Sucuklu Krep Tarifi

Sucuklu Krep Tarifi

Sucuklu tost tarifi gibi krepler için de farklı malzeme seçenekleri fazladır. İsteğe göre tarife sonradan biber, sosis, jambon gibi malzemeler de ilave edilebilir. Önemli olan nokta krepte kıvamı tutturmaktır. Aksi halde hamur yırtılacak ve sucuklar dağılacaktır. Bunu önlemek için tarife sadık kalmakta fayda vardır.

 

Sucuklu Krep Nasıl Yapılır?

 

Öncelikle sucuk satın almanız gerekmektedir. Sonra tarife gelince Krep hamuru yapmak için kullanılan malzemeler genellikle aynıdır. İki kişilik bir krep için bir adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz, bir çay bardağı un ve bir su bardağı süt ya da su kullanılır. Sucuklu krep nasıl yapılır diye araştırıldığında genellikle tarifin sütle hazırlandığı görülecektir.

 

Krep hamuru hazırlandıktan sonra sucuklu krep tarifi için ince ince doğranmış olan sucuklar krep hamurunun içine koyulur ve hamur katlanarak börek şekline getirilir. Ardından ısıtılmış tavada yaklaşık bir yemek kaşığı yağ ile arkalı önlü pişirilir.

 

Kaşarlı Sucuklu Krep Tarifi

 

Genellikle sucuklu tariflerin büyük bir kısmına kaşar da ilave edilir. Kaşar ve sucuk birbirine uyumlu tatlar olarak kabul edilir. Bu nedenle sade sucuk yerine kaşarlı sucuklu krep tarifi daha fazla yapılır. Tarifi yaparken malzeme miktarı göz kararı ayarlanabilir. Kişi sayısı fazlaysa yarım kangal sucuk yeterli olacaktır.

 

Sucuklu krep tarifi hazırlandıktan sonra sıcak tüketilmesi tavsiye edilir. Sıcak halde kaşarlar akışkan olduğu için lezzet her zaman daha fazladır. İstenilen şeklin olması için krep mutlaka yanmaz yapışmaz tavada pişirilmelidir.

 

Kahvaltılık Krep Çeşitleri

 

Pratik ve hızlıca hazırlanması nedeniyle krep özellikle Pazar kahvaltılarının baş tacı olarak kabul edilir. Kahvaltılık krep çeşitleri sayıca fazla olup her damak tadına uygun tarif mevcuttur. Klasik kaşarlı ve sucuklu tarife alternatif olarak biberli, sosisli, kıymalı kaşarlı, tatlı, tuzlu çok sayıda tarif denenebilir.

 

Değişik ve tatlı lezzetler denemekten hoşlananlar için muzlu ve çikolatalı krep iyi bir seçenek olacaktır. Sucuklu krep tarifi daha çok tuzlu ve doyurucu tat arayanlar için idealdir. Tatlı krepler hazırlanacağında içine bir tatlı kaşığı şeker ilave etmek gerekir. Bu tür tarifler servis edilirken çikolatayla birlikte çilek, kivi gibi meyveler de tercih edilebilir.

 

Bol Yumurtalı Krep

 

Protein deposu olan yumurta tek başına tüketildiğinde bazen sıkıcı gelebilir. Yumurta yemeyi daha lezzetli hale getirmek adına bol yumurtalı krep tarifi denenebilir. Süt miktarını azaltıp yumurtayı bir artırarak yapıldığında krep daha doyurucu ve faydalı olabilir.

 

Sucuklu krep tarifi hazırlanırken de içine yumurta koyulur fakat sucuk tadı daha baskındır. Sucuk ve yumurta tadını dengelemek adına bir bütün yumurta bir de yumurtanın sarısı kullanılabilir.

 

Sucuklu Krep Püf Noktaları

 

Krep ne kadar ince olursa o kadar iyi görünecektir. Ancak sucuklu krep püf noktaları incelenirken krep ince olsun diye yırtılmaması için dikkatli olunması gerektiği görülür. Aksi halde krep kızartılırken içindeki sucuk ve varsa diğer malzemeler dağılacaktır.

 

 

Tavada sucuklu krep tarifi yaparken hamurun tavaya yapışmaması için tava öncende ısıtılmalıdır. Hamurun istenilen kıvamda olması için ise yumurta iyice çırpılmalıdır. Böylece doğal ve yumurtanın kendinden gelen bir kabarıklık, yumuşaklık olacaktır. Yumurta doğal ve organik olduğunda krep daha canlı bir renkte pişecektir.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kasarli-sucuklu-pide-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Krep Tarifi
Ağustos 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı