Sucuklu Menemen Tarifi

Sucuklu Menemen Tarifi

Sucuklu yumurta tarifi ile benzer noktalara sahip olan menemende yumurtalar damak zevkine bağlı olarak çok ya da az pişirilebilir. İsteğe göre içine soğan da ilave edilebilir. Fakat sucuk yeterince baharatlı olduğundan soğan genellikle sade menemende daha fazla kullanılır.

 

Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır?

 

Evde sucuklu menemen nasıl yapılır diye bakıldığında kullanılacak malzeme miktarı kişi sayısına bağlıdır. İki kişilik menemen için 100 gram sucuk, ikişer tane domates ve yeşilbiber, birer çay kaşığı tuz ve karabiber, iki yumurta, birer yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı kullanılır.

 

Tarifi hazırlarken biberler, domatesler ve sucuklar küp küp doğranarak yağda kavrulur. Domatesler hafif şekilde eriyince içine yumurta eklenir. Genellikle sucuklu menemen tarifi için yumurtalar bir kabın içinde karıştırılmış şekilde tercih edilir. Ardından karışıma baharatlar da eklenerek iyice pişirilir ve tarif hazır hale gelir.

 

Soğanlı Sucuklu Menemen

 

Menemenin soğanlı mı yoksa soğansız mı olduğu ile ilgili netlik bulunmasa da soğanlı sucuklu menemen tarifi yaygın olarak yapılır. Bu tarifin klasik menemenden tek farkı başlangıç aşamasında soğanların kavrulmasıdır. Daha sonra sırasıyla biberler ve domatesler ilave edilir.

 

Sucuklu menemen tarifi yaparken yumurtalardan birinin sadece sarısının eklenmesi menemeni daha lezzetli yapar. Genellikle iki kişilik menemen için iki tane yumurta kullanılır. Soğan ise bir orta boy olduğunda yeterlidir.

 

Sucuklu Kaşarlı Menemen Tarifi

 

Neredeyse herkesin hayran kaldığı tarifler den biri olan sucuklu kaşarlı menemen tarifi sucuğun baharatı ve kaşarın erimesi ile iştah açıcı bir hal alır. Menemene kaşarlar yumurta kırıldıktan sonra en son aşamada eklenir. Menemende ilk aşamada domatesler ve sucuklar pişirilir ve yumurta eklendikten sonra ocaktan almaya yakın kaşar eklenir.

 

Kaşarlar eklendikten sonra erimesi beklenir ve ardından ocağın altı kapatılır. Hazırlanan sucuklu menemen tarifi sıcak sıcak yenilmelidir. Soğudukça kaşar tekrar katılaşacağı için servis önerisi sıcak şekildedir. İsteğe göre üzeri maydanoz, nane ile süslenebilir.

 

Patatesli Sucuklu Menemen

 

Mutfaklardan en çok kullanılan malzemelerden biri patatestir. Koyulduğu her tarife yakışan bu besin özellikle patatesli sucuklu menemen tarifinin en iyi malzemelerinden biridir. Patatesin tarife eklenebilmesi için ilk olarak küçük küçük doğraması ve bir tavada az yağ ile kızartılması gerekir.

 

Kızarmış ve yemeye hazır hale gelen patateslere biberler ve domatesler eklenerek geri kalan aşama klasik menemen tarifine göre hazırlanır. Genellikle iki kişilik bir tarif için bir adet küçük patates yeterli olacaktır. Patatesli ve sucuklu menemen tarifi hazırlarken isteğe bağlı olarak tarifte tatlı patates de kullanılabilir.

 

Sucuklu Menemen Püf Noktaları

 

Menemeni sulu yemeyi sevenlerin domatesleri daha sulu tercih etmeleri ve menemeni çok fazla pişirmemeleri tavsiye edilir. Sucuklu menemen püf noktaları incelendiğinde genellikle kıvamın daha koyu olduğu görülecektir.

 

Yaklaşık on beş dakikada pişen sucuklu menemen tarifi için sucuklar daha pişmiş olsun isteniyorsa isteğe göre ayrı bir tavada önceden kızartılabilir. Çünkü yumurta eklendikten sonra tüm malzemeler birbiriyle iyice karışacağından sucuk istenilen kızarmış kıvama gelemeyebilir. Yapılan menemen çoğunlukla kahvaltıda tercih edilir ve yanında çay, kızarmış ekmek, zeytin ve peynir ile iyi uyum sağlar. Menemenin bakır tavada yapılması görsellik açısından da iyi olacaktır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuklu-yumurta-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Menemen Tarifi
Temmuz 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı