Salamlı Sandviç Tarifi

Salamlı Sandviç Tarifi

Sandviç tarifi, salamlı makarna tarifi gibi istenildiği gibi yorumlanabilmektedir. Beyaz, esmer ya da kepekli sandviç ekmeğine, arzu edilen garnitür ya da şarküteri ürünü ile beraber kullanılarak sandviç yapmak mümkündür.

 

Salamlı Sandviç Nasıl Yapılır?

 

Sandviç çeşitleri arasında salamlı sandviç oldukça popülerdir. Hem ara öğün olarak hem de ana öğün olarak öğle ve hafif akşam öğünlerinde tercih edilmektedir. Salamlı sandviç nasıl yapılır merak edenler için sağlıklı bir tarif paylaşmak gerekirse, öncelikli olarak  salam satın al işlemi yaptıktan sonra, esmer ekmek kullanılabilir. Ekmek ortadan ikiye ayrılır, peynir ya da sos ekmeğin iki tarafına da sürülür. Yeşillik olarak marul ya da kıvırcık eklenir, daha sonra salam dilimleri yeşilliklerin üzerine eklenir, ekmek üst üste konulur. Bu şekilde salamlı sandviç hazırdır.

 

Salamlı sandviç tarifi için bazı püf noktaları gerekebilmektedir. Bunun için salamın türü önemli değildir. Hindi, piliç ya da dana salamı sandviç tarifler için tercih edilebilir.

 

Salamlı Sandviç Püf Noktaları

 

Her sandviçte olduğu gibi salamlı sandviç için de bazı püf noktaları vardır. Salamlı sandviç püf noktaları arasında en çok merak edileni ekmek tercihidir. Çünkü bazı ekmeklerin kendine has tadı vardır ve salamla çok uyumludur. Buna göre ekşi mayalı, tam buğdaylı ya da çavdarlı ekmek türleri salamlı sandviçler için tercih edilebilir.

 

Salamlı sandviç tarifi için bir başka püf noktası ise, salamların çok kalın ya da ince dilimli olmaması yönündedir. Salamların dilimleri orta kalınlıkta olması tercih edilmelidir. Bu sayede sandviç için tat uyumu ve denge yakalanmış olacaktır.

 

Kaşar Salam Sandviç

 

Sandviç çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan kaşar salam sandviç yapımı kolay olduğu kadar lezzet açısından da tercih edenleri memnun etmektedir. Bu sandviç için temel ihtiyaçlar salam, kaşar peyniri, ekmek ve tercihe göre sos, sosis ve yeşilliktir.

 

Salamlı sandviç tarifi için bütün malzemeler sırası ile hazırlanabilir. Ekmeğin her iki tarafına isteğe bağlı soslar sürülür, kaşar peyniri dilimlenir, salam da dilimlenir. Bir dilim kaşar üzerine bir dilim salam konularak bu şekilde sandviç oluşturulur. İsteğe bağlı olarak sandviçin içine yeşillik çeşitleri de eklenebilmektedir.

 

Salamlı Sandviç Çeşitleri

 

Sandviç çeşitleri arasında salamlı sandviç çeşitleri en çok tercih edilenlerdendir. Bunun nedeni salamın çeşnili tadı ve doyurucu olmasıdır. Eşsiz bir lezzet sunan bu sandviç, sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilmektedir.

 

Salamlı sandviç tarifi arasında sıcak ve soğuk olarak farklı sandviç çeşitleri de bulunabilmektedir. Temelde bu iki sandviç arasındaki fark kullanılan sos ya da mezeler olmaktadır.

 

Salamlı Soğuk Sandviç Tarifi

 

Salamlı sandviç için gerekli olan malzemeler sandviç ekmeği, salam, yeşillik, arzuya göre sos ya da meze çeşitleridir. Salamlı soğuk sandviç tarifi bu malzemeler kullanılarak, istenilen sıra ile ekmeğe eklenebilir ve sandviç yapılabilir. Mayonez, ranch ya da rus salatası gibi seçeneklerle soğuk sandviçe tat katmak mümkündür. Salamlı sandviç tarifi çok zahmetli ve pahalı bir tercih olmadığından ara öğün ve atıştırmalık olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Soğuk Sandviç Nasıl Yapılır?

 

Sandviç adeta bir yemek kültürü ögesidir. Sıcak olduğu kadar soğuk sandviç nasıl yapılır konusu da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Soğuk sandviç meze ya da salamlı olarak tercih edilebileceği gibi yalnızca peynir, yeşillik ya da meze içerikli olarak da tercih edilebilmektedir. sandviç ekmeğine sırası ile malzemelerin eklenmesi ile soğuk sandviç meydana gelmektedir. Soğuk sandviç tercih edildiğinde ise ısıtma gibi işlemlerin yapılmaması tavsiye edilir. Çünkü sandviçin içinde bulunan malzemeler ısınmaya karşı bozulma riskindedir.

 

Salamlı sandviç tarifi de soğuk sandviç olarak tüketilebilmektedir. Salam kullanılarak elde edilen sandviç çeşitleri genellikle soğuk sandviç olarak tercih edilebilir.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sosisli-milfoy-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Salamlı Sandviç Tarifi
Eylül 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı