Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Özellikle güveçte fırında pişmeye bırakıldığında kendi buharında daha ağır pişecek ve tadı ikiye katlanacaktır. Yaklaşık 15 dakika içerisinde hazırlanan yemeğin pişme süresi kullanılan kaba göre değişir. Güveçte yapıldığında ortalama yarım saatte pişer.

 

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

 

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak kuru fasulyenin daha kolay pişmesini sağlar. Bu nedenle tarife başlamadan önce iki su bardağı beyaz fasulye bir gece önceden suya bırakılır. Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır diye araştırıldığında pek çok kişi bu öneriyi verecektir.

 

Fasulyeler suda bekletildikten sonra yaklaşık bir litre su ile tekrar haşlanır. Yemeğin pişirileceği kabın içinde soğanlar yemeklik doğranarak kavrulur. Domates rendelenir ve salça ile birlikte soğana eklenir. Ardından haşlanan kuru fasulyeler ve sucuklar da koyulur. Ortalama iki bardak sıcak su da ilave edilerek sucuklu kuru fasulye tarifi pişmeye bırakılır.

 

Lokanta Usulü Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Genellikle esnaf lokantasına gidildiğinde en çok tercih edilen yemeklerin başında kuru fasulye gelir. Evde yapılanlara göre daha farklı lezzet sunan lokanta usulü sucuklu kuru fasulye tarifi bazı püf noktalarına sahiptir. Çoğunlukla fark tercih edilen fasulyenin türünden gelir. Pek çok lokanta daha küçük, tombul ve lezzetli olan ispir şeker fasulyesini tercih eder.

 

Sucuklu kuru fasulye tarifi yaparken bütün malzemeler kaliteli olarak seçilmelidir. Ayrıca fasulyeler bir gece önceden ıslatılmalı, düdüklüde değil tencerede pişirilmelidir.

 

Sucuklu Kuru Fasulye Düdüklüde

 

Düdüklü tencerede yapılan yemekler kendi buharı ile pişer ve bu sayede pişme süresi diğer tencere yemeklerine kıyasla daha kısadır. Sucuklu kurku fasulye düdüklüde yapıldığında genellikle 15 dakika ile 30 dakika arası sürede yemeye hazır hale gelir.

 

Sucuklu kuru fasulye tarifi hazırlanırken hem biber hem de domates salçası kullanılması ve hatta salçada Antep salçasının tercih edilmesi lezzeti arttırır. İsteğe bağlı olarak kaypa biber de eklenirse tarif daha da tatlı olacaktır.

 

Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Kolay pişen bir yemek olmaması nedeniyle kuru fasulye farklı şekillerde hazırlanır. En kısa pişme süresi genellikle düdüklü tencerede olur. Normal tencerede sucuklu kuru fasulye tarifi hazırlanacağında pişme süresi daha da uzar.

 

Tencerede yaklaşık 2,5 – 3 saat arası sürede pişen sucuklu kuru fasulye tarifi hazırlanırken tencerenin kapağı mümkün olduğunca kapalı tutulmalıdır. Ayrıca kısık ateşte pişirilmelidir.

 

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

 

Pişme süresi fasulyenin türüne göre farklılık gösterse de genellikle güveçte kuru fasulye tarifi hazırlanırken lezzet daha fazla olur. Önceden haşlanmış olan fasulyeler güveçte yaklaşık 35 dakikada pişer. Tarifin hazırlanış şekli tüm pişme şekilleri için aynıdır.

 

Tarif uygulanırken isteğe bağlı olarak içerisine kapsa biber, yeşilbiber, sucuk yerine pastırma gibi malzemeler de eklenebilir. Sucuklu kuru fasulye tarifi ile ilgili çok sayıda alternatif vardır.

 

Sucuklu Kuru Fasulyenin Püf Noktaları

 

Yemek yaparken doğal köy tereyağı kullanmak her zaman lezzeti artıracaktır. Sucuklu kuru fasulyenin püf noktaları incelendiğinde yağın kısık ateşte eritildiği görülür. Tarife köy tadı katmak isteyenler az miktarda un da kullanabilirler. Böylece pişme sırasında fasulyenin nişastası ile daha yoğun bir kıvam elde edilecektir.

 

Sucuklu kuru fasulye tarifi hazırlanırken pişmeye yakın yemeğe limon sıkılabilir. Böylece fasulye dağılmayacak ve daha diri kalacaktır. Tüm malzemelerin doğal ve kaliteli seçilmesi de işe yarayacaktır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sosisli-sandvic-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Temmuz 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı