Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

Doyurucu ve bir o kadar da lezzetli olan tarifler hazırlamak ortalama yarım saat sürer. Ancak istenilen kıvamın elde edilebilmesi için yaklaşık bir saat kadar hamuru dinlendirmekte fayda vardır. Böylece hamurda bulunan maya daha iyi kabaracak ve hamurun kıvamı iyileşecektir.

 

Kaşarlı Sucuklu Pide Nasıl Yapılır?

 

Pide yaparken önce hamuru hazırlanır. Hamurun için bir çay bardağı ılık süt ile yarım paket yaş mamaya karıştırılır. Ardından içine bir çay bardağı sıvıyağ, çeyrek bardak su ve bir tatlı kaşığı şeker eklenir. Kaşarlı sucuklu pide nasıl yapılır diye bakıldığında bu karışım sabittir. Karışıma tuz ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.

 

Hamur mayalanması için en az 45 dakika bekletilir. Ardından bezelere ayrılan hamura pide şekli verilir ve içerisine rendelenmiş kaşar ile dilimlenmiş sucuklar eklenir. Kaşarlı sucuklu pide tarifi şekillendirilen pidenin 200 derecelik fırında pişmesiyle hazır hale gelir.

 

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Pide

 

En çok tercih edilen pide türlerinden biri olan sucuklu kaşarlı yumurtalı pide bazı yerlerde karışık pide olarak da isimlendirilir. Yumurtalar pideye şekil verildikten sonra eklenir. İsteğe göre yumurta doğrudan kırılabilir ya da önceden çırpılıp da ilave edilebilir.

 

Kaşarlı sucuklu pide tarifi sırasında her pide için bir yumurta kullanılır. Ayrıca pidenin üst dış kısmına yumurta sarısı sürülerek iyice kızarması sağlanır.

 

Sucuklu Pide Tarifi

 

Diğer pide türlerine kıyasla daha sade bir tat arayanların tercihi genellikle sucuklu pide çeşitlerinden yanadır. Sucuklu pide tarifi için pide hamurunun üzerine ince sucuk dilimlerinin yerleştirilir ve pideye isteğe göre kaşar, yumurta eklenebilir.

 

Sucukların küçük doğranması ve bol olması pideyi daha lezzetli hale getirir. Kaşarlı sucuklu pide tarifi hazırlanırken kaşar ve sucuk ne kadar fazla olursa lezzet o kadar artacaktır. Bunun için sucuğun dana etinden ve doğal olması tavsiye edilir.  

 

Yumurtalı Sucuklu Pide

 

Pide denildiğinde genellikle kullanılan malzemeler sucuk, kaşar ve yumurtadır. Birbirine çok yakışan bu tatlar mayalı pide hamuru ile bir araya geldiğinde eşsiz bir lezzet ortaya çıkar. Sucuk ve yumurtaların iyice pişmesi için pide önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atılır. Yumurtalı sucuklu pide hazırlarken önce sucuklu haliyle pide birkaç dakika fırında pişirilip ardından yumurta kırılıp tekrar fırına verilebilir.

 

Evde kaşarlı sucuklu pide tarifi hazırlandığında yanında ayran ile servis edilebilir. Genellikle ince uzun şekilde verilen bu pideler isteğe göre yuvarlak da yapılabilir. Önemli olan nokta hamurun kenar kısımlarını içe doğru kıvırmaktır.

 

Sucuklu Pide Harcı

 

Pide yaparken hamur ve iç harcın malzemelerini ayrı ayrı hazırlamak gerekir. Hamurun iyice mayalanması için süt ve su ılık olmalıdır. Mayanın aktif olabilmesi için içine az miktarda toz şeker atılması önemlidir. Sucuklu pide harcı da püf noktalara dikkat edilerek yapılmalıdır. Eğer sucuklar çok kalın dilimlenirse büyük olasılıkla tam pişmeyecektir.

 

 

Pidenin daha lezzetli olması için sucukların kaliteli olması gerekir. Benzer durum sucuklu tost tarif için de geçerlidir. Tavuk sucuğu ile yapılan tostlardan ve pidelerden istenilen lezzet alınamayabilir. Kaşarlı sucuklu pide tarifi yaparken malzeme miktarlarına ve yapılış şekillerine bağlı kalınması tavsiye edilir.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuklu-tost-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi
Ağustos 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı