Sucuklu Yumurta Tarifi

Sucuklu Yumurta Tarifi

Yumurta tarifleri kendi içerisinde çeşitlere ayrılmakta olup her bir tarifte püf noktalara dikkat etmekte fayda vardır. Kullanılacak malzemelerin miktarı kişi sayısına göre artıp azalabilir.

 

Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır?

 

Sıklık yapılan kahvaltı tarifleri arasında yer alan sucuklu yumurta tarifi için kullanılacak tava seçimi önemlidir. Granit, teflon, seramik ya da bakır tavalardan genellikle bakır olan tercih edilir. Tek kişilik sucuklu yumurta yapılacağında 100 gram sucuk, çeyrek çay kaşığı tuz ve bir adet yumurta kullanılır.

 

Sucuklu yumurta nasıl yapılır sorusunun en güzeli tereyağı ile olandır. Az miktarda doğal tereyağı kullanıldığında tarif daha da lezzetli olacaktır.  Tarifte sucuklar ince ince dilimlenerek pişirilir ve üzerine yumurta kırılır. Yumurta da iyice piştikten sonra tarif yemeye hazır hale gelir.

 

Değişik Sucuklu Yumurta Tarifi

 

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan yumurta farklı şekillerde hazırlanıp servis edilebilir. Özellikle değişik sucuklu yumurta tarifi yapılacaksa içerisine dört yumurta için bir tatlı kaşığı kekik ilave edilebilir. Hoş kokusu ile kekik yumurtanın tadına tat katacaktır.

 

Sucuklu yumurta tarifi yaparken daha iyi bir görünüm elde etmek için yumurtalar önceden çırpılabilir. Acı yemeyi sevenler isterlerse tarife acı kırmızı pul biber de ilave edebilirler.

 

Sucuklu Yumurta Püf Noktaları

 

Kahvaltı için sucuklu yumurta hazırlarken sucukların kurumaması için ilk etapta üzerine az miktarda su gezdirilebilir. Sucuklar suyu iyice çektikten sonra yağ ve yumurta eklenebilir. Bu gibi sucuklu yumurta püf noktaları ile tarif daha da lezzetli olacaktır.

 

Sucuklu yumurta tarifi uygularken kişi sayısına göre malzeme seçilmelidir. Eğer yumurta bütün olarak sucukların üzerine kırılacaksa mutlaka tavanın kapağı kapatılmalıdır. Böylece yumurtalar kendi buharında daha iyi pişecektir.

 

Sucuklu Yumurta Çeşitleri

 

Sucuklu yumurta denildiğinde genellikle bol yağlı tarifler akla gelir. Ancak yumurtayı hiç yağ koymadan da pişirmek mümkündür. Böylece sucuğun içinde bulunan yağ açığa çıkacaktır. İsteğe bağlı olarak içerisine zeytinyağı da eklenebilir. Sucuklu yumurta çeşitleri damak tadına göre belirlenir.

 

Sucuklu yumurta tarifi hazırlarken lezzeti artırmak adına içine kaşar peynir ya da benzer kolot gibi uzayan peynirler eklenebilir. Bazı mutfaklarda biberli sucuklu yumurta da severek tüketilir.

 

Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi

 

Kahvaltı sofralarında birbirine en çok yakıştırılan malzemeler sucuk ve kaşardır. Bu iki lezzeti bir araya getiren sucuklu kaşarlı yumurta tarifi için pişme süresi ortalama beş altı dakikadır. Sodyum, kolesterol ve yağ oranı yüksek olan tarif demir ve protein yönünden zengindir.

 

İki kişilik bir sucuklu yumurta tarifi için iki yumurta, çeyrek kangal sucuk, bir kibrit kutusu kaşar peyniri yeterlidir. Kaşarların iyice eriyip lezzet vermesi için yumurta kısık ateşte pişirilmelidir.

 

Domatesli Sucuklu Yumurta

 

Kahvaltı ya da diğer öğünler için domatesli sucuklu yumurta hazırlarken domatesin rendesi kullanılır. Tavaya ilk olarak ince dilimlenmiş sucuklar koyulup kızartılır ve ardından bir domates rendesi eklenerek bir iki dakika kavrulur.

 

Pul biber ve tuz sucuklu yumurta tarifi için isteğe bağlı olarak kullanılır. Yumurta için yarım çorba kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. Yumurtalar piştiğinde tarif yemeye hazırdır. Hazırlama aşamasında sucukların fazla kurumamasına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde tarifin lezzeti bozulacak, sucuklar sertleşecektir.  

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuklu-kuru-fasulye-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Yumurta Tarifi
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı