Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi

Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi

Kavurma, kırmızı et sevenler için vazgeçilmez bir lezzetken bulgur pilavı ile beraber vazgeçilmez bir lezzet şöleni yaratır. Kavurmalı pilav tarifi olarak birden fazla çeşit vardır ve bulgur pilavı bu çeşitler arasında yöresel olarak sıklıkla tercih edilen bir yemek tarifidir.  

 

Kavurmalı Bulgur Nasıl Yapılır?

 

Kavurma yemeklerini tercih edenler, pilav ile de bu yemeği tercih etmektedirler. Kavurma bazı zamanlarda kahvaltıda bile tüketilebilen protein deposu bir yemek olarak değerlendirilirken, bayramlarda ya da misafir ağırlarken de ikram edilebilmektedir. Kavurma ile pilav eşsiz bir birliktelik sunarken, bulgur pilavı ile kavurmanın lezzeti de oldukça muazzamdır. Kavurmalı bulgur nasıl yapılır sorusu ise temelde pirinç pilavı ile aynı tekniğe sahiptir.

 

Kavurmalı bulgur pilavı tarifi için önce, etlerin kavrulması gereklidir. Bunun için etler kuşbaşı olarak doğranır, yıkanır ve suyu süzülmesi için bekletilir. Bu sürede pilav için bulgurlar ayıklanır, yıkanır. Pilav tenceresine yağ eklenir, yağ kızınca kıyılmış soğan tencereye eklenir ve kavrulur. Soğan kavrulurken baharat ve tuz eklenir, yıkanan bulgurlar da tencereye eklenir. Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilir ve har kıvamında karıştırtılır.

 

Bu işlemden sonra kaç ölçü bulgur kullanıldıysa onun iki katı ölçüde su eklenir ve bu şekilde bulgur pilavı pişirilir. Suyu süzülen etler de kavurma tenceresine alınır, baharatı ve tuzu eklenir ve kavurma kıvamına gelene kadar tencerede çevrilir. Pişen etler, bir tarafa alınır, dinlendirilir. Pilav ise piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirilir. Sonrasında tabaklara pilav ve kavurma konulur ve servis yapılır. Eğer işlemin daha kısa sürmesini isterseniz online kavurma satın al işlemi yapabilirsiniz.

 

Kavurmalı Bulgur Pilavı Püf Noktaları

 

Her yemekte olduğu gibi kavurmalı pilav için de püf noktaları vardır. Kavurmalı bulgur pilavı püf noktaları arasında en önemlisi ettir. Etin mümkünse kuzu eti olması tercih edilmelidir. Kuzu eti diğer etlere göre daha kolay yumuşar ve suyunu bırakır. Bu konuda bir diğer püf noktası ise bulgurun cinsidir. İri taneli bulgur kullanılması tavsiye edilmektedir. Üçüncü tavsiye ise yemeğin baharatlarla çeşnilendirilmesidir.

 

Etin tadının net ve yalın bir şekilde alınması için karışık baharatlandırma yöntemlerinden uzak durulması tavsiye edilmektedir. Baharat için karabiber, tuz ya da pul biber gibi seçenekler değerlendirilebilir. Kavurmalı bulgur pilavı tarifi için pilavın demlenmesi de önemlidir. Bu sayede bulgurlar tane tane olurken, kavurma eti de lokum kıvamında olur. Her iki yemek de bir araya gelince muazzam bir lezzet şöleni ortaya çıkacaktır.

 

Etli Sade Bulgur Pilavı

 

Son zamanlarda ağır ve abartılı yemek tarifleri yerine sade, rafine ve köklere dönüşü yansıtan yemek tariflerine daha sık rastlar haldeyiz. Gerek dünya mutfağında gerek Türk mutfağında daha sade ve temel lezzetlerle yapılan yemekler gözde olduğu gibi bu tarifler giderek daha da çoğalmaya başlamıştır. Bu yemeklerden biri olan etli sade bulgur pilavı köy ve kırsal bölgelerde çokça tercih edilen yöresel bir lezzettir. Bu yemeğin ana özelliği, bulgur pilavının salça ya da baharat kullanılmadan yapılmasıdır. Kavurmalı bulgur pilavı tarifi için salça, baharat gibi ek malzemeler kullanmadan yalnızca et kavurma ve sade bulgur pilavı deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzettir.

 

Kavurmalı Bulgur Pilavı Yanına Ne Gider?

 

 

Kavurmalı pilavlar için yanlarında yenecek salata, meze ya da turşu gibi seçenekler önemlidir. Bulgur pilavı hafif bir tat olduğu için kavurmalı bulgur pilavı yanına ne gider sorusu baskın lezzetler ile cevaplanabilmektedir. Bu nedenle biber ya da salatalık turşusu, mevsim salata, kuru et kavurmalı bulgur pilavı tarifi yanına çok yakıştırılmaktadır.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kavurmali-makarna-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi
Ekim 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı