Kavurmalı Makarna Tarifi

Kavurmalı Makarna Tarifi

Bu tarif için istenirse tek tencere yemeği yapılabileceği gibi iki farklı tencerede de pişirmek mümkündür. Kavurma satın alma işlemini Avşar Çiftliğinden yapabilirsiniz.

 

Kavurmalı Makarna Nasıl Yapılır?

 

Kavurma, yemek tarifi olarak birden fazla şekilde yapılabilmektedir. Makarnanın kavurmalı olarak yapılması için merak edilen bazı sorular vardır. Bu nedenle kavurmalı makarna nasıl yapılır soruları sıkça sorulmaktadır. Bu tarif için önce kuşbaşı doğranmış etler yıkanır ve süzülür. Suyu süzülen et, kavurma tenceresine yağ eklenerek kavrulur, kavurma esnasında baharatları eklenir. Daha sonra makarna çeşidi seçilebilir.

 

Büyük bir pilav tenceresine yağ dökülür, makarna üzerine eklenir, henüz kuru olan makarnaya üzerini kaplayacak kadar su ve tuz eklenir. Kavurma da bu esnada dinlendirilir. Suyunu çeken makarnaya kavurma eklenir ve bir beş ya da on dakika kadar makarna ile özdeşleşmesi beklenir. Bu şekilde kavurmalı makarna tarifi servise hazırdır.

 

Kavurmalı Makarna Püf Noktaları

 

Kavurma, özellikle et yemeği sevenlerin gözde yemeğidir. Kavurmalı pilav tarifi gibi kavurmalı makarna tarifi de bazı püf noktalara sahiptir. Tek tencere olarak yapılacak tarifte, makarnanın pişirilmesi bazı püf noktalarına sahiptir. Bunun için makarnaya çok fazla su eklenmesi tavsiye edilmez. Hafif diri olması istenir. Kavurmanın da baharatı ya da suyu makarnaya eklenmelidir. Bu sayede kavurmalı makarna tarifi lezzet dolu olacaktır.

 

Kavurma Makarna Domatesli

 

Kavurma yemekleri arasında giderek popüler bir hale gelen makarna tarifi için domates sıkça kullanılmaktadır. Bunun için makarna ve kavurma ayrı tencerelerde pişirilebilir ve yan yana servis edilebilir. Ancak tek tencere yemeği olarak da kavurma makarna domatesli olarak da pişirilebilmektedir.

 

Domatesli kavurma makarna tarifi için etler, kavurma tenceresinde baharatları eklenerek kavrulur ve dinlenmesi için kenara alınır. Daha sonra geniş bir pilav tenceresine yağ dökülür, soğanlar ince kıyılarak bu tencereye eklenir, kavrulur. Domatesler de üzerine eklenir ve 3-4 dakika kadar özdeş hale gelmesi için beklenir. Baharatlar da bu sürede eklenebilir. Daha sonra üzerine 1 paket makarna eklenir, bu karışım ile karıştırılır. Üzerini örtecek kadar su eklenir. Makarna suyunu çektiğinde ise kavurma, makarnaya eklenir. Lezzetlerinin birbirine geçmesi için de demlenmeye bırakılır. Bu sayede domatesli kavurmalı makarna hazırlanmış olur.

 

Kremalı Kavurma Makarna

 

Tek tencere makarna tarifleri hem lezzetli hem de pratik yemeklerdir. Birçok restoran ve kafe, makarna yemekleri için tek tencere makarna tariflerini kullanmaktadır. Kremalı kavurma makarna tarifi için ise kavurma yine başka bir tencerede kavrulur, dinlendirilir. Kremalı makarna için pilav tenceresi yağlanır, 1 paket hazır krema tencereye eklenir, üzerine karabiber, pul biber gibi istenen baharatlar ve tuz eklenir. Daha sonra 1 paket makarna bu karışıma eklenir ve harmanlanır. Karışım üzerine makarnayı geçecek şekilde su eklenir ve makarnanın suyu çekmesi beklenir. Makarna suyu çekince kavurma, makarnaya eklenir ve dinlendirilir. Damak zevkine göre makarnayı kremalı olarak pişirdikten sonra, kavurmayı makarnanın üzerine ya da yanına ekleyerek de servis etmek mümkündür.

 

Kavurma Makarna Salçalı

 

 

Salçalı makarna, herkesin tercih edebileceği vazgeçilmez bir yemektir. Kavurma makarna salçalı olarak da yapılabilmektedir. Bunun için makarna bir tencerede kaynayan suya eklenir ve haşlanır. Kavurma için de et kavurma tenceresinde kavrulur. Makarna pişince suyu süzülür. Tencereye yağ eklenir, yağ kızmaya yakın salça ve baharat eklenir. Bu karışıma kavurma da eklenir ve güzelde karıştırılır. Salçalı kavurmalı makarna tarifi için makarna karışıma eklenir ve bütün malzemeler karıştırılır. Servise hazırdır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kavurmali-pilav-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kavurmalı Makarna Tarifi
Ekim 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı