zorunludur. Bağıl nem oranı ve oda sıcaklığı ile birlikte hava akımı da bu aşamada kontrol altında tutulur.

 

Fermente işlemi ısı aracılığı ile oluşturulduğunda ise ışıl işlem görmüş sucuktan söz ediliyor demektir. Bu işlem için ortam koşullarının kontrol altında olması gerekir. Bu tür bir yöntem kullanıldığında üreticiler açısından kısa sürede ürün elde etmek kolaylaşmaktadır.

 

Fermente Sucuk ile Işıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Farklar

 

Sucuk yapımı sırasında benzer uygulamalardan yararlanılırken Fermente Sucuk ile Işıl İşlem Görmüş Sucuk Arasındaki Farklar da merak edilir. Temelde sucuk yapım aşaması aynıdır. Elde ediliş sürecinde kullanılan yöntem farklarına bağlı olarak da adlandırılmasında değişiklik olur.

 

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ? Tüketiciler için önemli bir sorudur. Sucuk faydaları olan gıdalar arasında yer alır. Bu sebeple de sıklıkla tüketilen ürünlerden biridir. Fermentasyon işlemi ile elde edilen sucuklar fermente sucuk olarak adlandırılır. Işıl işlem görmüş olarak isimlendirilen sucukların ise kurutma aşamasında ısı kullanılarak olgunlaştırıldığı görülür.

 

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Besin Değeri

 

Işıl işlem görmüş sucukların tıpkı fermente sucuklar gibi bir hazırlık aşaması olurken her iki sucuk türü de aynı biçimde hazırlanır. Etler çeşitli baharatlarla harmanlandıktan sonra özel kılıflara hava almayacak şekilde doldurularak belirli koşulları sağlayan ortamlarda kurutulur. Işıl İşlem Görmüş Sucuk Besin Değeri merak edilir.

 

Fermente sucuk doğal koşullarda kurur. Bunun için ortamın bağıl nem oranı başlangıçta � civarında seyreder. Kurumaya doğru bu oran u seviyelerine inmelidir. Hava akımı ve oda sıcaklığı da bu süreçte önemlidir. Ortam sıcaklığı18-22 derece aralığında ayarlanır.

 

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ? Işıl işlem görmüş sucuklar da aynı koşullarda hazırlanır fakat fermentasyon işlemini hızlandırma ısı yardımı ile yapılır. Sucuklara uygulanan ısı ile olgunlaşmaları hızlandırılır. Bu işlem kanatlı hayvanların da şarküteri ürünlerinde kullanılmaya başlaması sebebi ile hijyen koşulları açısından tercih edilmektedir. Bu işlem sırasında ürünlerin besin değerleri korunmaktadır.

 

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Yenir Mi ?

 

Işıl işlem şarküteri ürünlerinde kullanılan kanatlı hayvanların daha hijyenik koşullarda ve güvenle kullanılabilmesi için tercih edilmektedir. Işıl İşlem Görmüş Sucuk Yenir Mi ? Sorusuna verilecek yanıtlar arasında bu ürünlerin güvenle tüketilebileceği yer alır. Geleneksel sucuk üretimi gerçekleştirileceği zaman yaklaşık olarak 10 günlük bir bekleme süresine ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Bunun yanında ışıl işlem uygulanarak üretim yapıldığında bu süre 2-3 günlük zaman aralığına indirilebilir. Ayrıca ışıl işlem ürün güvenliği sebebi ile de tercih edilen yöntemlerden biridir. Işıl işlem uygulaması yapılmadan önce sucuk üretimine yönelik tüm aşamalar birebir aynıdır.

 

Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ? Bu tür sucuklar fermente işlemini hızlandırmak için özel ısı ile üretilmektedir. Işıl işlem ürünlerin raf ömrünü uzatırken ürün güvenliği açısından da tercih edilir. Üretim sürecini hızlandıran bu çalışmalar sayesinde üreticiler açısından da çeşitli avantajların yakalandığı görülür.

Önceki yazımıza http://avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuk-nasil-kurutulur linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Işıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir ?
Kasım 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı