Kavurmalı Pizza Tarifi

Kavurmalı Pizza Tarifi

Kavurmalı pizza hem dışarıda rahatlıkla söylenebilecek hem de evde kolayca yapılabilecek bir pizzadır. Kavurmalı pizza, giderek kavurmalı bulgur pilavı tarifi gibi tutkunları olan bir lezzet olacağa benziyor.

 

Kavurmalı Pizza Nasıl Yapılır?

 

Klasik kavurmalı pizza nasıl yapılır merak edenler için hemen tarife geçelim. Önce pizzanın hamuru ile işe başlanır. Pizza hamuru için 1 paket kuru ya da yaş maya, bir tatlı kaşığı şeker, aldığı kadar un, 1 bardak ılık su, tuz. Önce ılık suya maya eklenir ve şeker de eklenir. Bu sayede mayanın şekerle aktif hale gelmesi sağlanır. Daha sonra yoğurma kabında un ve tuz karıştırılır. Yaklaşık 5 dakika kadar beklenen maya una azar azar eklenir ve hamur yoğurulmaya başlanır. Hamur, elastik bir kıvama gelinceye kadar yoğurma devam edilir.

 

Hamur istenen kıvama gelince üzerine temiz bir bez örtülür ve mayalanması için bekletilir. Bu sürede kavurma ve pizzanın sosu hazırlanır. Kavurmayı bu noktada hazır da alabilirsiniz, kendiniz de yapabilirsiniz. Bu konuda bir kısıtlama yoktur. Kendiniz yapacaksanız, bir tava ya da kavurma tenceresinde yıkadığınız suyunu süzdüğünüz etleri kavurmaya başlarsınız ve kavurma eti rengi kahverengi olunca ocaktan alırsınız bekletirsiniz.

 

Kavurmalı pizza tarifi için bu aşamada mayası gelen hamur, pişirilecek tepsi büyüklüğünde kalınlığı 1 cm olacak açılır, pizza sosu olarak domates rendesi ya da salça su ile inceltilir. Koyu bir kıvamda olan bu sosa kekik, tuz ve zeytinyağı eklenir. Sos hamurun üzerinde gezdirilir, kavurma etleri de bu sosun üzerine yayılır, daha sonra pizza, fırına verilir. Fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişince pizzanız hazırdır. Kavurma için çok fazla beklemek istemezseniz, online kavurma satın alma işlemini yapabilirsiniz.

 

Kavurmalı Pizza Püf Noktaları

 

Pizza severlerin dikkat etmesi gereken kavurmalı pizza püf noktaları elbette ki damak zevki açısından önemlidir. Bu pratik lezzet için hamurun elastik ve nemli bir kıvamda olması önemlidir. Kavurmalı pizza diğer pizzalardan biraz daha farklı olabilmektedir. Et daha önceden piştiği için etin fırında kuruması istenmez, bu nedenle hamur nemli olursa et de kuru olmayacaktır.

 

Kavurmalı pizza tarifi için bir diğer nokta ise eğer fazla zamanınız yoksa ve acele bir şekilde yapacaksanız, pizza hamuru yerine lavaş ya da tuzlu krep kullanabilir, malzemeler için de hazır kavurma tercih edebilirsiniz. Lavaş ya da krep ile pizza tabanı yapacaksanız pizzanızı fırın yerine ocakta geniş bir tavada yapmanız gereklidir.

 

Kavurmalı Soğanlı Pizza

 

 

Kavurmalı yemek tarifleri arasında popülerliğini arttırmaya devam eden kavurmalı pizza, istenen hamur kalınlığında ve istenen harçla hazırlanan bir yemektir. Evde kolayca yapılabileceği gibi bazı malzemeleri hazır bir şekilde temin ederek de kavurmalı pizza yapılmaktadır. Soğanlı kavurmalı pizza yapımı kolay, kıvamlı ve lezzetli bir seçenektir. Bunun için normal kavurmalı pizza tarifi uygulanır yalnızca pizza üst malzemesinde kavurma etleri yerleştirilirken, kırmızı ya da beyaz soğan etler ile beraber pizzanın üzerine serpilir. Yine aynı sıcaklıkta 20-25 dakika kadar pişirilir. Bu sayede servise hazırdır.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kavurmali-bulgur-pilavi-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kavurmalı Pizza Tarifi
Kasım 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı