Pastırmalı Yumurta

Pastırmalı Yumurta

Pastırmalı Yumurta Tarifi için gereken malzemeler şunlardır;

 

-6-7 dilim pastırma
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Pastırmalı Yumurta Nasıl Yapılır

 

Pastırmalı Yumurta Tarifi oldukça kolay ve pratik bir tariftir.  Malzemeleri de az olduğu için fazlaca tercih edilen bir tarif olarak karşımıza çıkıyor.

 

Pastırmalı Yumurtanın yapılışı şöyledir;

 

Pastırmaları yerken kolaylık olması için şeritler halinde kesin. Daha sonra bir tavada tereyağını eritin. Isterseniz biraz da sıvı yağ ekleyin çünkü tereyağı hemen yanıyor bunun için ben tereyağı ile sıvı yağı biraz karıştırmayı tercih ediyorum. Ardından pastırmaları tavada bir iki kez çevirin ve hafif düzeyde pişmesini sağlayın. Daha sonra yumurtaları istediğiniz şekilde göz göz olacak gibi ya da çırpılmış olarak pastırmaların üzerine dökün. Daha sonra biraz pişmesini bekleyin ve sonra ocaktan alın. Servise hazır, afiyet olsun.

 

Pastırmalı Yumurta

Sırt(Kontrfile) Pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Pastırmalı Yumurta Püf Noktaları

 

Pastırmalı Yumurta Tarifi kolay ve pratik bir tariftir. Ancak bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktaları sayesinde pastırmalı yumurta tarifinizin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle pastırmalı yumurtanın tuzlu  olduğunu düşünüyorsanız eğer pastırma seçerken çemensiz bir pastırma seçebilirsiniz. Ayrıca eğer pastırmalarınızın üzerine yumurta ekleyecekseniz ve göz göz olmasını istiyorsanız yumurtaların dağılmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanında pastırmanızın tadına bakmadan tuz eklememenizi tavsiye ederiz. 

 

Domatesli Biberli Pastırmalı Yumurta

 

Pastırmalı yumurta tarifi çeşitlendirilerek farklı şekillerde yapılabilir. Bunlardan biri de domatesli biberli olan tariftir.

 

Gerekli malzemeler;

 

- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 parça çemeni sıyrılmış pastırma
- 1 yk tereyagi
- 2 adet yumurta
- Tuz

 

Ince ince doğramış olduğunuz sivri biberi yağda soteleyin. Daha sonra üzerine ince doğranmış olan domatesleri ilave edin. Bir parça böldüğünüz pastırmayı tavaya ekleyin. Biraz daha soteleyin. Bu sırada bir kasede yumurtaları biraz tuz ekleyerek çırpın. Daha sonra tavaya ekleyin. Yumurta pişince sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. 

Pastırmalı Yumurta

Çemeni Sıyrılmış Pastırma ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Osmanlı Usulü Pastırmalı Yumurta

 

Pastırmalı Yumurta Tarifi için farklı seçenekler vardır. Dilediğiniz malzemeler ile damak zevkinize uygun olacak şekilde pişirebilirsiniz.

 

Gerekli malzemeler şunlardır;

 

-25 gr pastırma
-10 gr saf yağ
-2 adet büyük yumurta
-3 gr tuz
-2 gr karabiber
-2 gr yenibahar
-5 gr limon suyu

 

Öncelikle pastırmaları ince ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra bir bakır tavaya ayranı alınmış olan tereyağını ekleyin ve pastırmaları pişirmeye başlayın. Altını biraz açın ve hemen yumurtaları kırın. Daha sonra kısık ateşe alın. Bakır tavanın altına ve üzerine tuz, karabiber ve yenibaharı serpin. Yumurtanın beyazı pişince sarılarını patlatın  ve üzerinde limon suyu gezdirin.  1 2 dakika daha demlenmeye bırakın. Servise hazır, afiyet olsun.

 

Sebzeli Pastırmalı Yumurta

 

Pastırmalı Yumurta Tarifi farklı şekillerde yapılabilen bir tariftir. Sebzeli olarak yapılıyor olması da yine isteğe bağlı olarak tercih edilebilir.

 

Gerekli malzemeler;

 

-Yarım kapya biber
-1 küçük sivribiber
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 orta boy pembe domates ( ince kabuklu )
-5-6 dilim pastırma
-3 yumurta
-3-4 dilim rendelenmiş kaşar

 

Doğramış olduğunuz biberleri tavaya alın ve zeytinyağında sotelemeye başlayın. Üzerine küp küp doğranmış olduğunuz domatesleri ekleyin. Domateslerin yumuşamasını bekleyin. Yumuşamış olan domateslerin üzerine pastırmaları istediğiniz şekilde keserek ekleyin. Daha sonra bir kaç dakika daha pişmesini bekleyin. Üzerine çırpmış olduğunuz yumurtaları ekleyin ve hafif pişene kadar bekleyin. Daha sonra kaşar peynirini ekelyin. Suyunu çekemeden önce  ocaktan alın ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

 

Önceki yazımıza www.avsarciftligi.com/blog/icerik/pastirmali-borek-tarifi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Pastırmalı Yumurta
Kasım 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı