Sucuklu Tost Tarifi

Sucuklu Tost Tarifi

En çok tüketilen tostlu tarifler genellikle sucuklu olanlardır. Sucuğun baharatı ile ekmek ve yağın bir araya gelmesiyle mutfaklarda eşsiz bir koku oluşur. Beş dakikada hazırlanabilen bu lezzet için istenilen ekmek türü tercih edilebilir. 

 

Sucuklu Tost Nasıl Yapılır?

 

İki kişilik sucuklu tost yaparken 1 çay kaşığı tereyağı, sekiz dilim sucuk, dört dilim kaşar peyniri ve dört dilim tost ekmeği kullanılabilir. Sucuklu tost nasıl yapılır diye bakıldığında ekmek, sucuk ve miktarda değişiklikler olabilir.

 

Tostun lezzetli olması için makinenin iyice ısınmasını beklemek gerekir. Ardından iki dilim ekmeğin arasına dört dilim sucuk ve iki dilim kaşar yerleştirilerek kapatılır. Tost makinesine koyulan ekmeklerin alt ve üst kısmına tereyağı sürülerek pişirilir. Üstü kızardıktan sonra sucuklu tost tarifi son yemeye hazır olacaktır.

 

Evde Kolay Tost Yapımı

 

Hem pratik hem de lezzetli olan evde kolay tost yapımı için istenilen ekmek türü kullanılabilir. Genelde günlük yaşamda her an evde tost ekmeği olmayabilir. Bu nedenle damak tadına uygun olmak kaydıyla kepek ve tam buğdaylı ekmeklerle bile tost yapılabilir.

 

Sucuklu tost tarifi için ana malzemeler ekmek, sucuk ve yağdır. İsteğe göre bu malzemeler çeşitlendirilebilir. Ekmek dilimlerinin arasına yerleştirilen malzemeler tost makinesinde iki taraflı olarak kızartılır.

 

Sade Sucuklu Tost Nasıl Yapılır?

 

Tost yaparken kullanılan malzemelerin kaliteli ve mümkün olduğunca doğal olması tavsiye edilir. Evde sade sucuklu tost nasıl yapılır diye araştırıldığında sucuğun tam baharatlı ve dana eti kullanılarak üretilmesi tostu daha yapacaktır.

 

Tost yaparken sucuk dilimlerini ince kesmek önemlidir. Böylece hem daha iyi tat verecek hem de güzelce pişecektir. Sucuğun kendinden yağlı olması sayesinde lezzeti ekmeğe geçecektir. Sucuklu tost tarifi yaparken tost makinesinin sıcaklığını düşük ayarlamak tostun ağır ve daha kıvamlı pişmesini sağlayacaktır.

 

Salçalı Sucuklu Tost

 

Daha soslu bir kıvama sahip olan salçalı sucuklu tost tarifi klasik tosta kıyasla daha yumuşak ve lezzetli olur. Tarifi hazırlamak için ilk olarak tost karışımı yapılır. Bir tatlı kaşığı domates salçası, iki tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı su bir kabın içinde karıştırılır. Hazırlanan sos karışımı ekmeğin içine sürülür ve ardından sucuklar üzerine dizilir.

 

Sucuklu tost tarifi için malzeme miktarında standart bir ölçü yoktur, tüm malzemeler isteğe göre ayarlanabilir. Salçalı tost pişirildikten sonra sosun az bir kısmı sıcak ekmeğin kenarlarına da sürülerek lezzet arttırılır.

 

Kaşarlı Sucuklu Tost Nasıl Yapılır?

 

En çok merak edilen sorulardan biri olan kaşarlı sucuklu tost nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. İnce ince dilimlenen sucuklar ile kaşarların taze ekmeğin arasında birlikte kullanılmasıyla hazırlanan tost kendine özgü bir lezzete sahiptir.

 

Sucuklu tost tarifi ile ilgili önerilere bakıldığında genellikle kaşarla birlikte kullanıldığı görülür. Kaşarın sıcakta erimesiyle sucuk baharatı ve yağı bir araya geldiğinde damaklarda hoş bir tat bırakır.

 

Yumuşak Tost Nasıl Yapılır?

 

Tost yapmak basit gibi görünse de bazı püf noktalara sahiptir. Bazıları çok kıtır olurken bazı tostlar ise tam kıvamında yumuşacık hazırlanır. Yumuşak tost nasıl yapılır diye bakıldığında bunun sırrının yağ kullanımında olduğu görülecektir.

 

 

Kaşarlı ya da karışık sucuklu tost tarifi hazırlarken ekmeğin her iki tarafına da çok az olmayacak şekilde yağ sürülür. Doğal tereyağı kullanıldığında tost daha da yumuşak olacaktır.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuklu-menemen-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Tost Tarifi
Temmuz 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı