Sosisli Sandviç Tarifi

Sosisli Sandviç Tarifi

Sosise ilave olarak genellikle tariflerde salatalık turşusu, mısır, maydanoz, domates, kırmızı soğan, marul, acı biber gibi malzemeler kullanılır.

 

Sosisli makarna tarifi gibi sandviçte de baş tatlandırıcılar ketçap ve mayonezdir. Buna ek olarak hardal, acı biber sosu, toz kişniş gibi ekstra lezzetler de tercih edilebilir. Sandviçte kullanılan ana malzemeler uyumlu tatlar olduğundan içeriği damak tadına göre zenginleştirilebilir.

 

Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

 

İki kişilik bir sandviç için ortalama hazırlama süresi yaklaşık yirmi dakikadır. Sosisli sandviç nasıl yapılır diye araştırıldığında kullanılan malzeme çeşitliliği arttıkça harcanan sürenin de arttığı görülür. Temel malzemelerle yapılan sandviçin içinde sosis, ikişer yemek kaşığı salça ve margarin, yarım tatlı kaşığı tuz, ketçap ve mayonez vardır. Sosisi haşlamak için ise üç su bardağı sıcak su kullanılır.

 

Evde sosisli sandviç tarifi hazırlarken margarin, salça ve un bir tencereye koyulup pişirilir. Karışıma sıcak su ve tuz eklenerek kaynayan suyun içine sosisler koyulur. Ortalama otuz dakika kadar salçalı suda haşlanan sosisler ekmeklerin arasına koyulur. Ekmeğin yumuşaması için haşlama suyundan sandviçin içine bir iki kaşık gezdirilir ve içerisine istenilen malzemeler eklenir.

 

American Hot Dog Tarifi

 

Ülkemizde uygulanan klasik sosisli sandviç tarifi ile American hot dog tarifi arasındaki en önemli fark tarifte kullanılan sirkedir. Sosisin haşlandığı suyun içerisine yarım çay bardağı sirke ilave edilir. Bu şekilde sosisler daha farklı bir lezzete sahip olur.,

 

Sosisli sandviç tarifi yaparken isteğe göre içerisinde ya da yanında patates kızartması da kullanılabilir. Sandviçin içine koyulan malzemeler lezzeti kişiye özel hale getirecektir.

 

Rus Salatalı Sosisli Sandviç Tarifi

 

Başlı başına bir lezzet olan rus salatası bezelye, havuç ve patatesin haşlanarak mayonez ile karıştırılmasıyla elde edilebilir. Bu salata ile rus salatalı sosisli sandviç tarifi de hazırlamak mümkündür. Salata dışarıdan hazır olarak alınabileceği gibi evde de yapılabilir.

 

Rus salatası ile sosisli sandviç tarifi bir araya geldiğinde daha hoş bir tat elde edilir. Bu tarif Goralı sosisli sandviç ismiyle de bilinir. Salatada bulunan havuç, bezelye ve patates küp küp doğranarak haşlanır. Daha sonra ister ev yapımı istenirse hazır mayonez ile karıştırılır.

 

Sosisli Tarif Salçalı

 

En çok tercih edilen sosisli tarif salçalı olanlardır. Bunun nedeni ise salçanın sosise ayrı bir lezzet kattığının düşünülmesidir. Tarifin American versiyonunda ise salçalı sosa sirke de ilave edilerek daha keskin bir tada ulaşılır.

 

Sandviç ekmeleri salçalı su ile ıslatıldığında sosisli sandviç tarifi daha lezzetli olacaktır. Sosisle birlikte kornişon turşu kullanmak sıklıkla tercih edilir.

 

Sosisli Sandviç Püf Noktaları

 

Sandviç yapmak kolay gibi görünse de bazı önemli detaylara sahiptir. Sosisli sandviç püf noktaları incelendiğinde sandviçlerin fazla ıslanmaması gerektiği aksi halde ekmeklerin dağılacağı görülür. Bu nedenle salçalı su miktarı iyi ayarlanmalıdır.

 

Sandviç yaparken tüm malzemeler birbiriyle uyumlu olacak şekilde seçilmelidir. Sosis, turşu, ketçap, mayonez sosisli sandviç tarifi için başlıca malzemelerdir. Bunlar fazla çeşitlendirildiğinde lezzet uyumsuzluğu olabilir. Sandviç için kullanılacak olan sosis ortalama yarım saat haşlanmalıdır. Sosisin çok ya da az pişmesi istenilen tadın alınmamasına neden olabilir.  Klasik American sosisli sandviç tadı isteniyorsa tarife birebir uymakta fayda vardır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/salamli-pizza-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sosisli Sandviç Tarifi
Haziran 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı