Ramazan Bayramında Lokumla Ağzınızı Tatlandırın

Ramazan Bayramında Lokumla Ağzınızı Tatlandırın

Ramazan ayı birlikte olmanın ve paylaşmanın anlam kazandığı zaman dilimlerindendir. Ramazan ayında insanlar birbirleri ile paylaşım halinde olurlar. Geniş sofralarda birlikte yemek yenilen ve uzun sohbetler eşliğinde vakit geçirilen ayda bayram bereketi de birlikte kutlanır.

 

Ramazan bayramında aile ve akraba ziyaretlerinin yanı sıra komşular, uzak tanıdıklar da ziyaret edilir. Türk kültüründe misafirperverliğin ve ikramın önemli bir yeri vardır. İkram etmek için çoğunlukla pilav ve haşlama tavuktan oluşan klasik bir tabak hazırlanır.

 

Tabağın yanına ya da kahve ile birlikte tatlı eklenerek ikram tamamlanır. Tatlıların ilgi odağı olduğu ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın. Müşterilerine doğal ve katkısız lokumlar sunan Avşar Çiftliği ile ramazan bayramının coşkusunu yaşayabilirsiniz.

 

Şekerlemeler Arasında Lokumun Yeri

 

Lokum, Arapçada boğaz rahatlatma anlamına gelir. Hem çeşitli menülerin yanında hem de çay ve kahve saatlerinde ikram edilen lokum, Türk kültürünün önemli ögelerinden biridir. Aynı zamanda lokma kelimesinin de türetilmiş hali olan lokum sözcüğü doymak manasına da gelir.

 

Lezzetli ve doyurucu Avşar Çiftliği lokumlarıyla ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın. Türk gelenek ve kültürünü iyi bir şekilde ifade edebilen lokum çeşitleri farklı damak zevklerine hitap edecek tarzda şekillenir. Yumuşak olması, çeşitli aroma ve yemişlerle harika bir uyum sağlayabilmesi sebebiyle şekerlemeler arasında en çok tercih edilen tür lokumdur.

 

Osmanlı mutfağından günümüz mutfağına kadar taşınan lokum özellikle Türk kahvesiyle sıklıkla ikram edilir. Misafirlere sıklıkla ikram edilen lokum, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin en çok satın aldığı yiyeceklerdendir. Türkiye’de olduğu kadar dünyada da yer edinen bir şekerleme olan lokum, lezzetiyle farklı kültürlerin damak zevklerine dahil olur.

 

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

 

Lokum çeşitleri yörelere, müşterilerin beklentilerine ve üreticilerin hayal gücüne bağlı olarak farklı aromalar kullanılarak çeşitlendirilir. Bu sebeple lokumun tadı üretildiği yere, üretimin çeşidine bağlı olarak farklılık gösterir. Lokum çeşitleri içerisinde bulunan malzeme ile birlikte isimlendirilir.

 

Çeşitli aroma ve kokuların bir araya getirilerek tasarlanan lokumların yanı sıra kuruyemişler eklenerek hazırlanan lokumlar da bulunur. Lokuma olan ilginin artması ile birlikte çikolata, kaymak gibi popüler tatlar da lokuma dahil olur. Avşar Çiftliği'nin müşteri için tasarladığı pek çok lokum çeşidi bulunur. Lokum çeşitlerinden damak zevkinize uygun olanı seçin, ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın.

 

Renkli kuş lokumu, bademli beyaz çikolatalı lokum, Antep fıstıklı kaymaklı lokum, kaymaklı sultan lokum, fındıklı sultan lokum, tel kadayıflı kaymaklı sultan lokum, cevizli sultan lokum, fındıklı sultan lokum, Antep fıstıklı sultan lokum, çikolatalı sultan lokum, tel kadayıflı çikolatalı sultan lokum, fıstık ezmeli lokum, haşhaşlı lokum, sultan lokum, kaymaklı lokum, kahveli lokum, çikolatalı kahveli lokum, güllü lokum, Hindistan cevizli lokum ve Afyon lokumu Avşar Çiftliği’nin lokum çeşitleridir.

 

Ramazan Bayramında Lokumla Ağzınızı Tatlandırın

 

Tel Kadayıflı Kaymaklı Sultan Lokum ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Farklı damak zevklerine hitap eden lokum çeşitleriyle ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın.

 

Lokumla Birlikte Tatlı Tabağı Oluşturmak

 

Servis ve sunumun önem kazandığı bayramlarda lokumun öne çıktığı tatlı tabakları oluşturabilirsiniz. Ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın ve lokumu çeşitli yemişlerle birlikte servis ederek misafirlerinizden tam puan alın. Birkaç farklı lokum türünü bir tatlı tabağında birleştirdikten sonra hurma, nar, fındık, Antep fıstığı gibi aperatif yiyeceklerle sunum yapabilirsiniz. Lokum ile birlikte kuru meyveleri servis edebilirsiniz.

 

Yoğun tatlardan hoşlanmayan kişiler için kaymaklı lokumun yanına portakal gibi hafif meyveler ekleyebilirsiniz. Birden fazla damak zevkini buluşturan sultan lokum modelleri ile misafirlerinizin beğenilerini toplayabilirsiniz. Sultan lokum ile ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın. Doğal lokum içeriği ile öne çıkan Avşar Çiftliği’nden lokum temin edebilirsiniz.

 

Lokumun Faydaları Nelerdir?

 

Lezzeti ile dünya çapında ünlenen lokum eşsiz bir tada ve kokuya sahiptir. Birçok türü ile geniş bir damak zevkine hitap eden lokumu tüketmenin sağlığa pek çok faydası bulunur. Lokum odaklanmayı artırmaya yardımcı olur. Osmanlı’da pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan lokum karbonhidrat ve protein açısından zengin bir besin kaynağıdır.

 

Gün içerisinde tüketilen 4 adet lokum yetişkin bir kişinin protein ihtiyacının %25’inin karşılanmasını sağlar. Vücuda gerekli enerji miktarını da yenileyen lokum yararlı şekerlemeler arasındadır. İçeriğindeki şeker ve nişasta sayesinde enerji verir. Karbonhidrat içeriği sebebiyle tüketilmesi ve yakılması arasında kısa bir süre bulunur. Kişinin psikolojik olarak rahatlamasına yardımcı olan lokum, hafızanın güçlenmesine de destek olur.

 

Tuvalete çıkma konusunda problem yaşayan kişilere özellikle tavsiye edilen lokum, metabolizmayı hızlandırarak tuvalet alışkanlığının düzenlenmesine yardımcı olur. Boğazı rahatlatan bir yapıya sahip olan lokum bademcik iltihabını azaltır ve boğazdaki yanma hissinin azalmasına yardımcı olur. Kolay sindirilen besinler arasında belirgin bir yere sahip olan lokum, böbrek hastaları için yararlı bir besindir. Alternatif tıpta yaraların erken kapanması için de lokum kullanılır. Ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın ve sağlığınız için kontrollü olarak lokum tüketin.

 

Ramazan Bayramında Lokumla Ağzınızı Tatlandırın

 

Cevizli Sultan Lokum Ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sindirim problemlerine iyi gelen lokum, hazımsızlık ve sindirim sisteminde sorun yaşayan kişiler için tavsiye edilir. Uzmanlar özellikle Hindistan cevizli lokumu sindirim problemi yaşayan kişiler için öneriyor. Lokum yüksek lif içerdiğinden dolayı uzun süre tokluk hissi verir. Diyet yapanlar ve kalorili beslenmeyi tercih eden kişiler de yemek listelerine lokum ekleyebilir. İçerdiği zengin protein sayesinde kasları besleyen lokumu sporcular da tercih edebilir. Kan akışının hızlanmasını sağlayan lokum kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli bir rol oynar.

 

Vücuttaki atık maddelerin vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olan lokum, böbreklerin daha iyi çalışmasına destek olur. Böbrekte kum ve taş oluşumunu önler, böbrek üstü bezlerinin performansını artırır. Sağlıklı bir şekerleme olan lokumu sevdiklerinize ikram edin, ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın.

 

Lokum Besin Değerleri

 

Lokumun besin değerleri içerdiği malzemelere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak sade bir lokumun ortalama besin değerini belirtmek mümkündür. 100 gram lokumdaki besin değerleri şu şekildedir: 89 gram karbonhidrat, 0.19 gram yağ, 0.12 gram protein, 19 miligram potasyum, 5 miligram kalsiyum, 0.1 miligram demir. Kolesterol bulunmayan yapısıyla ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın.

 

Avşar Çiftliği’nden Taze Lokumlar

 

Lokum tazeyken tüketilmesi gereken bir şekerlemedir. Bayatlamaya başlayan lokum görüntüsü ile kendini gösterir. Lokumun tadı ve aroması da tazeliğini anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, taze lokumu yeme sırasında ağza yapışmaması ve elastik bir yapıda olmaması gerekir. Beyazlamaya başlayan lokumların tüketilmesi tavsiye edilmez.

 

Avşar Çiftliği doğal içerikli katkısız lokumlarını müşterileriyle tazeyken buluşturur. Bu sayede lezzetli bir şekilde lokum tüketebilirsiniz. Taze ve lezzetli tadıyla ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın. Lokum derin dondurucuda saklanmadığı gibi buzdolabında da saklanmamalıdır. Lokumun lezzetini alabilmek için temin ettikten kısa süre sonra tüketmeniz tavsiye edilir. Lokum, hayvansal gıda içermemesi sebebiyle vejetaryen yaşam biçimine de uygundur.

 

Ayrıca, lokum glüten içermediğinden glütensiz beslenme düzenini tercih eden kişilere de hitap eder. Bazı lokum türlerinde hiçbir hayvansal ürün bulunmadığından bu türler vegan yaşam biçimini tercih eden kişilere hediye edilebilir. Hediyeleşme ve ikramın önemli rol oynadığı ramazan bayramında lokumla ağzınızı tatlandırın.

 

Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/pastirma-cemeni-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Ramazan Bayramında Lokumla Ağzınızı Tatlandırın
Nisan 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı