Salamlı Fettucini Alfredo Tarifi

Salamlı Fettucini Alfredo Tarifi

Yemek yapmak düzenli olarak tekrarlanan eylemlerin başında gelir. Bazı insanlar yemek yapmayı bir hobi haline getirebilir. Bazıları içinse yemek yapmak bezdirici bir eylem olabilir. Yemek çeşitleri de bu iki gruba da hitap edebilecek ölçüde ayrılır ve çeşitlenir. Uzun sürede yapılan lezzetli yemekler, kısa sürede yapılan kolay yemekler ve iki başlığı da bir potada eriten hem lezzetli hem de kolay yapılan yemekler bulunur.

 

Makarna üçüncü başlıkta yer alan, damak zevki ve beğenilere göre çeşitlendirilmeye açık olan bir yemektir. Yapım kolaylığı sunması ve geniş bir damak zevkine hitap etmesi sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Beğenilere bağlı olarak artan makarna talebi doğrultusunda makarnalar çeşitlendirilir.

 

Popüler makarna çeşitlerinden biri olan fettucini alfredo, lezzetli bir öğün alternatifi olabilir. Fettucini alfredo tarifi için hızlı bir şekilde malzeme edinebilirsiniz. Bu makarnanın cinsi ve yapılış usulleri gereği et mamulleri ile uyumu lezzetli sonuçlar doğurur. Bu sebeple fettucini alfredo tarifi sıklıkla salamla birlikte yapılır. Et mamulleri özenle üretilmesi ve muhafaza edilmesi gereken ürünlerdir. Sağlıklı öğünler oluşturabilmek için salam seçerken titiz davranmanız gerekir. Avşar Çiftliği katıksız ve %100 doğal ürünleriyle müşterilerine güven verir. Avşar Çiftliği’nden aldığınız salamla gönül rahatlığıyla fettucini alfredo tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki, salamlı fettucini alfredo nasıl yapılır? Fettucini alfredo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

 

Salamlı Fettucini Alfredo Tarifi

 

İspanyol Dana Salam ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Salamlı Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır?

 

Basit ve hızlı bir şekilde sade makarna hazırlayabilirsiniz. Daha kompleks ve lezzetli bir yemek ortaya koymak için tarif ya da ölçülere riayet etmek gereklidir. Püf noktalarına özen göstererek hazırladığınız fettucini alfredo tarifi ile şık bir akşam yemeği servis edebilirsiniz. Pratik, lezzetli, sağlıklı ve besleyici bir yemek olan fettucini alfredo tarifini beğenilerinize göre esnetebilirsiniz. Fettucini alfredo yapmak için gerekli malzemeler:

 

  • Bir paket fettucini makarna,
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ,
  • İki yemek kaşığı salça,
  • On beş dilim salam,
  • İki tane çarliston biber,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir çay bardağı süt,
  • Tuz.

 

Fettucini alfredo tarifi için ilk olarak derin bir tencerede su kaynatmalısınız. Su kaynamaya başladığında tuz ve sıvı yağı eklemelisiniz. Su tamamen kaynadığında makarnayı tencereye ilave etmelisiniz.

 

Makarnanın yumuşaklığı ile pişirme süresi orantılıdır. Makarnanın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız o kadar pişirebilirsiniz. Tavsiye edilen süre minimum on dakikadır. Makarna pişerken sos hazırlama işlemine geçebilirsiniz.

 

İlk olarak kalın tabanlı olmayan bir tavada sıvı yağ kızdırmalısınız. Çarliston biberleri ince ve uzun olacak şekilde doğramalı ardından ısınan yağda kızartmalısınız. Tavaya salça ekleyerek karıştırmalısınız. İsteğe bağlı olarak salça yerine domates de tercih edebilirsiniz. Domates mevsimiyse domates kullanmanız tavsiye edilir. Avşar Çiftliği’nden aldığınız salamları da ince ve uzun olacak şekilde doğramalısınız. Doğradığınız salamları ekledikten sonra kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Üzerine damak zevkinize göre tuz ekledikten sonra tüm malzemelerin harmanlanması için karışmaya devam etmelisiniz.

 

Bütün malzemeler iyice kavrulduktan sonra sütü ılık hale getirecek kadar ısıtmalı ve sosa eklemelisiniz. Sütün kullanımıyla birlikte kavrulan malzemeler daha fazla yumuşayabilir. Ayrıca, süt kullanarak ortaya sivri bir tat çıkmasının da önüne geçebilirsiniz. Tüm malzemeler birbiriyle özleştikten sonra tavayı ocaktan alabilirsiniz. Makarnayı süzdükten sonra az miktarda sıvı yağ ile kavurmalısınız. Makarnayı sade halde iki dakika kavurduktan sonra sosu ekleyebilirsiniz.  Böylece fettucini alfredo tarifiniz servise hazır hale gelir. Bahsedilen tarifteki ölçüler dört kişilik porsiyon içindir. On beş dakika hazırlama ve on beş dakika pişirme süresiyle birlikte bir saatten az sürede akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Sıcak servis etmelisiniz.

 

Fettucini Alfredo ile Oluşturabileceğiniz Menüler

 

Fettucini alfredo tarifi şık bir ana yemek olabilir. Bu ana yemeği diğer yemekler ve alternatiflerle dengeleyerek bir öğün oluşturabilirsiniz. Çeşitlendirilebilir zengin malzeme listesi ile fettucini alfredo doyurucu bir yemektir. Yemeğe başlarken çorba servis edebilirsiniz. Domates çorbası, ezogelin çorbası ya da mercimek çorbası iyi bir başlangıç olabilir. Yoğurt ve süt ürünleri içeren çorbaları fettucini alfredo ile kullanmamanız tavsiye edilir.

 

Midenizi yormaması ve rahat sindirebilmesi için fettucini alfredo ile salata çeşitleri tüketmelisiniz. Ferahlatıcı bir alternatif olan yeşil mercimek salatası, çoban salata ya da marul salatası gibi salatalarla menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Et yoğunluğu olan bir menü oluşturmak istiyorsanız salamın yanı sıra Avşar Çiftliği’nden sosis ve sucuk da alabilirsiniz. Sosis, sucuk, patates kızartması ve soğan halkasından oluşan kızartma tabağı ile menünüzü farklı beğenilere açık hale getirebilirsiniz. Meze ve soslarla destekleyeceğiniz bu menüyü kalabalık sofralar için tercih edebilirsiniz.

 

Salamlı Fettucini Alfredo Tarifi

 

Kasap Kangal Sucuk ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Fettucini Alfredo Yapmanın Püf Noktaları

 

Her yemekte olduğu gibi makarna yaparken de yemeği güzelleştirecek püf noktalar mevcuttur. Öncelikle büyük ve derin bir tencere seçilmesi gerekir. Çünkü 500 gramlık bir paket makarnayı pişirmek için yaklaşık olarak 5 litre su kullanılmalıdır. Bu da tencerenin suyla makarnayı alacak ve kaynatacak kadar büyük olması gerektiğinin göstergesidir. Tencerenin 3/4'ü su ile dolu olmalıdır ancak bu ölçü geçilmemelidir. Fazla su konulduğunda taşma ihtimali yüksektir. Su taştığında kalan az suda makarna iyi pişmez ve tencereye yapışabilir.

 

Bir başka püf noktada su kaynadıktan sonra tuz eklemektir. Makarnayı tencereye atmadan önce suyun iyice kaynadığından emin olmalısınız. Ayrıca, makarnanın birbirine yapışmaması için suya atar atmaz karıştırmanız gereklidir. Sonrasında her üç dakikada bir karıştırma işlemini sürdürebilirsiniz. Makarna pişerken tencerenin kapağı açık bırakılmalıdır ve yüksek ateşte haşlanmalıdır. Sos yaparken su kullanacaksanız bu suyu makarnayı haşladığınız sudan ayırmanız yemeğinize lezzet katar. Makarna haşlandıkça suya nişastasını bırakır. Nişastalı su, sosa lezzet ve kıvam katar. Böylece makarna ve sos kolayca karışabilir.

 

Makarnalar çeşitlerine ve yapılma usullerine göre pişirme sürelerine sahiptir. Bu süreler aldığınız makarnanın üzerinde belirtilir. Verilen sürelere uyarak pişirmek alacağınız sonucu iyileştirebilir. Ek olarak, tencerenin büyüklüğüne, kullanılan suyun ısısına da özen gösterilmelidir çünkü bu etmenler süre değişikliklerine sebep olabilir. Bilhassa soslu makarna yaparken pişirme sürelerini titizlikle takip etmek gerekir. Makarna, sosla birlikte tekrardan pişeceğinden haşlama sırasında fazla pişmemesi gerekir. Makarnalar çok pişirildiğinde sosla karışması zorlaşır.

 

Fettucini alfredo tarifi yaparken makarna süzgeçle süzülmelidir, yıkama işleminden geçirilmemelidir. Makarna pişer pişmez küçük delikli bir süzgeç yardımıyla süzmelisiniz. İri deliklere sahip süzgeçler haşlama suyunun hemen boşalmasına neden olur. Bir anda sudan arınan makarnalar birbirine yapışır. Küçük delikli süzgeçler sayesinde makarna nemli kalır. Bu da sosu özümsemesini kolaylaştırır. Ayrıca, yıkama da yapılmamalıdır. Makarnanın yüzeyinde bir miktar nişasta kalır. Nişasta fettucini alfredo tarifini daha lezzetli kılar. Yıkama yapılırsa sos ve makarna karışmakta zorlanır, hem lezzeti hem de besin değeri kaybolabilir.

 

Fettucini alfredo tarifinin püf noktalarından biri de makarnayı süzgeçte bekletmemektir. Sıcak sosla karışan makarna iyice harmanlandıktan sonra servis edilmelidir. Makarna ve sos orantılı olmalıdır. Makarna sosun içinde yüzmemelidir. Bu yüzden ölçülü tariflerden faydalanabilirsiniz. Servis sırasında üzerine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz. Estetik bir görüntü sunmak isterseniz üzerine birkaç yaprak taze nane koyabilirsiniz.

 

Bu yazımızda salamlı fettucini alfredo tarifinden bahsettik. Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/et-kavurma-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Salamlı Fettucini Alfredo Tarifi
Aralık 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı