Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme İçin Püf Noktalar

Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme İçin Püf Noktalar

Resmi bir davet vermek, kalabalık sofralar kurmak, aile üyeleriniz ya da dostlarınızla keyifli bir akşam yemeği yemek için çeşitli hazırlıklar gerçekleştirebilirsiniz. Bu hazırlıklar menüye karar vermek, oda ve masa seçimi yapmak, sofra düzenini tasarlamak, çatal bıçak yerleşimini ayarlamak, peçete ve süsleme detaylarıyla sunumuzu tamamlamak gibi birkaç başlıkta toplanabilir. İyi bir menü yetersiz görünüme sahip sofraların da iyi hatırlanmasına vesile olabilir. Ancak çok şık bir düzen de kursanız menü içeriği doyurucu değilse misafirleriniz sofradan mutsuz ayrılabilir.

 

Menü oluştururken doyurucu bir ana yemek seçmek oldukça önemlidir. Hem protein konusunda zengin hem de doyurucu bir seçenek olan et yemekleri, birçok kişinin de damak zevkine hitap eder. Doğal ve katkısız et üretimi gerçekleştiren Avşar Çiftliği’nden aldığınız etlerle çeşitli menüler oluşturabilirsiniz. Et pişirirken yeni yöntemler keşfederek yiyeceği daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

 

Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme İçin Püf Noktalar

 

Tütsülenmiş Kuru Et Kontrfile ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Mühürleme, et pişirme yöntemlerinden biridir. Çoğunlukla etin tavada kuru bir halde pişirilmesinden önce gerçekleştirilir. Mühürleme yöntemi isteğe bağlı olarak fırında pişirilen etlerde de tercih edilebilir. Et mühürleme işlemi ızgara izi olan ve döküm tavalarda yapılır. Ocaktaki ısının etin her yerine eşit bir şekilde dağılması önemlidir. Bu sebeple, mühürlemenin iyi bir sonuç vermesi için tavanın ağır bir dökümden imal edilmiş olması gerekir. 

 

Et Mühürleme Teknikleri ile Et Kavurma

 

İyi bir et yemeği yapabilmek için etin seçimi oldukça önemlidir. Yapmak istediğiniz yemeğe uygun, sağlıklı ve katkısız et çeşitleri temin etmek için Avşar Çiftliği’nin ürünlerini inceleyebilirsiniz. Mühürleme işleminden önce et oda sıcaklığında bekletilmelidir. Odayla eşit sıcaklığa ulaşan eti kağıt havlu yardımıyla kurulamalısınız. Et tuz ve baharatlarla beraber ovularak marine edilmelidir. Böylece, et mühürleme esnasında suyunu bırakmadan lezzetini içinde tutar.

 

Mühürleme işlemine başlamadan önce döküm tava 15 dakika yağ kullanmadan ısıtılmalıdır. Seçtiğiniz et yağsızsa çok az miktarda zeytinyağı ile tavayı ısıtabilirsiniz. Tava tamamen kızardıktan ve üzerinden dumanlar çıkmaya başladıktan sonra eti tavaya bırakmalı ve o haliyle sabit tutmalısınız. Bu esnada tavadan ses, koku ya da duman çıkması normaldir. 5 dakika bekledikten sonra eti ters tarafa çevirmeli ve aynı işlemi tekrarlamalısınız.

 

Uzmanlar tarafından etin dört farklı aşamada pişebileceği söylenir. Aşamalardan ilki az pişmiş olanıdır. Az pişmiş et kavurma nasıl yapılır? İki tarafı da mühürlenen et, dinlendikten sonra parçalara ayrılır ve servis edilir. Etin içi çiğ ve ıslak bir yapıdadır.

 

İkinci aşama orta az pişmiş ettir. Orta az pişmiş et kavurma nasıl yapılır? Orta az pişen et, az pişmiş etten biraz daha fazla tavada bekletilir. Etin içi yumuşar, pembeleşir ancak et hala çiğdir. Orta az pişmiş et kavurma yaparken etin içi pişmeye yüz tutacak ölçüdeyken ocaktan alınır ve parçalar halinde servis edilir.

 

Orta iyi derece pişen et kavurma nasıl yapılır? Bu aşamada et mühürlerken pembe rengin tamamen kaybolması gereklidir. Etin içi açık kahve bir hal alır. Ana yemek olarak tercih edilebilir.

 

Son aşama olan iyi pişmiş et kavurma nasıl yapılır? Bu aşamada et suyunu tamamen çekmelidir. İyi pişmiş et ıslak olmamalıdır. Dünya genelinde tercih edilme sıklığı düşük olsa da geleneksel tatlara uyumlu Türk dama zevkinde kullanılan bir yöntemdir. Dengeli bir öğün oluşturabilmek için iyi pişmiş eti bol yeşillikle tüketmelisiniz.

 

Et Mühürleme Yaparak Biftek Nasıl Pişirilir?

 

Hem göze hem de mideye hitap eden et türlerinden biri olan biftek iyi bir ana yemek seçimi olabilir. Bifteğin iyi pişmesi için kalın kesilmesi ve dövülmemesi gerekir. Ayrıca, biftek genç dana etinden üretilmelidir. Titiz ekibiyle birlikte katkısız füme et ve kuru et üretimi yapan Avşar Çiftliği’nden güvenle et temin edebilirsiniz.

 

Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme İçin Püf Noktalar

 

Dana Füme Roastbeff Sade ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Geniş bir damak zevkine hitap eden biftek çoğunlukla az pişmiş olarak servis edilir. Et pişirme işlemine başlamadan önce oda sıcaklığına getirilmeli ve tuzu eklenmelidir. Biftek marina edilirken öncelikle tavaya yağ ve baharat eklenmeli, bu karışım biraz kızartıldıktan sonra biftek eklenmelidir. Hepsini aynı anda koyarsanız etin sosu yanabilir ve tadını acılaştırabilir.

 

Döküm tava ya da ızgara kullanılarak et mühürleme işlemi yapılmalıdır. Kullanılan mutfak gerecinin ocak üzerinde iyice kızması gerekir. Biftek mühürleme işlemi yaparken etin üzeri kapatılmamalı ve oynatılmadan kızartılmalıdır. Kızartma işlemi her iki taraf da renk değiştirene kadar yapılmalıdır. Mühürleme işlemi sayesinde ete lezzet veren suyu etin içinde kalır. Et mühürleme işlemi yapıldıktan sonra biftek oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. 10 dakika dinlendirilmesi idealdir.

 

Dinlenme aşamasında lezzet kaybı yaşanmaması adına bifteğe sos, baharat ya da tuz ilave edilmemelidir. Dinlenen biftek tarifin uygunluğuna göre önceden ısıtılmış fırına ya da tavaya alınır. Orta derecede pişirilir. Mutfak şefleri etin dışını mühürledikten sonra içi biraz pembe olacak şekilde az pişirmeyi tercih ederler. Et pişirme dereceleri damak zevkine göre değiştirilebilir. Farklı damak zevklerinin yanı sıra farklı yaşam tarzlarına da uyum sağlayan biftek, düşük oranda yağ içerir. Pişmiş 100 gram biftek yaklaşık olarak 150 kaloridir ve 100 gramda yaklaşık olarak 30 gram protein vardır. Sağlıklı yaşama önem veren, fiziğini korumak isteyen ya da düzenli spor yapan kişiler de et mühürleme yöntemleriyle biftek pişirebilir, lezzetli bir öğün oluşturabilirler.

 

Etin Yanına Servis Edebileceğiniz Yiyecekler

 

Güzel gözüken ve besleyici bir menü oluşturmak istiyorsanız ana yemeği destekleyen ara sıcak ve alternatifleri sofranızda bulundurmalısınız. Örneğin; et mühürleme yöntemleriyle yumuşacık bir bonfile pişirdiyseniz tabağa farklı yemekler ekleyerek renkli bir görüntü oluşturabilirsiniz.

 

Başlangıç olarak üzerine kaşar rendelediğiniz domates çorbasını servis edebilirsiniz. Kalabalık bir grupla yemek yiyorsanız etin yanına sebzeli bulgur pilavı ekleyebilirsiniz. Bulgur pilavını tercih etmek istemiyorsanız tereyağlı pirinç pilavı da ikram edebilirsiniz.

 

Mezeler sofraların olmazsa olmazıdır. Özellikle etli yemeklerin olduğu sofralarda çeşitli mezelerle davetin lezzetini artırabilirsiniz. Etin yanına uyum sağlayan hafif ve doyurucu soğuk alternatifler ikram edebilirsiniz. Mevsim salatası, humus, tarator ya da atom salata tercih edebilirsiniz.

 

Eğer diyet yapıyorsanız ya da kontrollü beslenmeniz gereken bir süreçten geçiyorsanız etin yanına bol limonlu çoban salata ekleyebilirsiniz. Etin tamamlayıcıları arasında popüler bir yere sahip olan patates püresini ister etin yanına isterseniz de zeminine koyabilirsiniz. Hafif ve yumuşak tadıyla patates püresi, beğenilerini bilmediğiniz kişiler için iyi bir seçenek olabilir. Zeytinyağlı mezelerden hoşlanıyorsanız taze kuşkonmazları soteleyerek sofranıza ekleyebilirsiniz. Karamelize soğan hazırlayarak tabakları renklendirebilirsiniz.

 

Etler için oluşturulan çeşitli sos türleri bulunur. Bu sosları hazır olarak temin edebileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Domates, krema, yoğurt, zeytinyağı, süt ve salça gibi pek çok yiyecekten çeşitli soslar oluşturabilirsiniz. Yemekte yakalamak istediğiniz tada, menünün dengesine, sos ve et uyumuna göre seçim yapabilirsiniz. Sosu evde yapacaksanız tarif ve oranlara sadık kalmanız tavsiye edilir. Hassasiyetlerini bilmediğiniz bir topluluk için sofra kuruyorsanız sosları yemeğin üzerine dökmek yerine sosluklarla ikram edebilirsiniz.

 

Bu yazımızda et mühürleme nasıl yapılır ve et mühürleme için püf noktalardan bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/mangal-keyfinizde-size-eslik-edecek-sarkuteriler linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Et Mühürleme Nasıl Yapılır? Et Mühürleme İçin Püf Noktalar
Aralık 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı