Sosisli Makarna Tarifi

Sosisli Makarna Tarifi

Hem hızlı hem de kurtarıcı olarak görülen makarna ve sucuklu tost tarifi aynı zamanda doyurucudur. İki kişilik bir makarnayı hazırlama süresi ortalama yirmi dakika olup bu süre içerisinde farklı lezzetler oluşturulabilir.

 

Sosisli Makarna Nasıl Yapılır?

 

Makarna yaparken sosis satın alma işleminden sonra yaklaşık bir litre kaynamış suyun içerisinde bir yemek kaşığı tuz koyulur ve makarnalar içine atılarak kaynamaya bırakılır. Makarnaların birbirine yapışmaması için içine birkaç damla sıvıyağ eklenebilir. Kaynama suyunu arada bir karıştırmak gerekir. Sosisli makarna nasıl yapılır diye bakıldığında makarna yapılışının tüm tarifler için standart olduğu görülecektir.

 

Sos kısmına gelindiğinde ise sosisli makarna tarifi için üç tane sosis dilimlenerek kızartılır. Ardından içine rendelenmiş domates karışımı eklenir ve iyice sotelenir. Hazırlanan sosa makarnanın haşlama suyundan ilave edilebilir. Ardından haşlanıp süzülmüş makarna ile sos birleştirilir ve makarna yemeye hazır hale gelir.

 

Sosisli Makarna Püf Noktaları

 

Makarna yaparken genellikle pek çok kişi makarnanın haşlama suyunu döker. Ama aslında asıl lezzet bu sudadır. Bu nedenle sosisli makarna püf noktaları içerisinde makarnanın sosuna bu sudan eklemek gerektiği yazar. Böylece sos daha lezzetli olacaktır.

 

Sosisli makarna tarifi hazırlanırken makarnayı çok fazla haşlamamak gerekir. Aksi halde sos ile bir araya gelen makarna dağılacaktır. Ayrıca sosun tuz miktarı da iyi ayarlanmalıdır.

 

Sosisli Çubuk Makarna

 

En çok tüketilen makarna şekillerinden olan çubuk makarna ile göze hitap eden farklı lezzetler hazırlanabilir. Sosisli çubuk makarna yaparken tarif birebir aynı şekilde ilerler. Yalnızca çubuk makarnayı haşlarken biraz daha fazla sıcak su gerekebilir.

 

Çubuk makarna ile sosisli makarna tarifi yapımı genellikle daha yaygındır. Makarnanın her yerine sosisli sosun iyice dağılması için haşlama suyundan bir kepçe kadar almak yeterli olacaktır. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra birkaç dakika dinlenmeye bırakılmalıdır.

 

Salçalı Sosisli Makarna Tarifi

 

Makarna denildiğinde genellikle pek çok kişinin aklına ilk olarak salça gelir. Hele de salçalı sosisli makarna tarifi daha aromatik olması sebebiyle sıklıkla yapılır. Tarifte kullanılacak sosisler mutlaka iyice pişirilmeli ve ardından salçalı sos ile bir araya getirilmelidir.

 

İsteğe bağlı olarak salçalı sosisli sos makarna yağlandıktan sonra tabakta makarnanın üzerine dökülebilir. Bunun haricinde doğrudan tüm malzemeler tencerenin içinde de karıştırılabilir. Sosisli makarna tarifi çeşitlerinde genellikle bütün malzemelerin tencerede bir araya getirilmesi önerilir.

 

Sosisli Kaşarlı Makarna

 

Makarnanın lezzetine lezzet katmak isteyenlerin tercihi genellikle her zaman kaşardan yanadır. Sıcak makarnanın üzerine serpiştirilen bol kaşar ile tarif tadına doyulmaz olacaktır. Sosisli kaşarlı makarna yaparken isteğe göre içerisine pul biber de eklenebilir.

 

Bol domates salçalı yapılan sosisli makarna tarifi her zaman daha çok sevilir. Tarifin özünde sos ile makarna ayrı yerlerde pişirilir ve hazır olduklarında birbirine karıştırılır. Tabağa servis edildiğinde ise üzerine kaşar serpiştirilerek yenir.

 

Sosisli Kremalı Makarna

 

Makarna ile kullanılan malzemelerden biri de kremadır. Krema ile hazırlanan soslar daha koyu kıvamlı ve lezzetlidir. Sosisli kremalı makarna için de geçerli olan bu durum da makarnanın sosu krema ile pişirilir. Salça kullanımı isteğe bağlı olup kremalı sos ile sosisler pişirilerek makarna ile karıştırılır.

 

 

Sosisli makarna tarifi yapılırken damak lezzetine göre farklı sunumlar hazırlanabilir. Genellikle soslu makarnaların üzerinde nane, dereotu yaprakları kullanılır.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuklu-krep-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sosisli Makarna Tarifi
Ağustos 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı