Sucuklu Milföy Böreği Tarifi

Sucuklu Milföy Böreği Tarifi

Sucuklu krep tarifi gibi milföy böreğinde de hassas davranmak gerekir. Hamuru katlarken fazla bastırmak mayasının kaçmasına neden olabilir. Bu gibi püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanan börek daima daha lezzetli olacaktır. Sunumun daha iyi olması adına milföyü doğrudan ikiye katlamak yerine küçük ve farklı şekiller de verilebilir.

 

Sucuklu Milföy Böreği Nasıl Yapılır?

 

Hazır bir kilogram milföy hamuru, bir çay kaşığı tuz, 1 adet yeşil biber, bir büyük boy domates, yarım kangal sucuk tarif için yeterli olacaktır. Sucuklu milföy böreği nasıl yapılır diye araştırıldığında bir kilogram hamurdan yaklaşık on kişilik börek çıktığı görülür. Bu nedenle milföy böreği kalabalık misafirler için idealdir.

 

Evde pratik bir şekilde sucuklu milföy böreği tarifi hazırlanırken üzerine yağ ve yoğurt sürmek ihmal edilmemelidir. Böylece börek daha iyi kızaracaktır. İsteğe göre üzerine susam ya da çörek otu serpiştirilebilir. Genellikle böreklere üçgen şekilde verilerek pişirilir. Uzun halde olan hamurlar ikiye değil de dörde bölündüğünde daha küçük ve zarif börekler elde edilecektir.

 

Sucuklu Kaşarlı Milföy Böreği

 

Çıtır milföy börek için sucuk ve kaşar kullanmak lezzetin daha da taçlanmasını sağlayacaktır. Rendelenmiş kaşar peyniri ile hazırlanan sucuklu kaşarlı milföy böreği kaşar olmayan hallerde çeçil ya da kolot peyniri ile de yapılabilir. Peynirin eriyebilir olması önemlidir.

 

Börek hamuru istenilen boyutta üçgen olarak kesildiğinde içine ince dilimlenmiş sucuk ve rendelenmiş kaşar koyulur. Miktarı isteğe göre ayarlanır. Her haliyle ayrı lezzetli olan sucuklu milföy böreği tarifi üçgen olarak kesilen hamurların yine uçlarından birleştirilip üçgen şekilde kapatılmasıyla hazır hale gelir. Üzerine yumurta sarısı ve hafif sıvıyağ sürülerek böreklerin daha iyi pişmesi sağlanır. Kızarmış sevenler üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurta karışımı da sürebilirler.

 

Milföy Börek Çeşitleri

 

Pratik ve hızlı bir şekilde yapılması nedeniyle milföy hamurlar börek tariflerinde sıklıkla kullanılır. Bu nedenle milföy börek çeşitleri oldukça fazladır. En çok tercih edilen tariflerde kaşar, sucuk, peynir gibi malzemeler tercih edilir. Kaşar ve sucuğun uyumu başta milföy olmak üzere her börek için idealdir.

 

Klasik sucuklu milföy böreği tarifi haricinde farklı tatlar denemeyi sevenler için çikolatalı tarifler de vardır. Sıcak tüketildiğinde çikolatanın daha akışkan olması sayesinde börek lezzetli bir hal alır. Çikolata haricinde biberli, sosisli gibi malzemelerle farklı şekillerde de hazırlanabilir. Özellikle külah ve fiyonk şeklinde milföy börekleri sunum açısından sıklıkla kullanılır.

 

Sucuklu Milföy Böreği Püf Noktaları

 

Sıcak yenildiğinde çabucak biten ve tadına doyulmayan sucuklu milföy böreği püf noktaları çoğunlukla böreğin kabarması ile ilgilidir. Böreğin pişerken rulo şeklinin koruyabilmesi isteniyorsa merdaneye un serpilerek hamur yaklaşık 10 cm açılır. Her bir hamura aynı işlem yapıldığında böreğin pişmesi daha kolay ve şekilli olacaktır.

 

 

Sucuklu milföy böreği tarifi yapılırken hamurun tepsiye yapışmaması için yağlı fırın kağıdı kullanılabilir. Milföy hamuru diğer hamurlara göre daha hassas olduğundan bu kağıt sayesinde daha rahat servis edilecektir. Soğuduğunda katı bir hal aldığından sıcak tüketilmesi tavsiye edilir. Pişmesi için 200 derece fırın ısısı yeterli olup ortalama yirmi dakikada yemeye hazır hale gelir.

 

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/kasarli-sucuklu-pide-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: Sucuklu Milföy Böreği Tarifi
Ağustos 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı