Kavurmalı Pilav Tarifi

Kavurmalı Pilav Tarifi

Pilav olarak kavurmalı bulgur pilavı tarifi de yöresel tarifler arasında eşsiz bir yerdedir. Kavurma, sade olarak yenebileceği gibi pilavlı olarak da tüketilebilmektedir.

 

Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

 

Et, pişirilmesi zor bir gıda olarak bilinse de püf noktalarına dikkat edildiği sürece lokum kıvamında bir kavurma yapmak mümkündür. Kavurmalı pilav nasıl yapılır sorusu ile işe yeni girenlerin merak ettikleri bir sorudur. Eğer daha hızlı olmasını istiyorsanız kavurma satın al işlemi yapmalısınız.

 

Kavurmalı pilav tarifi için öncelikli olarak etlerin doğranması ve yıkanması gereklidir. Et yıkandıktan sonra et tenceresine çok az yağ eklenir, 1 adet soğan ince kıyılır ve tencerede sotelenir. Soğan eklenmese de olur. Aroma kattığı için tercih edilebilmektedir. tencereye yıkanan ve suyu süzülen etler alınır, etler kahverengini alana kadar tencerede çevrilir. Çok fazla pişirme işlemi yapılmaması tavsiye edilir. Farklı bir pilav tenceresinde de pirinç pilavı yapılır. Pilav da pişince ister iki yemek karıştırılır, istenirse tabaklara pilavın yanına ya da üstüne kavurma eklenir.

 

Kavurmalı Pilav Püf Noktaları

 

Yöresel bazı tariflerde kavurma pilav ile beraber de pişirilebilmektedir. Bunun için pirinç ve kavurma ayrı şekillerde pişirilir ancak son aşamalarında geniş bir tencere içerisinde harmanlanabilmektedir. Kavurmalı pilav püf noktaları arasında bu önemli bir noktadır. İkinci bir nokta ise etlerin yıkanmasıdır. Etin yıkanması kandan arınması için önemlidir. Kavurmalı pilav tarifi için bu nokta önemlidir. Bir diğer nokta ise baharat ve çeşni konusudur. Bazı kişiler için kavurma ağır gelebilir. Bu durumda kavurma yapılırken karabiber, pul biber gibi çeşniler etin tadını yumuşatabilir.

 

Hazır Kavurmalı Pilav Tarifi

 

Kavurma yalnızca özel günlerde, bayramlarda ya da kabalık misafir ortamlarında yenmeyebilir. Bazen özellikle kavurmalı pilav tercih edilebilir. Bu gibi durumlarda hazır kavurmalı pilav tarifi isteyenler için oldukça pratiktir. Bu tarif için marketlerde bulunabilen hazır kavurma ürünleri tercih edilebilir.

 

Kavurmalı pilav tarifi için normal bir tarif uygulanmaktadır. Önce pirinç pilavı her zamanki ölçüler ile pişirilir. Daha sonra bir tencereye 3-4 yemek kaşığı yağ eklenir, yağ ısınınca hazır kavurma tencereye eklenir ve kavurmanın ısınması beklenir, ısınan ve hafifçe kaynamaya başlayan kavurma hazırdır. Pilavın üzerine ya da yanına eklenerek servis edilir.

 

Kavurmalı Pilav Yanına Ne Gider?

 

Kavurma yemeği, yaz ya da kış aylarında fark etmeksizin tüketilebilen bir yemektir. Bu nedenle mevsimine göre yanında yenebilecek yemekler değişmektedir. Ancak kavurma yemeğinin yanında yakışan bazı gıdalar vardır. Bu konuda kavurmalı pilav yanına ne gider sorusu çok sık sorulmaktadır. Yaz aylarında kavurmanın yanında salata, cacık, yoğurt, pastırma gibi hafif lezzetler tercih edilebilir.

 

Kış aylarında ise kavurmalı pilav tarifi en çok turşu ile tercih edilmektedir. Yine ayran da tercih edilebilecek gıdalar arasındadır.

 

Kavurmalı Nohutlu Pilav

 

Kavurmalı nohutlu pilav sevilerek tercih edilen bir yemektir. İlk aşamada, önce kavurma yapılır. Bu sayede pişen et dinlenerek suyunu bırakacak ve lezzeti ortaya çıkacaktır. İkinci aşama ise nohutlu pilavın yapılmasıdır. Normal bir pirinç pilavı yapılır, pirince su eklendiğinde haşlanan 1-2 bardak kadar nohut eklenir, pilav pişer ve sonrasında demlenmeye bırakılır.

 

Kavurmalı pilav tarifi için nohut kullanıldığında, istenirse kavurma pilavın üzerine eklenir istenirse kavurma ve pilav harmanlanarak sofraya sunulur.

 

Kavurmalı Pirinç Pilavı

 

Kavurmalı pirinç pilavı için etin ve pilavın ayrı pişirilmesi tavsiye edilmektedir. Et ve pirinç aynı pişme sıcaklığına sahip olmadığından, iki yemek ayrı pişirilip sonradan harmanlanabilir. Bunun için önce et hazırlanır. Et yıkar bu sayede kan ve sinir gibi istenmeyen bileşenlerin temizlenir. Daha sonra pirinç pilavı pişirilir. Pirinç pilavı demlendikten sonra kavurma ile harmanlanabilir.

 

 

Kavurmalı pilav tarifi için bir de beraber pişirme yöntemi vardır. Bunun için kavurma pişirilir, dinlendirilir. Pirinç pilavının suyunu çekmesi ile kavurma pirinç pilavına eklenir ve tencerenin altı kısıkken, pilavın et ile beraber demlenmesi sağlanır.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/salamli-krep-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Kavurmalı Pilav Tarifi
Ekim 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı