Pazar Kahvaltınızı Güzelleştirecek Sosisli Börek Tarifi

Pazar Kahvaltınızı Güzelleştirecek Sosisli Börek Tarifi

 

Yiyecekler öğünlere göre ayrılmasa da sıklıkla tercih edilen zaman dilimleri yiyecekleri kategorize eder. Tatlı ve tuzlu pek çok çeşidi barındırabilen kahvaltı alternatifleri de bu sıklığa bağlı olarak şekillenir. Kahvaltı zengin yiyecek çeşitliliğiyle birçok kişinin favori öğünüdür. Seçeneklerin fazla olması, damak tadına uygun yiyeceklerin bulunmasını kolaylaştırır. Yapım süresi değişen kahvaltılık yiyecekler, deneysel tariflere de açıktır. Kahvaltının gözdesi börekler, kolay hazırlanan ve doyurucu yiyeceklerdendir. Klasik bir çalışma döngüsünde hafta sonu ya da pazar günü tatildir.

 

Kalkış saatinin belli bir sisteme bağlı kalmadığı pazar günlerinde uzun ve keyifli kahvaltılar yapmak eğlenceli olabilir. Saatler boyu masada vakit geçirmenizi sağlayacak lezzetli yiyecekler hazırlayarak güne daha neşeli başlayabilirsiniz. Pazar kahvaltılarının leziz alternatifi sosisli börek, hem göze hem de mideye hitap eder. Güzel bir börek yapmak için edindiğiniz malzemelerin kalitesi oldukça önemlidir. Kullanacağınız hamurun ya da yufkanın taze olması, seçtiğiniz etin doğal ve katkısız olması gerekir. Titiz çalışma anlayışı ve doğal ürünleriyle Avşar Çiftliği’nden güvenle sosis temin edebilirsiniz. Peki, pazar kahvaltılarının kurtarıcısı sosisli börek nasıl yapılır?

 

 

Pazar Kahvaltınızı Güzelleştirecek Sosisli Börek Tarifi

 

Dana Frankfurter Sosis 300 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sosisli Börek Nasıl Yapılır?

 

Hazırlık aşaması 20 dakika, pişirme aşaması ise 30 dakika süren sosisli börek tarifi 4 kişilik kahvaltı için ideal ölçülerdedir. Hem kahvaltılarda hem beş çayında hem de beklenmeyen misafirlere hızlıca hazırlayabilirsiniz. Sosisli börek için gerekli malzemeler:

 

-On parça kare milföy hamuru,

-Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,

-250 gram ya da 12 adet küçük boy sosis,

-İki tane domates,

-Beş tane yumurta,

-Bir tane kırmızı biber,

-Bir tane çarliston biber,

-Bir çay bardağı doğranmış maydanoz,

-İki yemek kaşığı tereyağı,

-Bir tatlı kaşığı fesleğen,

-Bir çay kaşığı karabiber,

-Bir çay kaşığı tuz.

-Üzerinin sosu için gerekli malzemeler:

-Bir adet yumurtanın sarısı,

-Çörek otu.

 

İlk olarak tereyağını tavada eritmelisiniz. Biberleri küp küp doğramalı ve erittiğiniz tereyağıyla birlikte üç dakika sotelemelisiniz. Domatesleri küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra tavaya almalı ve üç dakika daha karıştırmalısınız. Farklı bir karıştırma kabına yumurtaları kırmalı ve iyice çırpmalısınız. Yumurtaları çırparken içerisine baharatları eklemelisiniz. Karıştırma işlemi sonlandıktan sonra tavadaki karışıma yumurta karışımını ilave etmelisiniz. Tavadaki karışım katılaşınca ocağın altını kapatmalısınız. Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz sosisleri dilimlemelisiniz. Dilimlenmiş sosisler, kaşar ve maydanozu tavaya ekleyerek karıştırmalısınız. Kelepçeli kek kabı ya da elinizde bulunmuyorsa derin bir tepsi alarak iç yüzeyini tamamen yağlamalısınız.

 

Bu sırada milföy hamurunu çözünmesi için dışarıda bekletmelisiniz. 5 parça milföy hamurunu tepsinin tabanını kaplayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Sonrasında hazırlamış olduğunuz harcı tepsinin kenarlarına gelmeyecek şekilde iyice yaymalısınız. Kalan milföy hamurlarıyla tepsinin kenarını da kapatacak şekilde harcı örtmelisiniz. Yumuşak bir yumurta fırçası yardımıyla hamurun üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürmelisiniz. Yumurta sarısı çok yoğun bir kıvamdaysa ya da hamurun tamamını örtmeyecekse çok az ayçiçek yağı ekleyerek inceltebilirsiniz. Ardından çörek otu serperek böreğinizi süsleyebilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirmelisiniz. Fırın özellikleri değişiklik gösterebildiğinden ilk 20 dakikadan sonra kontrollü hareket etmeniz tavsiye edilir. Üstü kızardıktan sonra böreği fırından alabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra kalıptan ya da tepsiden çıkarabilirsiniz. Sosisli börek servisini dilimleyerek yapabilirsiniz.

 

Pazar Kahvaltınızı Güzelleştirecek Sosisli Börek

 

Dana Sosis Cheddarlı 290 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Hızlı ve Lezzetli: Şişli Sosisli Börek Nasıl Yapılır?

 

Bazı günler daha yoğun ve yorucu geçebilir. Kişisel anları sıkıştırmak ya da diğer anlara daha fazla zaman ayırmak adına kişisel zamanları sadeleştirmek gerekebilir. Hem keyifli hem de hızlı bir kahvaltı için daha zahmetsiz tariflere ihtiyaç duyabilirsiniz. Acele etmeniz gereken anlarda hızlı tüketime uygun olan ürünler seçmelisiniz. Bu seçim sırasında sağlıklı bir öğün oluşturabilmek için özellikle et ürünlerine özen göstermelisiniz. %100 doğal ve katkısız ürünleriyle Avşar Çiftliği’nden yiyeceklerinizi güvenle temin edebilirsiniz. Popüler hızlı tariflerden biri olan şişli sosisli börek için gerekli olan sosislere Avşar Çiftliği kalitesiyle ulaşabilirsiniz. Bu böreği kahvaltı alternatifi olarak tüketebileceğiniz gibi atıştırmalık olarak misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Gerekli malzemeler:

 

-Altı adet çöp şiş çubuk,

-İki tane yufka,

-Uzun sosis,

-Ayçiçek yağı,

-Su.

 

İlk önce bir tane yufkayı düz bir zemine tamamen açmalısınız. Açtığınız yufkayı ikiye katladıktan sonra katlı olan kısmına uzun sosisleri dizmelisiniz. Yuvarlayarak yufkayı sarmalısınız. Bu işlemle içi dolu bir rulo görünümü elde etmeniz gerekir. Oluşturduğunuz ruloyu yiyebileceğiniz boyutlarda kesmelisiniz. Kestiğiniz parçalar içi sosis, dışı yufka olan parçalar olmalıdır. Yayık bir tabağa biraz su almalısınız. Oluşturduğunuz sosis parçalarını suya batırarak hafif bir şekilde ıslatmalısınız. Ardından çöp şiş çubuklara aralarında birer parmak boşluk bırakarak dizmelisiniz. Tavaya yağ ekleyerek birkaç dakika kızdırmalısınız. Hazırladığınız sosisli çöp şiş çubuklarını önlü arkalı pişirmelisiniz. Sıcak bir şekilde servis etmelisiniz. İsteğe bağlı olarak porsiyonu büyütebilir, yanına patates ve biber kızartabilirsiniz. Ketçap, mayonez ve barbekü ile birlikte tüketebilirsiniz.

 

Sosisle Yapılabilecek Kolay ve Lezzetli Tarifler

 

 

Pazar kahvaltılarının sevilen yiyeceği sosisli börek çeşitli yeme alışkanlıklarına ve deneysel tariflere uygun bir yiyecektir. Farklı pişirme şekilleri ve türlü malzemeler eklenerek börek yöresel bir hale gelebilir ya da modern bir tarife dönüşebilir. Buradaki kilit nokta sosisin pek çok yiyecekle uyum sağlayabilmesidir. Profesyonel ekibiyle sağlıklı yiyecekler üreten Avşar Çiftliği’nden sosis temin edebilir, damak zevkinize uygun tatlar keşfedebilirsiniz.

 

Peki, sosisle hangi yiyecekler yapılır? Farklı tatlara arayan kişiler sosis kaplama yapmayı deneyebilirler. Hazırlanan sosla iyice kaplandıktan sonra pişirilen sosisleri baharat ve soslarla servis edebilirsiniz. Kahvaltı hazırlarken zamandan tasarruf etmek isteyen ancak lezzetten ödün vermek istemeyen kişiler için patatesli ve sosisli yumurta harika bir alternatif olabilir.

 

Önce patatesi ardından da patates ve sosisi birlikte kavurmalı, üstüne de yumurta kırarak kıvam alana kadar pişirmelisiniz. Birbiriyle uyumlu tatların bir araya gelmesi lezzetli bir yiyecek oluşturabilir. Hem kokusu hem de renkli görüntüsüyle iştah açan sosis ve patates kızartmayı deneyebilirsiniz. Sosislere iki yanından ortaya bölerek kızartabilirsiniz. Sofranın ortasına yerleştireceğiniz karışık kızartma tabağı ile kahvaltıyı hareketlendirebilirsiniz.

 

Sosları ayrı olarak koyabileceğiniz gibi kızartmanın üzerinde de servis edebilirsiniz. Sıcakken tüketmeniz tavsiye edilir. Dışarıda beklettiğiniz milföy hamuruna mini sosisleri sararak lokmalık parçalar elde edebilir, fırında on dakika kızartarak ikram edebilirsiniz. Mantar ve sosis kullanarak volovan yapabilirsiniz. Şık ve lezzetli bir alternatif olan volovanı özel davet menülerinize de ekleyebilirsiniz. Patatesten hoşlanmıyorsanız ya da tercih etmiyorsanız ince ince dilimlediğiniz sosisleri tavada kızartabilirsiniz. Ardından ister yumurta ile birlikte isterse sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Hem taşımaya hem de kahvaltıya uygun bir tarif olan sosisli sandviçi deneyebilirsiniz.

 

Sandviçler özellikle sıkışık anların kurtarıcılarıdır. Haşladığınız sosisi sandviç ekmeğine koyarak sosla süsleyebilirsiniz. İmkan dahilindeyse garnitür ekleyerek sandviçinizi zenginleştirebilirsiniz. Hem et hem de tavukla yapılan fajitayı sosisle yapabilirsiniz. Uzun uzun doğradığınız sosisleri kırmızı biber, yeşil biber, soğan ve mantarla soteleyebilir, ister sade isterse tortilla ile servis edebilirsiniz. Çay ile birlikte tüketebilirsiniz.

 

Bu yazımızda pazar kahvaltınızı güzelleştirecek sosisli börek tarifinden bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/et-muhurleme-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Pazar Kahvaltınızı Güzelleştirecek Sosisli Börek Tarifi
Aralık 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı