Pastırmalı Börek tarifi

Pastırmalı Börek tarifi

Pastırmalı Börek tarifi için gerekli malzemeler şunlardır;

 

-2 adet yufka
-Dil peyniri
-Pastırma

 

Kızartmak için;

 

-Sıvı yağ

 

Pastırmalı Börek Nasıl Yapılır

 

Pastırmalı Börek tarifi için gerekli malzemeler yalnızca 3 tanedir ve kurtarıcı bir yemektir. Dilerseniz bir yere ziyarete giderken pratik bir şekilde yapıp götürebilirsiniz dilerseniz evinize gelecek olacak misafirler için hazırlayabilirsiniz dilerseniz de yemeklerin yanına aperatif olarak hazırlayabilirsiniz.  

 

Pastırmalı Börek tarifi yapılışı şöyledir;

 

Öncelikle yufkaları böreği yapacağınız yere serin. Daha sonra yufkanızı pizza dilimi şeklinde dört eşit parçaya bölün. Üçgen şeklini alan yufkalarınızın geniş kısımlarına peynir ve pastırma ya da pastırma ile başka ne yakıştırıyorsanız ekleyin. İstediğiniz miktarda koyabilirsiniz. Daha sonra yufkanın yanlarını 2 cm kadar içe katlayın ve sarmaya başlayın.

Silindir haline gelmesi gerekiyor. Ancak isterseniz başka şekillerde verebilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Daha sonra hafif derinlikte olan bir tavaya yağ ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Isınan tavaya börekleri ekleyin ve iki yüzünün de kızarmasını sağlayın.  Sıcak sıcak servis ettiğiniz zaman daha güzel bir tadı olacaktır.

Hafta sonu kahvaltıları için de tercih edebileceğiniz bir tariftir. Hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Yaz mevsimlerinde içerisine domates eklemeyi de tercih edebilirsiniz. Börekleriniz artarsa tekrar yemek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.  Ancak yerken ısıtmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

 

Pastırmalı Börek Püf Noktaları

 

Pastırmalı Börek tarifi pek çok alternatif için tercih edilebilecek bir tariftir. Yapılışı oldukça kolaydır ve malzemeleri de azdır. İsteğinize uygun olarak dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz ve çıkarabilirsiniz.  Ayrıca bunun yanında isterseniz yağda isterseniz de fırında yapmayı tercih edebileceğiniz bir tarif olduğunu da belirtmek isteriz.

Pastırmalı Börek

Çemeni sıyrılmış pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Pastırmalı Börek tarifi için hazırlamış olduğunuz malzemeleri çiğ hali ile yufkanın içine koymanızda fayda var. Ancak biber için aynısını söyleyemeyeceğiz. Tercihinize göre olacak şekilde isterseniz daha fazla süre ile isterseniz 1 2 dakika kadar soteleyeilirsiniz. Eğer isterseniz hiç sotelemeden de malzemelerinizin arasına koyabilirsiniz.  

Bunun yanında pastırmalı böreği sıcak olarak servis etmeniz önemlidir. Çünkü sıcakken daha lezzetlidir. Eğer isterseniz böreğinizin içine tadını pekiştirmek için farklı garnitürler de ekleyebilirsiniz. Tamamen kendi tercihinize kalmış ve damak zevkinize uygun eklemeler ya da çıkarmalar yapabilirsiniz.

 

Pastırmalı Börek Fırında

 

Pastırmalı Börek tarifi daha önce de söylediğimiz gibi isterseniz yağda isterseniz fırında yapabileceğiniz bir tarif. Ayrıca damak zevkinize ve isteğinize uygun olan dilediğiniz malzemeleri ekleyebileceğiniz yeniliğe açık bir tarif. Pastırmalı böreğin fırında yapılışı da oldukça kolaydır.

Pastırmalı Börek

Sırt Kontrfile Pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Gerekli olan malzemeler ise şöyledir;

 

-2 adet yufka
-1 adet domates
-3 adet yeşil biber
-2 adet kapya biber
-100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
-200 gram pastırma
-1 çay bardağı süt 
-1 adet yumurta
-2 su bardağı galeta unu
-1 tutam tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı da oldukça kolaydır. Öncelike yeşil ve kapya biberleri yıkayarak ise başlayın. Yıkadığınız  Biberleri küp küp doğrayın ve kapya biberleri de ince ince doğrayın.  Bir tavaya yeterince zeytinyağını koyun ve biberleri diriliği gidene kadar yani yaklaşık olarak 5 dakika kadar ya da sotelemeye başlayın. Domatesleri yıkayın ve kabuğunu soyun. Bunları da küp küp olacak şekilde doğrayın. Daha sonra tavada soteliyor olduğunuz biberlerin üzerine ekleyin.  Ocağınızın altın kapatın ve güzelce karıştırın. Çemenini çıkardığınız pastırmaları ince ince doğrayın. Daha sonra doğradığınız pastırmaları da tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın.

Yufkayı açın ve önce ikiye daha sonra da dörde bölün. Bu sayede eşit büyüklükte üçgen yufkalar elde edeceksiniz. Bir tabak alın ve tabakta yumurta kırın iyice çırpın. Bir başka tabağa da galeta ununu koyun. Küçük bir kaseye de biraz süt koyun. Hazırlamış olduğunuz biberli iç harcın bir miktarını yufkanın geniş olan kısmına koyun ve iyice yayın.

Daha sonra kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Yufkalarınızı sigara böreği sarar gibi sarmaya başlayın ancak biraz daha gevşek olmasına dikkat edin.  Yufkanın ucunu yapıştırmak için süte batırın. Daha sonra çırpmış olduğunuz yumurtaya sardığınız böreği batırın ve sonra da galeta ununa batırın. Hazırladığınız börekleri daha önceden yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye serin. 180 derece önceden ısıtılmış olan fırına böreklerinizi yerleştirin. 10 dakika boyunca üsteleri kızarana kadar pişmeye bırakın. Daha sonra fırından alabilirsiniz ve isteğinize göre dilimleyebilirsiniz. Servise hazır, afiyet olsun. 

 

Bu yazımız hoşunuza gittiyse diğer tarifimiz; http://avsarciftligi.com/blog/icerik/sosisli-pogaca-tarifi

Etiketler: Pastırmalı Börek Tarifi
Kasım 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı