Özel Günlerde Yapabileceğiniz Kırmızı Et Yemekleri

Özel Günlerde Yapabileceğiniz Kırmızı Et Yemekleri

Yemek yeme düzenli olarak tekrarlanan eylemlerin başında gelir. Ancak hem Türk kültürünün getirdiği sofra birlikteliği hem de kültürler arası kabul görmüş olan yemekle kutlama anlayışı sayesinde yemek yeme, özel günlerde tercih edilen faaliyetler arasında önemli bir yer alır. Ev içerisinde verilen kutlama yemekleri, çeşitli organizasyonlar, kalabalık sofralar hazırlarken menü seçimini özenle yapmak gerekir. Hem doyurucu hem de göze hitap eden kırmızı et yemekleri özel günlerin kurtarıcılarındandır. Kırmızı et yemekleri yaparken etin katkısız ve doğal olmasına özen göstermelisiniz. Profesyonel ekibi ile özenli üretim yapan Avşar Çiftliği’nden gönül rahatlığıyla kırmızı et temin edebilirsiniz. Titizlikle seçtiğiniz etleri ister kalabalık bir sofra için isterse baş başa yenecek bir yemek için şık bir ana yemeğe dönüştürebilirsiniz.

 

Ali Nazik Kebabı Tarifi

 

Kırmızı et yemekleri denince akla ilk olarak kebap çeşitleri gelir. Gözde kebap çeşitlerinden bir tanesi olan Ali Nazik kebabı yaparak besleyici bir menü oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ali Nazik kebabı yapımı için gerekli malzemeler:

 

-Yarım kilo dana kuşbaşı,

-400 gram süzme yoğurt,

-Dört tane kemer patlıcan,

-Üç diş sarımsak,

-Bir yemek kaşığı tereyağı,

-İki yemek kaşığı domates sosu,

-Yarım su bardağı su,

-Pul biber,

-Karabiber,

-Kekik,

-Tuz.

 

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

 

İlk olarak patlıcanları közlemelisiniz. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğramalısınız. Patlıcanları soğumaya bırakmalısınız. Sarımsakları iyice ezmelisiniz. Patlıcanlar soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurtla birlikte karıştırmalısınız. Bu esnada tat kontrolü yaparak tuz ekleyebilirsiniz. Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz dana kuşbaşı etleri yıkayıp suyunu süzmelisiniz. Etleri pişirmek için granit ya da yanmaz yapışmaz bir tencere tercih edebilirsiniz. Etleri tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirmeye bırakmalısınız.

 

Etlerin suyunu bırakmasını ardından bıraktığı suyu tekrar çekmesini beklemelisiniz. Tencereye tereyağı ekledikten sonra pul biber, karabiber, kekik eklemelisiniz. Üzerine domates sosunu ilave etmelisiniz. Domates sosu yerine bir yemek kaşığı salça da tercih edebilirsiniz. Malzemelerin üzerine sıcak su eklemelisiniz. Daha az yoğun bir sos isterseniz su miktarını ölçülü bir şekilde artırabilirsiniz.

 

Etleri damak zevkinizle orantılı olacak şekilde pişirmelisiniz. Pişirme süresinin uzaması halinde kontrollü bir şekilde yemeğe sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişirme esnasında eti takip etmek önemlidir. Et piştikten sonra tuzu ilave etmelisiniz. Servis tabağına patlıcanlı harcı koyduktan sonra üzerine etleri yerleştirmelisiniz. Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Kırmızı et yemeklerinin kendine has püf noktaları bulunur. Ali Nazik kebabının da yapım sürecine katkı sağlayacak birkaç püf noktası mevcuttur. Elinizde közlenmiş patlıcan bulunmuyorsa ya da hazır almayı tercih etmiyorsanız yağlı kağıt yardımıyla fırında közleyebilirsiniz.

 

Patlıcanları közlerken çatalla delikler açmanız gereklidir. Sosa ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olmalıdır. Pişirme sürecinin takibi yemeğin istenilen lezzette olması için gereklidir. Ali Nazik kebabını bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Biber dolması ve domatesli pilav da Ali Nazik kebabına uyum sağlayan yemekler arasındadır. Menüyü daha hafif bir hale getirmek için zeytinyağlı taze fasulye yapabilirsiniz.

 

 

 Özel Günlerde Yapabileceğiniz Kırmızı Et Yemekleri

Özel Üretim Dana Kavurma (500 gr) ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Soslu Biftek Tarifi

 

Baş başa yemek yenen sofraları özelleştirmenin çeşitli yolları vardır. Bu yollardan ilki menüye özen göstermektir. Damak zevki ve beğenilerle seçilmiş bir menü titiz davranıldığını ifade eder. Lezzetli seçeneklerin yanı sıra estetik gözüken yemeklerle de sofra çeşitlendirilebilir. Böylece, yiyecekler özel anlara eşlik edecek şekilde özelleştirilmiş olur. Masanın genel dizaynı ve sunum da oldukça önemlidir. Hem lezzetli hem estetik bir görünüm sunan soslu biftek ile özel günlerde tercih edebileceğiniz kırmızı et yemeklerindendir. Soslu biftek yapmak için gerekli malzemeler:

 

-Sekiz dilim biftek eti,

-Üç tane domates,

-İsteğe bağlı olarak 15 tane arpacık soğan,

-İsteğe bağlı olarak üç diş sarımsak,

-İki yemek kaşığı salça,

-Bir su bardağı sıcak su,

-Sıvı yağ,

-Pul biber,

-Karabiber,

-Kekik,

-Tuz.

 

Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

 

Kırmızı et yemekleri yaparken yönergeleri takip etmek sonucun istenilen boyutta olması için önemlidir. Soslu biftek yapmaya başlarken ilk olarak tavaya sıvı yağ ekleyerek kızdırmalısınız. Biftekleri rengi dönene kadar yağda önlü arkalı çevirmelisiniz. Ardından tencere zeminine bir şey koymadan düdüklü tencereye biftekleri düzenli bir şekilde dizmelisiniz. Domatesleri rendelemelisiniz. Rendelediğiniz domatesleri salça ve su ile birlikte karıştırmalısınız. Oluşturduğunuz karışımı düdüklü tencereye döküp bifteklerin üzerine iyice yaymalısınız. Sos etlerin üzerini örtmede yetersiz kalırsa üzerine az miktarda sıcak su ilave edebilirsiniz.

 

İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve kesilmiş sarımsakları tencereye ilave edebilirsiniz. Pul biber, karabiber, kekik ve tuzu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatmalısınız. Tencerenin kaynama sesini duyana kadar ocağın altı açık olmalıdır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe almalısınız. Ortalama olarak 20 dakikada biftek etler pişer. 20 dakikadan sonra kontrollü bir şekilde 8- 10 dakika daha kaynatabilirsiniz.

 

Kırmızı et yemekleri püf noktaları konusunda ilgi ister. Katkısız ve doğal et kullanmak lezzetli kırmızı et yemekleri yapmanın ilk aşamasıdır. Titiz üretim anlayışı ve doğal ürünleriyle Avşar Çiftliği’nden kırmızı et temin edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz etleri ince halde kullanmak istiyorsanız pişirirken aşırı harlı ateş kullanmamalısınız. Ek olarak pişirme süresini de kısaltmalısınız. Düdüklü tencereniz yoksa ya da kullanmayı tercih etmiyorsanız farklı tencereler de kullanabilirsiniz. Başka bir tencere tercihinde eti pişirmek için daha fazla su ilavesine ihtiyacınız olabilir.

 

Ayrıca, tencere materyali göz önünde bulundurularak pişirme süresi de artacaktır. Pişirme süresi 45- 50 dakikalara kadar uzayabilir. Kontrollü davranarak etin istenilen kıvamda olması sağlanabilir. Soslu bifteği sütlü patates püresiyle sıcak halde servis edebilirsiniz. Yanına sebzeli pilav ekleyerek menüyü çeşitlendirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak patates kızartmasını aperatif olarak sunabilir ya da bir kızartma tabağı oluşturabilirsiniz. Et yemeklerinin sindirimini kolaylaştırmak ve sofrayı renklendirmek için mevsim salata tercih edebilirsiniz.

 

 Özel Günlerde Yapabileceğiniz Kırmızı Et Yemekleri

Dana Füme Roastbeef Sade 200 Gr ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Et Sote Tarifi

 

Özel günlerde yeterli hazırlık vaktine sahip değilseniz hem pratik hem de lezzetli seçeneklere ihtiyaç duyabilirsiniz. Hızlı hazırlanan ve doyurucu kırmızı et yemeklerinden biri olan et sote yaparak misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Et sote yapmak için gerekli malzemeler:

 

-600 gram dana eti,

-Bir tane yemeklik doğranmış kuru soğan,

-İki tane kabukları soyulmuş ve doğranmış domates,

-Üç tane doğranmış yeşil biber,

-Üç tane doğranmış kırmızı biber,

-Bir su bardağı sıcak su,

-Dört yemek kaşığı zeytinyağı,

-Bir tatlı kaşığı domates salçası,

-Yarım tatlı kaşığı biber salçası,

-Bir tatlı kaşığı kekik,

-Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

-Bir çay kaşığı tuz.

 

Et Sote Nasıl Yapılır?

 

Döküm tava kullanarak dört yemek kaşığı zeytinyağını iyice kızdırmalısınız. Doğradığınız soğanları tavaya koymalısınız. Soğanlar renk değiştirinceye kadar kavurmalısınız. Soğanların üzerine doğradığınız biberleri ekledikten sonra karıştırmaya devam etmelisiniz. Dana etlerini küp küp doğradıktan sonra tavaya ilave etmelisiniz. Etin suyunu salmaması ve besin değerini içinde hapsetmesi için yüksek ateşte üç dakika mühürlemelisiniz. Bu esnada etleri karıştırmamalısınız.

 

Sonrasında ocağın altını kısmadan etleri karıştırmaya başlayabilirsiniz. Domatesleri ekledikten sonra üzerine baharatları ilave etmelisiniz. Karıştırma işlemini sürdürürken salçaları sıcak su ile sulandırmalısınız. Sulandırdığınız salçaları azar azar tavaya eklemelisiniz. Ocağın altını kısıp etler yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Sıcak halde servis edebilirsiniz. Önceki yazımızı https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kirmizi-etin-faydalari-ve-kirmizi-et-tuketiminin-onemi linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Özel Günlerde Yapabileceğiniz Kırmızı Et Yemekleri
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı