Kavurmalı Börek Tarifi

Kavurmalı Börek Tarifi

Kavurmalı börek tarifi de vazgeçilmez börek çeşitleri arasında yer almaktadır. Kavurmalı börek de kavurmalı pizza tarifi gibi yapması son derece kolay, ister hazır yufkadan ister el açması yufkadan rahatlıkla yapılabilecek bir börektir.

 

Kavurmalı Börek Nasıl Yapılır?

 

Kavurmalı börek, tutkunu fazla olan ve hemen her öğünde tüketilebilen bir börektir. Akşam yemeklerinde sebze yemeklerinin ya da sulu yemeklerin yanında da tercih edilebilen kavurmalı börek nasıl yapılır detayları ile ele aldık. Kavurmalı börek el açması yufka ya da hazır yufkadan yapılabilir. Bununla beraber tava böreği ya da fırında da yapılabilmektedir. Eğer kavurmanın pişmesini beklemek istemezseniz dana kavurma satın al işlemini yapabilirsiniz.

 

Kavurmalı börek tarifi için öncelikli olarak yufkanın hazırlanması ve etin kavrulması gelir. Et normal şekilde yıkanır, suyundan süzülür ve dinlendirilir. Kavurma tavasında az bir miktar yağ ile kavrulur. Pişince dinlendirilir. Börek için börek tepsisi yağlanır, yufkalar tepsiye serilir, kavurma et yufkanın üzerine serpilir, bir kat daha yufka serilir ve bir kat daha et serpilir. Bu şekilde et ve yufka tükenene kadar bu işleme devam edilir. En son yufka katına gelindiğinde de üzerine yumurta sarısı sürülür ve tercihe göre çörek otu serpilir.

 

Kavurmalı Börek Püf Noktaları

 

Kavurmalı börek püf noktaları arasında etin çok aşırı kavrulmaması gelir. Çünkü börek, fırında pişerken et suyunu salmalı, bu sayede böreğin içi yumuşak ve üstü de çıtır olabilmektedir. Bununla beraber kavurmalı börek tarifi için dikkat edilecek bir nokta da etin çok sık aralıklarla yufkaya serilmemesidir. Et çok fazla olur ise böreğin ağır olma ihtimali olabilir. Bunun için çok az bir derece çeşni de kullanılabilmektedir.

 

El Açması Kavurmalı Börek

 

Kavurmalı börek tarifleri arasında en çok tercih edilenlerden birisi el açması kavurmalı börek tarifidir. Bu tarif için önce börek hamurunun hazırlanması gereklidir. İstenirse mayalı hamur istenirse normal bir börek hamuru yapılabilmektedir. Normal börek hamuru için un, ılık su, tuz ve yumurta yoğurulur, hamur elastik bir kıvamda olunca hamur dinlenmeye alınır. Et kavrulur ve dinlendirilir. Hamur bezelere ayrılarak oklava yardımı ile yavaşça açılmaya başlanır. Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır, tepsi yağlanır ve yufkalar tepsiye serilir.

 

Kavurmalı börek tarifi için el açması börek ile hazır yufka arasındaki tek fark, el açması yufka için nazik ve dikkatli olunmalıdır. Geride kalan işlemler de aynı şekilde devam ettirilebilir.

 

Kavurmalı Börek Hazır Yufkadan

 

Kavurmalı börek hazır yufkadan da yapılabilmektedir. Bunun için hazır yufka tava böreği için yağlanan tavaya serilir, aralarına et kavurma serpilir, en üste gelen yufka kısmı bohça gibi böreğin üzerine kapatılır. Ocağın altı açılır ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte ağır ağır pişen börek daha sonra alt üst edilir. Üst kısmının da pişmesi sağlanır.

 

Kavurmalı börek tarifi arasında en çok tercih edilen pratik tarif hazır yufkalı tariftir.

 

Kavurmalı Börek Kaşarlı Börek

 

Kavurmalı börek kaşarlı börek de börek tarifleri arasında tercih edilen lezzetli bir seçenektir. Diğer kavurmalı börekler ile aynı şekilde yapılabilmektedir. Ancak bu börekteki tek fark, yufkaların arasına serilen etin üzerine rendelenmiş kaşar serilmektedir. Bu sayede kaşar peynirin et ile karışması sağlanır ve fırının sıcağı ile et ile bütünleşir.

 

Kavurmalı börek tarifi için kaşar peyniri eklendiğinde sabah kahvaltılarının ve çay ikramlarının vazgeçilmez lezzeti olmaya aday bir börek olduğu söylenebilir.

 

Kavurmalı Tepsi Böreği

 

Kavurmalı tepsi böreği hazır ya da el açması yufkadan yapılabilir. Diğer kavurmalı börek çeşitlerinde olduğu gibi yufka, yağlanmış tepsiye serilir, et kavurması aralarına serpilir, bir kat daha yufka ve bir daha et serpilir. Bu durumda yufka ve et bitene kadar devam ettirilir. Üst kısmına yumurta sarısı sürülür, 180 derecelik ısıtılmış fırına tepsi verilir.

 

 

Kavurmalı börek tarifi için tepsi ya da tava böreği tercih edilebilir. Bu şekilde el açması ya da hazır yufka da tercih edilebilir. Ancak el açması yufkanın tepsi ile fırında kullanılması el yufkasının daha nazik ve taze olmasından dolayı tercih edilmelidir.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kavurmali-pizza-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kavurmalı Börek Tarifi
Kasım 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı