Salamlı Börek Tarifi

Salamlı Börek Tarifi

Salamlı börek tarifi de son dönemlerde hem öğünlerde hem de dışarıda yemek için tercih edilen börek çeşitleri arasında yer almaktadır.

 

Salamlı makarna tarifi gibi salamlı börek de tepi böreği olarak, tava böreği olarak hazır yufka ile yapılabildiği gibi el açma yufkalar ile de yapılabilmektedir. Bunun için gerekli olan malzemeler ise her mutfakta olmazsa olmaz malzemelerdir. Bunun için de öncelikle salam satın alma işlemi de dahil tüm malzemeleri elinizin altında hazır bulundurmalısınız.

 

Salamlı Börek Nasıl Yapılır?

 

Börekli tarifler arasında giderek popüler bir hale gelen salamlı börek, deneyenlerin vazgeçemediği bir lezzet olma yolunda ilerlemektedir. Hem çocukların severek tükettiği hem de her öğünde tercih edilebilecek hafif ama doyurucu bir lezzet için salamlı börek nasıl yapılır anlatalım.

 

Salamlı börek tarifi için önce yufkaların hazırlanması gereklidir. Tava böreği tarifi olarak en kolay tarif için yufkalar, büyük parçalara ayrılır. Bir yuvarlak yufka ortalama olarak 3 ya da 4 parçaya ayrılır tava yağlanır ve bu yufkalar tavaya serilir. Bu esnada salamlar küçük küçük doğranır. Salam miktarı tamamen sizlerin tercihine kalmıştır. Börek harcı için istenirse rendelenmiş kaşar, sosis ya da domates gibi malzemeler de eklenebilir.

 

Doğranan salamlar ve diğer malzemeler ayrı bir tavada çok az kavrulur, harmanlanır, baharatı eklenir. Bir kasede süt ve yağ karıştırılır ve börek katlarına sürülür. Süt, tavadaki yağa sürülünce salamlı harç yufkaya eklenir, üzerine bir kat daha yufka serilir, süt karışımı yeniden sürülür. Börek katı da tamamen tavanın büyüklüğü ve malzeme oranına göre tercih edilir. Daha sonra en üst kata tabandaki gibi yufka serilir, yanlardan sıkıştırılır. Ocağın altı yakılır ve altı pişince tavanın kapağı ya da tepsi yardımı ile börek alt üst edilir. Üst kısmı da pişirilir. Böreğin alt kısmı da kızarınca börek pişmiştir.

 

Salamlı Börek Püf Noktaları

 

Salamlı börek, yapımı ve maliyeti oldukça kolay bir börektir. Genellikle pratik bir börek olduğu için çok sık tercih edilmektedir. Tavada yapılan salamlı börek püf noktaları için yufkanın tazeliği, salamların kavrulması önemlidir. Salam pişirilerek tüketilmesi tavsiye edilen bir gıda olduğu için böreklerde önceden pişirilmesi uygundur.

 

Diğer püf noktası ise yufkaların çok üst üste gelmemesidir. Yufkaların üst üste olması, yufkaların pişerken hamur kıvamına gelmesine neden olabilir. Bu da böreğin dokusunu ve lezzetini etkilemektedir.

 

Fırında Salamlı Börek

 

 

Tava böreği tercih edenler için pratik bir seçenek olsa da gerçek börek lezzet için fırında salamlı börek tercih edilmelidir. Fırın börekleri hem uzun sürede hem de eşit derecede piştiği için ayrı bir lezzet sunmaktadır. Bunun için böreğin pişirileceği tepsi yağlanır, yufkalar bu tepsiye serilir. Salamlı börek tarifi için kullanılacak börek harcı dilenen malzemeler ile hazırlanır. Bunun için mısır, sosis, biber, domates, rende kaşar gibi malzemeler eklenebilir.

 

Daha sonra süt ve yağdan oluşan sıvı bir karışım yufkaların üzerine dökülür, üzerine harç eklenir, yufka serilir ve yeniden süt eklenir, harç bir kat daha eklenir. En sonunda üst kısmında yufka güzelce serilir ve börek kapanır. En üst kata yumurta sarısı, böreğin kızarması için sürülür ve fırına verilir. Yaklaşık 35-45 dakika içinde 180 derecede börek hazır olacaktır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/salamli-omlet-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Salamlı Börek Tarifi
Eylül 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı