Barbekü Yemekleri Nasıl Yapılır?

Barbekü Yemekleri Nasıl Yapılır?

Yiyeceklerin pişirme yöntemleri ve pişirme süreleri yemeğin lezzetini etkileyen faktörlerin başında gelir. Sevilen bir yemek pişirme yöntemi olan barbekü ile barbekü yemekleri yapabilir, keyifli sofralar hazırlayabilirsiniz.

 

Barbekü bir sos olarak pek çok yiyecekle uyumlu bir sos olsa da en çok kuru et yemekleri ile yakışır. Sağlıklı hayvanlardan elde ettiği etleri müşteri ile buluşturan Avşar Çiftliği’nden et temin ederek barbekü soslu yemekler yapabilirsiniz. Barbekü tek başına pek çok kavram ve eşyaya karşılık gelen bir kelimedir. Peki, barbekü nedir?

 

Barbekü Nedir?

 

Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan barbekü kelimesi Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Bir et pişirme yöntemi olan barbekü, bir eşyanın da adıdır. Izgara eti pişirmek amacıyla kullanılan ve balkon gibi alanlarda duvar içerisine yerleştirilen ocağa da barbekü denir.

 

Et ve deniz ürünlerini açık alanda pişirme aracı olarak da tanımlanır. Barbekü isimli et pişirme cihazları da bulunur. Barbekü pişirme yönteminde kömür, odun, gaz ya da elektrik yardımıyla yakım işlemi sağlanır.

 

Elektrikli, kömürlü ve gazlı barbekü çeşitleri bulunur. Pişirme zevkine bağlı olarak barbekü çeşidi tercih edebilirsiniz. Barbekü yemekleri yapmak için gerekli olan malzemeler, bu pişirme yöntemini sağlayacağınız bir cihaz ve ettir.

 

Kullandığınız cihaz ne kadar donanımlı olursa olsun lezzetli barbekü yemekleri yapmak için doğal ete ihtiyaç duyarsınız. %100 doğal ve katkısız etleri ile Avşar Çiftliği’nden et temin edebilir, leziz yemekler yapabilirsiniz.

 

Barbekü Yemekleri Nasıl Yapılır?

Tütsülenmiş Kuru Et Antrikot 200 Gr ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Barbekü Nasıl Yapılır?

 

Lezzetli bir barbekü saati için eti marine etmek ve doğru pişirme yöntemini kullanmak gerekir. Barbekü yemekleri yapmak için kırmızı et, domates, soğan, biber, mısır, karabiber, tuza ihtiyaç duyabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak hamburger ekmeği kullanabilirsiniz. Eti marine etmek için gerekli olan malzemeler:

  • Yoğurt,
  • Zeytinyağı,
  • Pul biber,
  • Salça,
  • Sarımsak.

 

Barbekü Yapımı

 

Avşar Çiftliği’nden temine ettiğiniz eti mangala gitmeden evvel marine işleminden geçirmeniz gerekir. Bir kapta yoğurt, pul biber ve zeytinyağını karıştırın. Sonrasında isteğe bağlı olarak salça ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Marine etme işlemi sırasında ete tuz eklememelisiniz. Tuz eklediğiniz takdirde etiniz sertleşebilir.

 

Etin kalitesini bozmamak adına eti pişirmeden on dakika önce tuz eklemelisiniz. İlk olarak ızgaraya yağ sürerek hamburger ekmeğini yerleştirmelisiniz. Yağ sürmeniz ekmeğin yapışmasını önleyecektir. Biftek eti tercih edecekseniz pişirme işlemine geçmeden önce eti yarım saat oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Küçükbaş hayvan etleri daha fazla yağ içerdiğinden alev oluşumuna sebebiyet verebilir.

 

Küçükbaş eti tercih ederken alev oluşumunun önüne geçmek için eti dövmelisiniz. Sebzeleri ızgara ısınmaya başladıktan sonra yerleştirebilirsiniz ancak düzenli olarak gözlemlemelisiniz. Mısır koçanlarını su içinde yaklaşık olarak bir saat bekletmeniz gerekir.

 

Sudan çıktıktan sonra iyice süzülmesini beklemelisiniz. Izgarada sürekli çevirdiğiniz mısır koçanlarını yarım saat kadar pişirmelisiniz. Izgaranın sonlarına doğru etlere marine sosunu tekrar sürmelisiniz. Pişirme işlemi tamamlandığında baharatlarla süsleyebilirsiniz.

 

Titiz üretim anlayışıyla sağlıklı et tüketmenize olanak sağlayan Avşar Çiftliği’nden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir, barbekü yemekleri ile geniş sofralar kurabilirsiniz.

 

Lezzetli Barbekü Yemekleri Yapmak İçin Püf Noktalar

 

Seçtiğiniz yiyeceklerin özellikle de etin taze olması barbekü yemeklerinde oldukça önemlidir. Güven veren ve temiz içerik sunan Avşar Çiftliği sayesinde taze et tüketebilirsiniz. Dana eti tercih edecekseniz en az iki hafta işlenmiş bir et tercih etmelisiniz.

 

Barbekü zaman ve sabır isteyen bir pişirme yöntemidir. Eti marine etmelisiniz ve baharatları etin pişme aşaması tamamlanmadan hemen evvel eklemelisiniz. Aksi takdirde baharatlar yanabilir ve istenmeyen bir tat oluşabilir. Yiyecekleri pişirmek için kömürleri gri bir külle kaplamalısınız. Kömür seçimi sırasında ithal kömüre yönelmemelisiniz. İthal kömür hızlıca küle dönüşür ve çevreye kıvılcım saçar. Pirzola pişirdiğiniz sırada kemik uçlarının yanmaması için alüminyum folyo ile sarmalısınız.

 

Küçükbaş hayvan tercih edecekseniz alevlenmemesi için 60 derecede pişirmelisiniz. Tavuk tercih edecekseniz iyice pişmesi için iç kısmının pembe renk kalmamasına özen göstermelisiniz. Tavuğu derisi ile birlikte tüketmeyi tercih ediyorsanız derisinin yanmasını önlemelisiniz. Tavuğun ızgaraya yapışmaması için yağ sürmelisiniz.

 

Kemikleri ayıklanmış tavuk göğsü ortalama olarak on dakikada pişer. Balığı pişirme esnasında doğru ısının ayarlanması lezzetli bir yemek olması için önemlidir. Çok harlı bir ateşte pişen balık kısa süre içinde kuruyabilir ve tadını kaybedebilir. Barbekü yemekleri yaparken yiyeceklerin üzerini bastırmamalısınız. Barbeküye yerleştirdiğiniz her yiyeceği muhakkak bir kez çevirmelisiniz.

 

Eti ızgaradan almak istediğinizde çatal kullanmamalısınız. Aksi takdirde etin parçalanmasına sebep olabilirsiniz. Eti pişirmeye yüksek ısıdan başlanmalı ve etin bütün yanları mühürlendikten sonra düşük ısıya geçilmelidir. Izgarada pişirdiğiniz şey köfte ise çevirme sıklığınız çok fazla olmalıdır. Köfteyi sık çevirdiğinizde lezzeti artacak ve daha sulu kalarak yeme keyfini artıracaktır. Avşar Çiftliği’nden taze ve doğal et temin ederek barbekü yemekleri yapabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifli akşamlar geçirebilirsiniz.

 

Evde Hazırlayabileceğiniz Barbekü Sos Tarifi

 

Barbekü yemekleri yapmak için gerekli olan barbekü sosu marketlerden temin edebileceğiniz gibi evdeki malzemelerle kendiniz de yapabilirsiniz. Barbekü sos yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • İki adet büyük boy domates,
  • Bir adet orta boy soğan,
  • Bir adet sarımsak,
  • Bir adet kırmızı tütsü biberi,
  • Bir adet acı biber,
  • Bir yemek kaşığı pekmez,
  • Bir yemek kaşığı ketçap,
  • Üç yemek kaşığı sirke,
  • Üç adet küp şeker,
  • Tuz.

 

Barbekü Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

 

Genişçe bir kabın içerisine tüm malzemeleri doğramalısınız. Doğradığınız malzemeleri mutfak robotu yardımıyla iyice rendelemelisiniz. Önce kısık sonra yüksek ateşte on dakika kadar kaynatmalısınız. Et yemeklerinde, makarna çeşitlerinde, kızartmaların yanında kullanabilirsiniz.

 

Barbekü  Yemekleri Nasıl Yapılır?

Dana Füme Roastbeff Sade 200 Gr ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Barbekü Soslu Tavuk

 

Barbekü yemekleri arasında belirgin bir yere sahip olan barbekü soslu tavuk geniş bir damak zevkine hitap eder. Lezzetli bir ana öğün olan barbekü soslu tavuk yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • İki tane büyük boy pirzola tavuk,
  • İki tane kapya kırmızı biber,
  • Bir tane soğan,
  • Sekiz adet mantar,
  • Altı diş sarımsak,
  • Sekiz çorba kaşığı barbekü sos,
  • Bir çorba kaşığı nişasta,
  • Yarım çay bardağı su,
  • Zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Tuz.

 

Barbekü Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

 

İlk olarak tavukları küçük parçalar halinde doğramalı ve geniş bir tavaya almalısınız. Tavuk suyunu salıp tekrar geri çekinceye kadar karıştırarak kısık ateşte pişirme işlemini sürdürmelisiniz.

 

Tavuk pişerken zamandan tasarruf etmek için soğan ve biberi doğrayabilirsiniz. soğanla birlikte tavuğu bir müddet kavurduktan sonra kırmızı biber, mantar ve sarımsağı doğrayarak tavaya ilave etmelisiniz. Karıştırma işlemine aralıklarla devam etmelisiniz.

 

Tavuklar piştikten sonra barbekü sosu ve baharatları ekleyebilirsiniz. Baharat çeşitliliğinizi damak zevkine bağlı olarak artırabilirsiniz. Yarım bardak su yardımıyla nişastayı açmalısınız ve kıvam oluşana kadar kısık ateşte pişirme işlemini sürdürmelisiniz.

 

Nişasta ilavesinden sonra 8- 9 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Barbekü soslu tavuk ile birlikte pirinç pilavı yapabilirsiniz. Farklı tatları bir araya getirerek renkli bir menü oluşturmak isterseniz barbekü soslu tavuk ile birlikte zerdeçallı makarna yapabilirsiniz.

 

Bol yeşillikli bir mevsim salata ile menüyü dengeleyebilirsiniz. Daha ferah bir lezzet oluşturması için yoğurtlu semizotu salatası yapabilirsiniz.

 

Önceki yazımızı https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/birbirinden-farkli-sokak-lezzetleri linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Barbekü Yemekleri Nasıl Yapılır?
Mayıs 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı