Salamlı Makarna Tarifi

Salamlı Makarna Tarifi

Makarna yemekleri aynı zamanda kış ve yaz mevsimlerinde de vazgeçilmez bir seçenek olarak değerlendirilmektedir. Salamlı makarna ise deneyenlerin vazgeçemeyecekleri muazzam bir lezzet sunmaktadır. Salamlı makarna tarifi için birden fazla yöntem kullanılabilmektedir.

 

Salamlı Makarna Nasıl Yapılır

 

Deneyenlerin vazgeçemeyeceği salamlı makarna, birden fazla yöntemle yapılabilmektedir. Salamın pişirilmesi beslenme uzmanları tarafından tavsiye edildiği için makarna tarifi için de salamın pişirilebilme durumu vardır. Bu halde salamlı makarna nasıl yapılır sorusu merak edenler için hem pratik hem de damak zevkine uygun bir lezzet sunmaktadır.

 

Salamlı makarna tarifi için öncelikli olarak makarnanın pişirilmesi gereklidir. Bu yemek tarifi için kullanılmak istenen makarna türü ise tamamen tercihe ve zevke göre değişmektedir. Spagetti, farfelle ya da fettucini makarnalar ile muazzam lezzetler oluşturmak mümkündür. Makarna seçildikten sonra, makarnanın haşlanacağı tencereye su ve tuz eklenir. Daha sonra tenceredeki su kaynatılır, su kaynayınca makarna, bu suya eklenir. Makarnanın haşlanması için gerekli olan bu hazırlık aşaması devam ederken bir taraftan salamların pişirilmesine başlanabilir. Salamlı makarnayı dilerseniz sade bir lezzetle dilerseniz salçalı ve baharatlı olarak tüketebilirsiniz.

 

Sade bir lezzet arayanlar için kullanılacak olan salam küp küp doğranır, bu noktada salamların büyüklüğü tamamen tercihe göre yapılabilmektedir. Daha sonra orta genişlikte bir tavada biraz yağ ile doğranan salamlar kavrulur, bu aşamada salamların kurumaması, biraz çıtır kıvamda olması tavsiye edilir. Haşlanan makarnalar suyundan süzülür, tencereye az bir miktar yağ eklenir, kavrulan salamlar bu tencereye alınır istenen baharatlar ile çeşnilendirilir. Makarna da bu karışımın üzerine eklenir ve salam ile harmanlanması için nazikçe karıştırılır. Kavurmalı makarna tarifi ile benzerlik göstermektedir.

 

Salamlı Makarna Püf Noktaları

 

Salamlı makarnanın yapılması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu hususlar, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacağı gibi deneyenlere de lezzet şöleni yaşatma garantisi sunmaktadır. Salamlı makarna püf noktaları için öncelikli olarak makarna çeşidi dikkate alınmaktadır. Makarnaların şekli farklı olsa da temelde aynı malzemeden üretilmektedir. Ancak salamın makarna ile olan bütünlüğü, makarna çeşidine göre değişebilmektedir. Bu noktada salam en çok fettucini ve spagetti makarnalar ile uyumludur.

 

Püf noktaları arasında dikkat edilmesi tavsiye edilen bir diğer husus ise salamların pişirilmesi esnasında ısıya ve pişirme durumuna dikkat edilmesi gelmektedir. Buna göre salamların çok kuru ya da aşırı pişmiş olması, makarna ile harmanlanmasına engel olabilir ve yenirken de ağızda sert bir doku bırakabilir. Salamlı makarna tarifi için bu hususlara özen gösterilebilir. Bu arada salam tercihinde dana salam, hindi salam ya da tavuk salamları da damak zevkine göre tercih edilebilmektedir.

 

Salamlı Kremalı Makarna

 

Salamlı makarna yemekleri arasında en çok tercih edilen tarifler den birisi kremalı tariftir. Salamlı kremalı makarna için önce geniş bir tencereye yağ eklenir, salamlar doğranır tencereye alınır ve kavrulur. Daha sonra 1 paket yemek kreması eklenir. Kremalı salam karışımına baharat ve tuz eklenir ve baharatın tadını bırakması için karıştırılır. Kremalı karışım üzerine makarna kuru bir şekilde eklenir ve üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Makarna suyu ve kremayı çekince, tencerenin altı kapatılır. Bu şekilde salamlı makarna kolayca hazırlanabilmektedir. Tek tencere yemeği olarak da bilinen bu tarif salamlı makarna tarifi seçenekleri arasında en çok tercih edilen yemeklerden biridir.

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/afyon-kaymakli-lokum linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: salamlı makarna tarifi, Makarna Tarifi, Kaşarlı Makarna
Haziran 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı