Sosisli Milföy Tarifi

Sosisli Milföy Tarifi

Sosisli ya da sucuklu milföy böreği tarifi hazırlarken hamurun içinde kullanılacak olan malzemeler isteğe göre çeşitlendirilebilir. Bazı damak zevklerinde hem sucuk hem de sosis aynı anda kullanılır ve buna bazen patates de eklenir. 

 

Sosisli Milföy Nasıl Yapılır?

 

Aniden gelen misafirlere ya da çayın yanına pratik tarifler yapmak için bir paket milföy hamuru olması kurtarıcıdır. Sosisli milföy nasıl yapılır diye bakıldığında gerekli malzemeler sosis, milföy hamuru, bir yumurta sarısı ve isteğe bağlı rendelenmiş kaşar peyniridir. Öncelikle online sosis satın al işlemi gerçekleştirmelisiniz.

 

Milföyü yaparken isteğe göre şekil verilebilir. Bunun için hamurun oda sıcaklığında olması yeterlidir. İstenilen şekilde kesilen hamurların içine sosis dilimleri koyularak hamur kapatılır ve üstüne yumurta sarısı sürülür. Tepsiye dizilen börekler 180 derece fırında pişirilir. Yaklaşık 25 dakika sonra sosisli milföy tarifi hazır olacaktır.

 

Sosisli Milföy Püf Noktaları

 

Hem şık sunumlu hem de basit olan milföy hamurunu yaparken sosisli milföy püf noktaları önemsenmelidir. İsteğe göre hamurda farklı baharatlar kullanılabilir. Milföy hamurları genellikle donuk olduğundan mutlaka çözülmesi için yaklaşık on dakika beklenmelidir.

 

Sosisli milföy tarifi yaparken hamur küçük kesilirse daha fazla börek elde edilecektir. Genellikle serçe parmağı büyüklüğünde ince uzun hamur şekilleri tercih edilir. Bu börekler sosisin etrafına hamurun sarılmasıyla yapılır.

 

Sosisli Milföy Şekilleri

 

En çok tercih edilen sosisli milföy şekilleri üçgen görünümlü olanlardır. Hamurun doğrudan ikiye ya da dörde katlanması ile elde edilen bu şekiller isteğe göre belirlenebilir. Tüm sunumlar için lezzet daima aynı olacaktır.

 

Bazı mutfaklarda milföy hamuru külah şekline getirilerek sosis vb. malzemeleri içine doldurulur. Deneyimli kişilerin bilgilerinden faydalanarak farklı görünümler oluşturulabilir.

 

Sosisli Kaşarlı Milföy Tarifi

 

Yumuşamış olan milföy hamurlarının içerisinde az miktarda sosis ve kaşar rendesi eklendiğinde sosisli kaşarlı milföy tarifi hazırlanmış olacaktır. Pişirme şekilleri tüm tarifler için aynıdır. Daha iyi pişmesi adına böreğin üstüne yumurta sarısı sürülür ve düşük derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.

 

Hazırlanan sosisli milföy tarifi önceden ısıtılmış fırına koyulmalıdır. Böylece hamur daha iyi kabaracaktır. Eğer fırın hiç ısıtılmadan hamur direkt yüksek ateşe koyulursa hamur sönük kalacaktır.

 

Sosisli Milföy Kaç Dakikada Pişer?

 

Börek tarzı tariflerin hazırlanması için gerekli olan süre kullanılan malzemeye göre farklılık gösterir. Sosisli milföy kaç dakikada pişer diye bakıldığında genellikle en fazla yarım saat pişme süresi için yeterlidir. Ancak tarifte sosis pişmiş olarak kullanılıyorsa bu süre biraz daha kısalabilir.

 

Sosisli milföy tarifi yaparken fırın ayarı da önemlidir. Bazı fırınlar börekleri ve diğer gıdaları hızlı pişirme özelliğine sahip olduğundan süre azalabilir. Bu nedenle böreği pişirirken fırını takipte kalmakta fayda vardır.

 

Mayalı Sosisli Poğaça

 

Sosisin en çok kullanıldığı tariflerden biri olan mayalı sosisli poğaça için klasik mayalı poğaça tarifi kullanılır. İlk olarak yarım paket yaş maya ile ılık süt karıştırılarak maya eritilir. Daha sonra tarife yarım bardak ılık su ve bir tatlı kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. Ardından aldığı kadar un koyularak poğaçanın hamuru hazırlanır.

 

Poğaçanın iç harcında sosis ve isteğe göre rendelenmiş kaşar kullanılır. Kullanım şekli sosisli milföy tarifi ile benzerdir. Şekil verilen hamur parçalarının üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sosisli-makarna-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sosisli Milföy Tarifi
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı