Hazırlaması Kolay Sahur Tarifleri

Hazırlaması Kolay Sahur Tarifleri

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gece saatlerinde uyanılarak sahur yapılır. Günlük tekrarlanan rutin bir aktivite olan yemek yeme, ramazan ayıyla birlikte sabahın erken saatleri ve akşamüzeri olmak üzere iki vakte ayrılır. Sahur zamanı uykudan kalkan kişiler için yiyecek hazırlamak zahmetli olabilir. Ayrıca, sahur yemeği belirli bir vakitte sonlandırılmalıdır. Bu sebeple hazırlık sürecini kolaylaştıracak sahur tarifleri gereklidir. Hızlı ve pratik sahur tarifleri ile kolayca yemeğinizi hazırlayabilir, sahur vakti bitene kadar midenizin dinlenmesine olanak sağlayabilirsiniz. Doğal ve katkısız yiyecekler üreten Avşar Çiftliği’nden et ürünleri temin ederek sağlıklı tarifler oluşturabilirsiniz.

 

Sahur Lezzetleri: Patatesli Domates Soslu Sosis Tarifi

 

Bazı kişiler sahur için özel hazırlık yapmaktan keyif alır. Bazı kişiler ise doyurucu bir yiyeceği olabildiğince hızlı hazırlamak ister. Kısıtlı bir vakte sahipseniz ve lezzetli bir sahur öğünü oluşturmak istiyorsanız patatesli domates soslu sosis tarifini deneyebilirsiniz. Patatesli domates soslu sosis yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • Bir tane büyük boy patates,
  • Bir tane kapya biber,
  • Bir tane yeşil biber,
  • Beş tane sosis,
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar,
  • Yarım su bardağı domates sosu,
  • Kekik,
  • Bir çay kaşığı tuz.

 

Patatesli Domates Soslu Sosis Nasıl Yapılır?

 

İlk olarak patatesleri yıkamalı ve soymalısınız. Ardından küçük küpler halinde doğramalısınız. Geniş bir tavaya dört çorba kaşığı yağ ekleyerek patatesleri kızartmalısınız. Kapya biber ve yeşil biberi küçük parçalar halinde doğradıktan sonra tavaya ilave etmelisiniz. Birkaç dakika patates ve biberleri sotelemelisiniz.

 

Avşar Çiftliği’nden %100 doğal ve katkısız olarak temin ettiğiniz sosisleri dilimlemelisiniz. Sosisleri de tavaya eklemelisiniz. Sosisler kızardıktan sonra domates sosunu ilave ederek 5 dakika daha pişirmelisiniz. Evinizde domates sosu bulunmuyorsa salçayı sulandırarak kullanabilirsiniz.

 

Son olarak rendelenmiş kaşarı tüm malzemelerin üzerine serip tavanın kapağını kapatmalısınız. Kaşar eridikten sonra üzerine kekik serpiştirerek servis edebilirsiniz. Kolay ve hızlı sahur tarifleri arasından damak zevkinize uygun bir tanesini seçerek günü daha iyi geçirmenizi sağlayabilirsiniz.

 

Fümeli Omlet Tarifi

 

Yumurta kahvaltı ve atıştırmalıkların en sık kullanılan malzemelerinden bir tanesidir. Çeşitlendirilmeye açık olması ve pek çok yiyecekle uyumlu bir şekilde tüketilmesi tercih edilme sıklığını artırır.

 

Çırpılmış yumurta ile yapılan omlet, sahur tarifleri arasında çabuk bir alternatif olarak yerini alır. Omletin içeriğini zenginleştirerek tokluk süresini uzatabilirsiniz. Protein deposu fümeli omletle gün içerisinde açlığınızı daha az hissedersiniz. Fümeli omlet tarifi yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • Dört tane yumurta,
  • Altı dilim füme et,
  • Rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Beş yaprak taze nane,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir çorba kaşığı un,
  • Zeytinyağı,
  • Bir çay kaşığı pul biber,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yarım çay kaşığı tuz.

 

Fümeli Omlet Nasıl Yapılır?

 

Sahur tarifleri hazırlarken kullandığınız malzeme öğününüzün lezzetini belirlemede önemli bir kriterdir. Avşar Çiftliği’nden katkısız füme et temin ederek hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz. Geniş bir tava alarak füme etleri kısık ateşte pişirmelisiniz. Her dilimin iki yüzünün de ikişer dakika piştiğinden emin olmalısınız.

 

Hazırlaması Kolay Sahur Tarifleri

 

Dana Füme Roastbeff Sade 200 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Pişirdiğiniz füme etleri küçük kare parçalar halinde doğramalısınız. Nane yapraklarını ve maydanozu ince ince kıymalısınız. Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırmalısınız. Yumurtaları çırptıktan sonra üzerine maydanoz ve nane yapraklarını, baharatları ilave edip karıştırmalısınız.

 

Rendelenmiş kaşar peyniri ve doğradığınız füme et parçalarını da ekledikten sonra bir kez daha çırpmalısınız. Füme eti pişirmek için kullandığınız tavaya karışımı boşaltmalısınız. Tavanın yağına ek olarak zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Kabarması için kapağını kapatarak pişirmelisiniz. Çay ile birlikte servis edebilirsiniz.

 

Sucuklu Kaşarlı Krep Böreği Tarifi

 

Kahvaltı için kullanılan yiyeceklerin dönüşümü ve birbiri ile etkileşimi sonucunda yeni yiyecekler ortaya çıkabilir ya da var olan yiyeceklerin basit versiyonlarını oluşturabilirsiniz. Sucuklu kaşarlı krep böreği, omlet ve böreğin birleşmesinden oluşan lezzetli sahur tariflerindendir. Sucuklu kaşarlı krep böreği yapmak için gerekli olan malzemeler:

 

  • Dilimlenmiş sucuk,
  • Rendelenmiş kaşar,
  • Bir tane yumurta,
  • Bir su bardağı süt,
  • Bir su bardağı un,
  • Yarım çay kaşığı tuz.

 

Sucuklu Kaşarlı Krep Böreği Nasıl Yapılır?

 

Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırdıktan sonra üzerine süt ilave ederek çırpmalısınız. Ardından unu da ekleyerek tekrar çırpmalısınız ancak bu kez çırpma işlemini blender yardımıyla gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Boza kıvamı elde edene kadar çırpma işlemini sürdürmelisiniz.

 

Hazırlaması Kolay Sahur Tarifleri

 

Kasap Kangal Sucuk 500 Gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Yanmaz yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyerek orta ateşte krepleri pişirmeye başlamalısınız. Krep ölçüsü için elinizdeki en küçük kepçeyi kullanabilirsiniz. Krepleri arkalı önlü iyice pişirmelisiniz. Tava materyali kaliteliyse yağ sürmeden de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hazırladığınız harç bitinceye kadar krep pişirmeye devam etmelisiniz. Krepler piştikten sonra orta kısımlarına sucuk ve kaşar peyniri ekleyerek zarf şeklinde kapatmalısınız.

 

Tavaya iki kaşık sıvı yağ ekleyerek hazırladığınız zarf krepleri hızlı bir şekilde kızartmalısınız. Kızartma işleminde ocağınız orta ateşte olmalıdır. Kısık ateşte kızartırsanız krepler yağı çekebilir bu da istenmeyen oranda yağlı bir tat oluşturabilir. Bu tarif tek kişiliktir. Sahur tarifleri hazırlarken ölçüleri kişi sayısına bağlı olarak artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Kahvaltı grubunun vazgeçilmezi olan sucuğun kaliteli bir içeriğe sahip olması, gün içerisinde daha iyi hissetmeniz için önemlidir. Güvenilir et ürünleri temin etmek için Avşar Çiftliği’nden destek alabilirsiniz.

 

Sosisli Milföy Börek Tarifi

 

Sahur tarifleri hazırlamak için yeterli vakte sahipseniz ya da iftardan sahura doğru uzanan sohbetler sayesinde ayakta kaldıysanız hem pratik hem de leziz bir tarifle sahur sofrası hazırlayabilirsiniz. Milföy börekler hazırlanma kolaylığı sebebiyle sıklıkla tercih edilen yiyeceklerdendir. Sosisli milföy börek yapmak için gerekli olan malzemeler:

  • Bir paket milföy hamuru,
  • Sosis,
  • Bir tane yumurtanın sarısı,
  • Üzeri için çörek otu.

 

Sosisli Milföy Börek Nasıl Yapılır?

 

Sahur tarifleri hazırlarken var olan vakti yönetmek oldukça önemlidir. Milföy börek yapmayı tercih ediyorsanız milföylerin çözüleceği zaman dilimini de hesaba katarak tarife başlamalısınız. Dikdörtgen şeklindeki milföyleri ortadan ikiye bölmelisiniz. Sonrasında milföyleri çözülmeye bırakmalısınız. Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz sosisleri ortadan ikiye kesmelisiniz.

 

Çözülen milföylerin ortasına sosisleri yerleştirip rulo şeklinde sarmalısınız. Kesim harici bir başka yapım yöntemi olarak iki adet sosisi yan yana koyarak hazırlayabilirsiniz. Sosisleri bütün halde kullanmayı tercih ederseniz bir paket milföy hamuru için 20 tane sosis yeterli olacaktır. Fırın tepsisi alarak pişirme kağıdı sermelisiniz. Pişirme kağıdının üzerine hazırladığınız sosisli milföyleri dizmelisiniz. Dizme işlemi sırasında kat yerinin alt yüzeye gelmesine özen göstermelisiniz. Daha estetik bir görüntü oluşmasını isterseniz böreklerin üzerine bıçak kullanarak çentik atabilirsiniz.

 

Yumurtanın sarısını fırça yardımıyla tüm böreklere sürmelisiniz. Üzerlerine çörek otu serpiştirmelisiniz. Fırını önceden 180 dereceye ayarlamalısınız. Kontrollü olarak 20 dakika pişirmelisiniz. Farklı özelliklere sahip fırınlarda süre değişkenlik gösterebilir. Soğuk içeceklerle servis edebilirsiniz.

 

İçecek tercih etmiyorsanız yoğurtlu salatalara yönelebilirsiniz. Sahur tarifleri hazırlarken dengeli bir menü oluşturmaya özen göstermelisiniz. Sahur süresi tamamlandıktan sonra hemen yatmamalısınız. Midenizin yorulmasının önüne geçmek ve daha rahat bir şekilde uykuya dalabilmek için bir süre dinlenmelisiniz.

 

Önceki yazımıza www.avsarciftligi.com/blog/icerik/iftar-yemekleriniz-icin-birbirinden-lezzetli-oneriler linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Hazırlaması Kolay Sahur Tarifleri
Nisan 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı