Pratik Öğrenci Yemekleri

Pratik Öğrenci Yemekleri

Yemek yeme herkes için zorunlu ve gerekli faaliyetlerin başında gelir. Yemek yemeyi keyifli ve doyurucu hale getirmek için çeşitli yollar mevcuttur. Mutfakta geçirilen süre ile bağlantılı olarak yapılan yemekten duyulan lezzet artabilir. Ancak bu yiyeceklerin çoğu yapım aşaması zorlu yiyeceklerdir. Bilhassa öğrencilik sürecinde kişiler çok yoğun süreçler yaşayabilir. Sınav, komite, ödev zamanları hayatın gidişatını sekteye uğratabilir.

 

Yapımı uzun süren zorlayıcı yiyeceklerin yanı sıra hızlıca hazırlanan pratik öğrenci yemekleri de bulunur. Hazır ve sağlıksız alternatiflere yönelmek yerine kişi kısa ve pratik tarifler öğrenebilir. Sağlıklı malzeme seçimi ve hızlı tarifleri birleştirerek doyurucu öğünler elde edebilirsiniz. Sucuk, salam, sosis, kavurma gibi protein yönüyle besleyici yiyeceklerle yemekler hazırlayabilirsiniz. %100 doğal ve katkısız et üreten Avşar Çiftliği’nden güvenle et ve et ürünleri temin edebilirsiniz.

 

Öğrenci Yemeklerinin Baş Tacı: Lavaş Pizza Tarifi

 

Öğrenci yemeklerinin hem doyurucu hem de lezzetli olması birçok kişinin aradığı ortak özelliklerdendir. Ayrıca, pek çok öğrenci sağlıksız hazır alternatifleri evde sağlıklı bir şekilde hazırlamak ister. Popüler bir yiyecek olan pizza, ev şartlarında hem sağlıklı hem de hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Lavaş pizza yapmak için gerekli malzemeler:

Üç tane lavaş,
200 gram sucuk,
150 gram kaşar peyniri,
Beş tane cherry domates,
Dört tane mantar,
Bir çay bardağı ayıklanmış siyah zeytin,
Bir yemek kaşığı domates salçası,
Bir yemek kaşığı zeytinyağı,
Bir kase sıcak su,
Kekik,
Pul biber,
Tuz.

 

Lavaş Pizza Nasıl Yapılır?

 

Seçtiğiniz lavaşın büyüklüğüyle orantılı olarak geniş tabanlı bir tava seçmelisiniz. Tavaya zeytinyağı sürdükten sonra hafifçe ısıtmalısınız. Bir kase sıcak suya domates salçasını ekledikten sonra salça çözülene kadar karıştırmalısınız. Kaşar peynirini rendelemelisiniz. Birinci lavaşı tavaya yerleştirdikten sonra üzerine salça sosunu sürmelisiniz.

 

Hafif ısınan lavaşın üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpmelisiniz. İkinci lavaşı ekledikten sonra salçalı sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave etmelisiniz. Sonrasında üçüncü kat için de aynı işlemi tekrarlamalısınız. Güvenli ve sağlıklı şarküterinin adresi Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz sucukları ince dilimler halinde kesmelisiniz. Mantarları dilimlemelisiniz.

 

Pratik Öğrenci Yemekleri

 

Acılı Parmak Sucuk 500 gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Üçüncü katı yerleştirdiğiniz tavaya dilimlediğiniz sucuk ve mantarları dizmelisiniz. Domatesleri ikiye böldükten sonra lavaşın üzerine dizebilirsiniz. Tüm malzemelerin üstüne salçalı sosu gezdirmelisiniz. Ardından kaşar peynirinin kalan kısmını lavaşa serpiştirmelisiniz. Yaklaşık üç dakika pişirmeyi sürdürmelisiniz. En alttaki lavaş sarımtırak bir renk alacaktır.

 

Lavaş pizzayı servis tabağına aldıktan sonra sıcak tavayı üzerine örtmelisiniz. Bu haliyle üç dakika daha malzemelerin pişmelerine imkan tanımalısınız. Lavaş pizzayı baharatlarla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Damak zevkinize bağlı olarak nane ya da roka yaprağıyla sunum yapabilirsiniz. Soğan seven kişiler pizzanın katlarına soğan dilimleri ekleyebilir. Daha ince bir hamur elde etmek için bir ya da iki kat lavaştan pizza yapmayı deneyebilirsiniz.

 

Sucuklu Açık Tost Tarifi


Öğrenci yemekleri denince akla ilk olarak tost gelir. Klasik tost anlayışının yanı sıra tost yapımına bir miktar yaratıcılık katarak daha lezzetli tost elde edebilirsiniz. Sucuklu açık tost yapımı için gerekli malzemeler:


100 gram sucuk,
Dört dilim kaşar peyniri,
İki tane domates,
Sekiz tane kapari turşu,
Bir çay kaşığı kekik.

 

Sucuklu Açık Tost Nasıl Yapılır?


İlk olarak fırını 165 dereceye ayarlamalısınız. Fırın ısınırken hamburger ekmeklerini ikiye bölmelisiniz. Sucuğu ince bir şekilde dilimlemelisiniz. Tosta lezzetini verecek olan malzeme sucuk olduğu için sucuk seçiminde özenli davranmalısınız. Doğal ve lezzetli sucuk çeşitleri ile Avşar Çiftliği’nden edindiğiniz sucuklarla açık tost yapabilirsiniz. Domatesleri dilimlemelisiniz. Dilimlediğiniz sucuk ve domatesleri ekmeklerin üzerine yerleştirmelisiniz. Domateslerin suyunu salmasını istemiyorsanız orta bölmelerini çıkartabilirsiniz. Kaşar peynirlerini ekmeklerin üzerine dizdikten sonra kapari turşusunu ilave etmelisiniz. Isınan fırında on dakika pişirmelisiniz. Kaşar peyniri tamamen eriyene kadar pişirme işlemini sürdürebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra kekikle süsleyerek servis edebilirsiniz. Öğrenci yemeklerine birkaç küçük dokunuş ekleyerek damak zevkinize uygun ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

 

Sucuklu Yumurta Tarifi


Öğrencilik uzun ve yorucu bir hal aldığında yemek yapmaya üşenen kişiler olabilir. En hızlı oluşturabilecek öğrenci yemeklerine yönelmek isteyenler için sucuklu yumurta ideal bir yiyecektir. Sucuklu yumurta yapmak için gerekli malzemeler:


16 dilim sucuk,
Bir tatlı kaşığı tereyağı,
Bir çay kaşığı sıvıyağ,
İki yumurta,
Tuz,
Baharat.


Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır?


Öğrenci yemeklerinin olmazsa olmazı sucuklu yumurta kısıtlı zaman dilimlerinin kurtarıcısıdır. Sucuklu yumurta yapmak için dilimli sucuk alabilir ya da bütün sucuk alıp açlık seviyenize göre dilimleyebilirsiniz. İlk olarak tereyağı tavada kızdırmalısınız. Ardından sıvı yağı ilave etmelisiniz. İnce bir şekilde dilimlediğiniz sucukları tavaya dizmelisiniz. Sucukların her iki yüzeyi de pişine kadar sucukları kızartmalısınız. İki yumurtayı tavaya çırpmadan eklemelisiniz. İki dakika kadar kapağını kapatmadan pişirmelisiniz. Yumurtayı çok pişmiş tercih ediyorsanız bu süreye birkaç dakika daha ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapattıktan sonra tavanın üzerine tuz serpiştirmelisiniz. İsteğe bağlı olarak baharat ekleyerek sucuklu yumurtayı tatlandırabilirsiniz. Sıcak halde servis yapabilirsiniz.

 

Pratik Öğrenci Yemekleri

 

Kasap Kangal Sucuk 500 gr ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sucuklu Menemen Tarifi

 

Menemen hem geniş aile sofralarının hem de öğrenci yemeklerinin arasında önemli bir yere sahiptir. Lezzetli, pratik ve farklı malzemelerle zenginleştirilebilir olması menemenin tercih edilme sıklığını artırır. Sucuklu menemen yapmak için gerekli malzemeler:

 

100 gram sucuk,
3 tane domates,
2 tane kırmızı biber,
2 tane yeşil biber,
3 tane yumurta,
Bir yemek kaşığı sıvı yağ,
Bir yemek kaşığı tereyağı,
Tuz.

 

Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır?

 

İlk olarak biberlerin uç ve sap kısımlarını kesmelisiniz. Ardından boyuna ortadan ikiye bölmelisiniz ve tohumlarını çıkarmalısınız. İyice temizlediğiniz biberleri ince ince kıymalısınız. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğramalısınız. Yumurtaları bir çırpma kasesine alarak çırpmalısınız. Malzemelerin hepsinin eşit bir şekilde pişmesine olanak verecek ölçüde geniş bir tava seçmelisiniz.

 

Tavaya tereyağını ve sıvı yağı eklemelisiniz. Yağlar erimeli ve hafifçe kızarmalıdır. Tavaya biberleri eklemelisiniz. Orta ateşte biberleri sotelemelisiniz. Sucukları dilimlemelisiniz. Dilimlerin kalın olmamasına özen göstermelisiniz. Biberler yumuşamaya başladıktan sonra sucukları tavaya almalısınız. Biberlerle sucukları birkaç dakika birlikte pişirdikten sonra küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave etmelisiniz.

 

Domatesler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürmelisiniz. Son olarak çırptığınız yumurtaları ekleyerek istediğiniz pişme düzeyine göre pişirme süresini ayarlamalısınız. Üzerine nane ya da maydanoz yaprağı ekleyerek süsleyebilirsiniz. Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir.

 

Yapımı basit gözüken öğrenci yemeklerine gerekli özeni göstermemek, lezzetini azaltabilir. Sucuklu menemen yaparken malzemelerin pişme sırasına riayet edilmelidir. Domatesler kabuğu soyulmuş haliyle kullanılmalıdır.

 

Biberlerin iç yüzeyi tohumlardan tamamen temizlenmelidir. Sucuk seçimi yaparken güvenilir markalardan yana karar verilmelidir. Öğrenci yemekleri kişinin hem bedensel gelişimine hem de zihinsel sürecine katkı sunan yiyecekler olmalıdır. Bu sebeple seçilen malzemelerin içeriğinin temiz olması önemlidir.

 

Titiz üretim anlayışı ve katkısız ürünleriyle öne çıkan Avşar Çiftliği’nden sucuk temin ederek sucuklu menemen yapabilirsiniz. Kişi sayısına ve açlık durumuna bağlı olarak kullanılan sucuk ve yumurta miktarını artırabilir, kalabalık sofraları da lezzetle doyurabilirsiniz.

 

Önceki yazımızı https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/ozel-gunlerde-yapabileceginiz-et-yemekleri linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Pratik Öğrenci Yemekleri
Mart 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı