Salamlı Pizza Tarifi

Salamlı Pizza Tarifi

Pizzanın malzemeleri ayrı ayrı olarak da birçok insanın damak zevkine hitap etmektedir. Kavurmalı pizza, karışık pizza, sosisli pizza derken salamlı pizza en çok tercih edilen tarifler arasında olmazsa olmaz bir konumdadır. Salamlı pizza tarifi ise hem ekonomik hem de lezzetli bir seçenektir.

 

Salam kullanılarak yapılan yemekler arasında en çok tercih edilen ve dikkat çeken salamlı pizza için istenen salam çeşidi tercih edilebilmektedir. Son günlerde evde pizza yapmak ise oldukça pratik ve kolaydır.  

 

Salamlı Pizza Nasıl Yapılır

 

Pizza yapımı son dönemde ev lezzetleri ve tarifleri arasına girmiştir. Özellikle daha doğal, temiz ve tarif özgürlüğü açısından tercih edilebilen pizza, tercihe göre glütensiz undan ya da vejetaryen özellikli olarak da yapılabilmektedir. Bu durumda salamlı pizza nasıl yapılır konusu merak edenler için oldukça kolaydır. Bu tarif için önce pizza hamurunun hazırlanması gereklidir.

 

Pizza hamuru için hazır karışımlar bulunabildiği gibi evde kendi pizza hamurunuzu yapmak da bir seçenek olabilmektedir. Pizza hamuru mayalı bir hamurdur ve kişi sayısına göre malzemeler arttırılabilmektedir. Pizza hamuru için önce 3 bardak kadar un ve tuz yoğurma kabında karıştırılır. Bu esnada 1 paket yaş ya da kuru maya, 1 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ile karıştırılır. Maya ılık su ile 5 dakika kadar bekletilir, bu sayede maya aktif hale getirilir. Mayalanan ılık su, un karışımına azar azar eklenir ve hamur yoğurulmaya başlanır. Hamur kıvama gelince mayalanması için üzeri temiz bezle örtülür ve beklemeye alınır.

 

Hamur mayalanırken, pizza malzemeleri hazırlanır. Bunun için domates rendelenir ya da konserve domates bir kaba alınır. İçine zeytinyağı, baharat eklenir ve karıştırılır. Salamlı pizza tarifi için salamlar yarım daire ya da çeyrek dilim olacak şekilde doğranır. Bu tarife dilenirse zeytin, mısır ya da mantar gibi ek malzemeler de eklenebilir. Hamur mayalanınca pişirilecek tepsi büyüklüğünde açılır, tepiye alınır ve salça sosu üzerine yayılır. Sos üzerine de malzemeler eklenir. İsteğe göre kaşar peyniri ya da mozerella peyniri serpilir. Fırına verilir. Yaklaşık 20 dakika içinde pizza yenilmek için hazırdır.

 

Salamlı Pizza Püf Noktaları

 

Salamlı pizzanın yapımı oldukça kolay ve keyiflidir. Salamlı pizza püf noktaları temelde kişilerin damak zevkine göre değişebilmektedir. Bunun için pizzaya en uygun salam dana salamı olabilmektedir. Ancak hindi ya da piliç salam tercih edenler de bu tarifi uygulayabilmektedir. Bununla beraber salça sosunda baharat tercihlerinin çok ağır olmaması tavsiye edilir. Salamda da baharat olduğu için iki lezzetin birbirine baskın gelme durumu olabilmektedir. Salamlı pizza tarifi bu şekilde damak zevkine bağlı olarak değişik şekillerde yorumlanabilmektedir.

 

Salamlı Pizza Hamuru Nasıl Yapılır

 

Son dönemlerde pizza hamurlarına değişik yaklaşımlar ve lezzetler eklenebilmektedir. Normalde pizza hamuru sade hamurdan yapılmaktadır. Ancak günümüzde sarımsaklı, sosisli, domatesli pizza hamurları da yapılabilmektedir. Salamlı pizza hamuru nasıl yapılır merak edilen bir konu olduğu için bu hamurun tarifi de mümkündür. Salamlı pizza hamuru için sade pizza hamuru malzemeleri gereklidir. Salamlar küçük parçalar halinde doğranır ve pizza hamuruna yoğurma aşamasında eklenir. Birkaç kere daha yoğurma işlemi yapılır ve hamur mayalanmaya bırakılır. Sonrasında pizza yapım aşamaları takip edilerek salamlı hamurdan salamlı pizza tarifi gerçekleştirilmiş olur.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/salamli-makarna-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Salamlı Pizza Tarifi
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı