Salamlı Omlet Tarifi

Salamlı Omlet Tarifi

Salamlı omlet tarifi herkesin kolaylıkla yapabileceği lezzetli bir omlettir. Omlet içinse gerekli olan temel malzemeler yumurta, ve salamdır. İsteğe göre kaşar peyniri, yeşillik ve baharat da eklenebilir. Salamlı sandviç tarifi gibi yapması son derece basit bir lezzettir.

 

Salamlı Omlet Nasıl Yapılır?

 

Salamlı omlet, kişinin damak zevkine göre değişebilmektedir. Salamlı omlet için gereken temel malzemeler yumurta ve salamken, isteğe bağlı olarak farklı malzemeler de eklenebilmektedir. Salamlı omlet nasıl yapılır sorusu ise bu lezzeti denemek isteyenler için sunulmaktadır. Bu omlet için öncelikle yumurta gereklidir. Yumurta kişi sayısına göre arttırılabilir.

 

Tek kişilik salamlı omlet tarifi için öncelikle online salam satın al işlemi yaptıktan sonra; bir adet yumurta çırpılır, yumurta dinlenirken salamlar küp küp doğranır, tavaya atılır ve kavrulur. Salamlar damak zevkine göre çıtır kıvama gelene kadar ya da daha hafif bir şekilde kavrulur. Daha sonra kavrulan salamların üzerine çırpılan yumurta dökülür, hafif kısık ateşte omletin pişmesi beklenir. Arzuya göre üstüne rendelenmiş kaşar peyniri de eklenebilir. Bu tarife istenilirse mantar, yeşil soğan ya da farklı baharatlar da eklenebilir. Sofistike lezzet arayanlar için ise taze fesleğen eklenmesi de farklı bir dokunuş yaratacaktır.

 

Salamlı Omlet Püf Noktaları

 

Salamlı omlet yapımında da diğer yemeklerde olduğu gibi bazı püf noktaları vardır. Salamlı omlet püf noktaları arasında kullanılacak salamın çeşidi ve yumurta gelmektedir. bunun için öncelikli olarak yumurtaların oda sıcağında olması tavsiye edilir. Omlet için kullanılacak olan yumurta, oda sıcaklığında olur ise omlet daha puf puf kabaracak ve malzemeler ile güzelce harmanlanacaktır.

 

Salamlı omlet tarifi için dikkat edilmesi gereken bir diğer püf nokta ise salamların kavrulurken çok kuru ve sert kıvamda olmamasıdır. Salam tüketirken pişirilmesi tavsiye edilse de aşırı pişmiş ve sert salam, omletin tadını ve dokusunu bozabilir, damak zevkine hitap etmeyebilir. Bu nedenle salamların sertliğine dikkat edilmelidir.

 

Salamlı Omlet Kalori

 

Yemeklerdeki kalori miktarı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yediklerine dikkat edenler için ise salamlı omlet kalori miktarı merak uyandırmaktadır. Bu durumda bir kişilik yağsız salamlı omlet kalorisi 200’dür.

 

Salamlı omlet tarifi tercihinde yağ ve kaşar peynir de eklendiğinde ise bu kalori miktarı 300’lere kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle diyet öğünleri için tercih edilecekse yağsız ve peynirsiz tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde hem diyet öğünleri için sağlıklı bir seçenek olacak hem de diyet öğünleri için pişmanlık duymadan lezzetli bir öğün elde edilmiş olunacaktır.

 

Salamlı Sosisli Omlet

 

Omletli tarifler arasında vazgeçilmez bir noktada olan salamlı sosisli omlet yapması son derece kolay ve herkes tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Tarif olarak önce tavaya biraz yağ eklenir, sosis ve salamlar küçük parçalar halinde doğranır. Tavaya eklenir ve pişirilir. Bu sırada yumurta çırpılır, baharatı eklenir.

 

Salamlı omlet tarifi için salam ve sosise rendelenmiş kaşar da çok yakışmaktadır. Yumurta sosis ve salama eklenince omlet pişmeye bırakılır ve ocaktan almadan 2 ya da 3 dakika öncesinde rendelenmiş kaşar üstüne eklenir ve 1 dakika kadar daha beklenir. Bu şekilde basit ama lezzetli bir omlet elde edilmiş olur.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/salamli-sandvic-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Salamlı Omlet Tarifi
Eylül 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı