Kahvaltı Tariflerinin Olmazsa Olmazı Sucuk İle Yapabileceğiniz Lezzetler

Kahvaltı Tariflerinin Olmazsa Olması Sucuk İle Yapabileceğiniz Lezzetler

Yiyecekler belli bir gruplandırmaya tabii olarak hazırlanır ve tüketilir. Örneğin; karnıyarık bir akşam yemeği menüsünde yer alabilir. Ancak kahvaltı tarifleri, günün her saatine uygun lezzetler içerebilir.

 

Yaratıcılığı ön plana çıkaran ve yeni tatlar denemeye ortam sağlayan tarifler sayesinde farklı damak zevklerine uygun alternatifler oluşturulabilir. Peynir, zeytin, salam, sosis, sucuk, füme et, pastırma, kavurma, domates, salatalık, biber gibi çeşitli yiyecekler ve türleri kahvaltı ile özdeşleşmiştir. Özellikle şarküteri grubu ürünlerinin en sık kullanıldığı zaman dilimi kahvaltılardır.

 

Sucuk, yumurta, tost, pizza gibi farklı tariflere imkan sağlayan ve barındırdığı türlerle farklı kişilerin de beğenisini kazanan kahvaltılıklardandır. Sucuk ile pek çok kahvaltı ve ara öğün alternatifi oluşturulabilir. Sucuğun lezzetini belirleyen ana etmen içeriğinin besleyiciliğidir. Titiz üretim anlayışıyla doğal ve katkısız gıda üreten Avşar Çiftliği’nden sucuk temin edebilir, lezzetli sofralar kurabilirsiniz.

 

Sucuklu Hellim Yumurta Nasıl Yapılır?

 

Hızlı kahvaltı tarifleri uzun günlerin yorgunluğunu alarak kahvaltı sofralarında dinlenmenize olanak sağlar. Sucuklu hellim yumurta da bu tariflerden bir tanesidir.

 

Sucuklu hellim yumurta yapmak için gerekli malzemeler:

 

-Yarım kangal sucuk,

-300 gram hellim peynir,

-Altı tane çeri domates,

-İki tane yumurta,

-İki çorba kaşığı zeytinyağı,

-Bir tatlı kaşığı tereyağı,

-Bir tatlı kaşığı kekik,

-Bir çay kaşığı pul biber,

-Tuz.

 

Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz sucukları soyduktan sonra küp şeklinde doğramalısınız. Hellim peynirini de küçük parçalar halinde doğramalısınız. Doğradığınız yiyecekleri ısıya dayanıklı fırın tenceresine aldıktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesleri üzerlerine yerleştirmelisiniz. Zeytinyağını bütün yiyeceklere gelecek şekilde gezdirmelisiniz.

 

Ardından baharatları tüm kaba eşit dağılacak şekilde eklemelisiniz. Hellim tuzlu bir peynir türü olduğundan ekstra tuz eklemeyebilirsiniz ya da dilerseniz hellim peynirini doğramadan önce on dakika suda bekletebilirsiniz. Tereyağını küçük parçalar halinde farklı noktalara yerleştirmelisiniz. Fırını 200 derecede ısıttıktan sonra sucuk ve hellim karışımını 15 dakika pişirmelisiniz. Fırından çıktıktan sonra üzerine yumurtaları kırmalısınız. Kahvaltı tarifleri hazırlarken zamanlama çok önemlidir. Yumurtalar yiyeceklerin sıcağı ile pişeceğinden fırından çıkarır çıkarmaz yumurtaları eklemeye özen göstermelisiniz.

 

Kahvaltı Tariflerinin Olmazsa Olması Sucuk İle Yapabileceğiniz Lezzetler

 

Kasap Kangal Sucuk 500 Gr ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Sucuklu Patates Tost Nasıl Yapılır?

 

Hızlı kahvaltı tariflerinden bir diğeri de sucuklu patates tosttur. Beyaz ekmek yerine patates kullanıldığından kalorili beslenen kişilerin de tercih edebileceği kahvaltılık tarifler arasındadır.

 

Sucuklu patates tost yapmak için gerekli malzemeler:

 

-Dört adet patates,

-Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk,

-Yarım su bardağı dilimli tel peynir,

-Bir adet yumurta.

 

Kahvaltı tarifleri hazırlarken yapacağınız işleri sıraya koymalısınız. İlk olarak patatesleri rendelemelisiniz. Ardından rendelenmiş patateslerin suyunu iyice sıkmalısınız. Bir kaseye patates rendesi, küp doğranmış sucuk, dilimli tel peynir ve yumurtayı ekledikten sonra karıştırmalısınız. Tost makinesinin üst ve alt yüzeyine gelecek şekilde yağlı kağıt sermelisiniz. Oluşturduğunuz harcı yağlı kağıda dengeli bir şekilde yaymalı ve 15-20 dakika aralığında pişirmelisiniz. Pişme işlemi sırasında tostu kontrol ederek damak zevkinize uygun bir gevreklikteyken makineden çıkarabilirsiniz.

 

Sucuklu Poğaça Nasıl Yapılır?

 

Kahvaltı tariflerinin olmazsa olmazı poğaçalarla sabahı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Poğaçanın yumuşak dokusu sucuk lezzeti ile buluştuğunda ortaya doyurucu ve lezzetli bir kahvaltılık çıkar. Kaliteli içeriği ile sofralarınıza sağlıklı gıdayı ulaştıran Avşar Çiftliği’nden güvenle sucuk temin edebilirsiniz.

 

Sucuklu poğaça yapmak için gerekli malzemeler:

 

-Yedi su bardağı elenmiş un,

-İki tane yumurta,

-Üç yemek kaşığı yoğurt,

-Yarım paket yaş maya,

-Bir su bardağı ılık süt,

-Bir çay bardağı sıvıyağ,

-Bir çay bardağı ılık su,

-Bir yemek kaşığı şeker,

-Bir yemek kaşığı tuz.

 

Sosu için:

 

-İki yemek kaşığı sıvıyağ,

-Bir yemek kaşığı salça,

-Yarım çay bardağı su,

-Pul biber,

-Karabiber,

-Kekik,

-Tuz.

 

İçi için:

 

-Sucuk,

-Kaşar.

 

Üzeri için:

-Yumurta sarısı.

 

Kahvaltı Tariflerinin Olmazsa Olması Sucuk İle Yapabileceğiniz Lezzetler

 

Acılı Parmak Sucuk (500 Gr) ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Kahvaltılık tariflerinin bazıları diğer seçeneklerden daha uzun sürede hazırlanır. Poğaça tarifleri de bu gruba girer ancak sucuklu poğaça hem doyurucudur hem de kalabalık sofraların kurtarıcısıdır. Sucuklu poğaça yaparken ilk olarak derin bir yoğurma kasesine ılık su, şeker ve yaş mayayı eklemelisiniz ve mayayı eritmelisiniz. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve ılık süt eklemelisiniz. Bir tanesinin sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayırdığınız iki yumurtayı ve tuzu ilave ederek tüm karışımı iyice çırpmalısınız. Unu hızlıca boca etmekten kaçınmalısınız. Azar azar ekleyerek yumuşak bir kıvam elde etmelisiniz. Kabın ağzını streç film yardımıyla kapatarak hamur karışımını bir saat dinlenmeye bırakmalısınız.

 

Kahvaltı tarifleri hazırlarken zamanı yönetmek gerekir. Hamur karışım dinlenirken sosu hazırlayabilirsiniz. Sosu hazırlamak için bir kaba sıvı yağ, salça, su, kekik, pul biber ve tuzu eklemelisiniz. İyice karıştırdığınız sosu kenara aldıktan sonra hamurdan parçalar bölmeye başlayabilirsiniz. Elinizle bastırarak açtığınız hamur parçalarının ortasındaki yüzeye sos sürmelisiniz. Küp şeklinde doğradığınız sucukları ve minik parçalara böldüğünüz peynirleri ekleyerek hamuru kapatmalısınız. İsteğe bağlı olarak yuvarlayabilirsiniz. Böylece daha estetik bir şekil elde edebilirsiniz.

 

Kahvaltı tarifleri hazırlarken gerekli olan bütün malzemelerin elinizin altında olduğundan emin olarak işe başlamanız, kahvaltıya ulaşma sürecini kolaylaştırır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı sermelisiniz. Poğaçaları pişirme kağıdının üzerine yerleştirdikten sonra yarım saat daha mayalanmaya bırakmalısınız. Poğaçaları fırına göndermeden önce üzeri için ayırdığınız yumurtayı sürmelisiniz. isteğe bağlı olarak üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20- 25 dakika aralığında pişirmelisiniz.

 

Dolgu Kenarlı Sucuklu Pizza Nasıl Yapılır?

 

Hem kahvaltı tarifleri için hem de günün farklı öğünlerinde tercih etmek için dolgu kenarlı pizza yapabilirsiniz.

 

Dolgu kenarlı pizza yapmak için gerekli malzemeler:

 

Hamuru için:

 

-Beş su bardağı un,

-İki yemek kaşığı kuru maya,

-Bir su bardağı ılık su,

-Yarım su bardağı yoğurt,

-Yarım su bardağı sıvı yağ,

-İki çay kaşığı tuz.

 

-Sosu için:

 

-Bir su bardağı domates salçası,

Bir çay bardağı parmesan peyniri,

Yarım çay bardağı zeytinyağı,

Dört diş ezilmiş sarımsak,

Bir yemek kaşığı biber salçası,

Birer çay kaşığı kekik, karabiber ve fesleğen.

 

Tabanı ve üzeri için:

 

-Rendelenmiş cheddar ve mozzeralla,

-Salam,

-Sosis,

-Sucuk,

-Biber,

-Mısır,

-Zeytin.

 

Tepsiye serpmek için mısır ununa ihtiyaç duyabilirsiniz. Mısır unu tercih etmiyorsanız tepsiye yağ sürebilir ya da yağlı kağıt kullanabilirsiniz.

 

Hamurun mayalanması için unun dışında kalan tüm malzemeleri derin ve büyük bir kapta karıştırmalısınız. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvama sahip bir hamur elde etmelisiniz. 40 dakika hamuru mayalanmaya bırakmalısınız. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartmalısınız. Pişirme için kullanacağınız tepsiden dört parmak daha büyük olacak şekilde hamurları açmalısınız. Gerekli olduğu hallerde ilave un kullanabilirsiniz. Taban hamurunu yemeyi tercih ettiğiniz kalınlıkta açmalısınız.

 

Hamuru tepsinin kenarlarına taşacak şekilde yerleştirmeli ve kenar kısımlarına rendelenmiş peynir döşemelisiniz. Peyniri ekledikten sonra tepsinin dış tarafında kalan hamuru içe doğru kıvırarak rulo haline getirmelisiniz. Elinizle bastırarak tabana iyice yapışmasını sağlamalısınız. Fırını 200 dereceye ayarlamalısınız. Fırının ısınma süresi boyunca hamuru dinlendirmelisiniz. Pizzanın üst yüzeyine malzemeler eklemeden önce tepsiyi fırına vermelisiniz. On dakika hamuru pişirmelisiniz.

 

Sosu hazırlamak için malzemeleri derin bir kapta karıştırmalısınız. Kıvamının yoğunluğuna göre su ilave edebilirsiniz. Tepsiyi fırından aldıktan sonra birkaç dakika soğumasını beklemesiniz. Ardından sosu yüzeye yaymalısınız. Sosun üzerine rendelenmiş cheddar ve mozzeralla eklemelisiniz. Dilimlediğiniz salam, sosis, sucuk, biber ve zeytini dizmelisiniz. Son olarak mısırı tepsinin üzerine serpmelisiniz. Kontrollü bir şekilde 20- 25 dakika aralığında pişirebilirsiniz.

 

Önceki yazımızı https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sandvic-nasil-yapilir-evde-kolaylikla-yapilabilecek-sandvic-tarifleri  linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Kahvaltı Tariflerinin Olmazsa Olması Sucuk İle Yapabileceğiniz Lezzetler
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı